Η νέα αγωνιστική χρονιά ξεκίνησε ιδανικά για εκείνον , αλλά πλέον δεν εξελίσσεται με τον τρόπο που εκείνος θα ήθελε. Ο λόγος για τον Γιώργο Κουτρουμπή, ο οποίος μετά την πώληση του Κάρλος Ζέκα στην Κοπεγχάγη, φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον Παναθηναϊκό, όντας ο δεύτερος στην ιεραρχία βάσει… παλαιότητας στην ομάδα.

Όμως, η ήττα από την Κέρκυρα στα Επτάνησα στις 10 Σεπτεμβρίου έγιναν πολλά. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έλαβε δραστικά μέτρα για να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του μετά και τις ισοπαλίες με Πλατανιά (εκτός έδρας) και Λεβαδειακό (εντός έδρας), που είχαν προηγηθεί αυτού του παιχνιδιού. Μεταξύ των όσων αποφάσισε, ήταν και η αλλαγή των αρχηγών. Όχι μόνο το περιβραχιόνιο πέρασε από το μπράτσο του Κουτρουμπή σε αυτό του Δημήτρη Κουρμπέλη, αλλά ο διεθνής στόπερ δεν μπήκε καν στην τετράδα!

Πολλοί ήταν εκείνοι που θεώρησαν την κίνηση αυτή ως «άδειασμα» στον Κουτρουμπή, ενώ ούτε οι τραυματισμοί δεν τον βοήθησαν στο να αναπροσαρμόσει ανοδικά το στάτους του στην ομάδα. Το τελευταίο του παιχνίδι με τα πράσινα ήταν στις 17 Σεπτεμβρίου, όταν και το «τριφύλλι» έφτασε στην πρώτη του νίκη στη Super League  2017-18 κόντρα στον Απόλλωνα.

Έκτοτε, ένας άλλος Δημήτρης, ο Κολοβέτσιος, του έκανε… προσπέραση και πλέον το δίδυμο στα στόπερ μαζί με τον Μολέδο δύσκολα αλλάζει. Άλλωστε, ο «Κόλο» ανεβαίνει συνεχώς το τελευταίο διάστημα και έχει πείσει τον αρχικά επιφυλακτικό προς το πρόσωπό του Ουζουνίδη ότι αξίζει να είναι ενδεκαδάτος.

Βλέπει το μέλλον του στο εξωτερικό

Η κατάσταση στον Παναθηναϊκό έχει κάνει πολλούς από τους ποδοσφαιριστές του να ψάχνουν την πόρτα της εξόδου. Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με τα «πράσινα» ρεπορτάζ, είναι και ο Γιώργος Κουτρουμπής. Μπορεί πλέον στον Παναθηναϊκό να μην λογίζεται βασικός, αλλά το γεγονός ότι ο Μίκαελ Σκίμπε τον καλεί στις αποστολές της Εθνικής, του προσφέρει ένα πολύ δυνατό «ατού» να ψάξει μεταγραφή στο εξωτερικό.

Για τον 26χρονο αμυντικό (που κατά συνθήκη μπορεί να αγωνιστεί και ως αμυντικό χαφ) υπήρξε ενδιαφέρον στο φινάλε της καλοκαιρινής περιόδου, αλλά τελικά αυτό δεν μετουσιώθηκε σε μεταγραφή. Ο μάνατζερ του, πάντως, πρόκειται να κάνει ορισμένες επαφές με ομάδες του εξωτερικού και ο ποδοσφαιριστής ευελπιστεί αυτές να έχουν αποτέλεσμα.