Μπορεί να μην ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την καριέρα του στην ΑΕΚ, αλλά στα τελευταία ματς ο Μάρκο Λιβάγια είναι ένας εκ των κορυφαίων παικτών της ομάδας του Μανόλο Χιμένεθ. Φυσικά, το «μουδιασμένο» ξεκίνημα μπορεί να αποδοθεί τόσο στο ότι χρειάστηκε χρόνο προσαρμογής όσο και στο ότι άργησε και η υπόλοιπη ομάδα να μάθει τον τρόπο παιχνιδιού του και να τον αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο Κροάτης επιθετικός έχει «δέσει» αρκετά καλά με την Ένωση, καθώς ταιριάζει και στη φιλοσοφία του συλλόγου, ενώ με τη διάθεση και τον τσαμπουκά που βγάζει σε όλα τα ματς, έχει κερδίσει την εκτίμηση όλων των ανθρώπων του συλλόγου, όπως και του κόσμου. Αυτοί είναι οι λόγοι που στην ομάδα ήδη κινούνται για να τον αποκτήσουν μόνιμα (και όχι ως δανεικό) από τη Λας Πάλμας.

Όπως αναφέρει η «Ώρα των Σπορ», θεωρείται δεδομένο ότι στην ΑΕΚ θα κάνουν κίνηση να αποκτήσουν τον 24χρονο ποδοσφαιριστή, ακόμη και καταβάλλοντας τα 1,8 εκατ. ευρώ για την απόκτηση των δικαιωμάτων του. Σημαντικό στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι έχει ήδη υπογράψει τριετές συμβόλαιο, που θα τεθεί σε ισχύ τον Ιούλιο του 2018, όταν και θα τελειώσει ο δανεισμός του από την ισπανική ομάδα. Τα απαραίτητα έγγραφα θα κατατεθούν άμεσα, μόλις καλυφθεί η ρήτρα.