Πως τα φέρνουν οι καιροί… Όλοι πήγαν ως ταλέντα στον ΠΑΟ, αλλά η τύχη τους επεφύλασσε αντίθετους δρόμους. Η πορεία τους στο «τριφύλλι» μοιραία προκάλεσε τις τελευταίες εξελίξεις…

Οι Σωτήρης Νίνης, Αντώνης Πετρόπουλος, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Σιμάο και Σωτήρης Λεοντίου όλοι τους αποτέλεσαν αδιαμφισβήτητα ταλέντα. Οι «πράσινοι» πίστεψαν σε αυτούς. Ωστόσο δεν δικαιώθηκαν στο έπακρον από όλους για διαφορετικούς λόγους. Το ρεπορτάζ λέει πως Αντώνης Πετρόπουλος (25) θα αποτελέσει παρελθόν, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (25) ανανεώνει μέχρι το 2015, υπάρχει καλή διάθεση και για Σιμάο (23) και Σωτήρη Λεοντίου (27), ενώ ο Σωτήρης Νίνης (21) άνοιξε… βεντέτα με τη διοίκηση, την οποία φαίνεται πως σταματάει ο ίδιος σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, αλλά με το εξωτερικό και την Πάρμα να… καραδοκούν.

Ο Σωτήρης Νίνης έκανε το «μπαμ» μόλις στα 16 του χρόνια. Ο Βίκτορ Μουνιόθ του έδωσε την ευκαιρία χρησιμοποιώντας τον σε αγώνα με το Αιγάλεω στο ΟΑΚΑ στις 07/01/2007 και αυτός την αξιοποίησε. Από τότε καθιερώθηκε στη μεγάλη ομάδα, ενώ το γεγονός ότι προερχόταν από τις ακαδημίες του συλλόγου, κέντρισε ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον στους φιλάθλους για ένα νεαρό παιδί που έκανε τα πρώτα του βήματα με το θράσος που είχε δείξει. Φανέρωσε με το… καλημέρα τις δυνατότητές του, αλλά η εξέλιξη του δεν ήταν όσο ραγδαία θα περίμεναν πολλοί.

Ωστόσο, σε κάποια παιχνίδια εντυπωσίασε, όπως αυτό με τη Ρόμα στο Γιουρόπα Λιγκ τη σεζόν 2009-2010, όταν το «τριφύλλι» πήρε μεγάλη νίκη με 3-2 μέσα στο Ολίμπικο με γκολ και ασίστ του Νίνη και προκρίθηκε στους «16». Οι σκάουτερ μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων τον… κατασκοπεύουν ακόμη και πλέον μοιάζει πιο ορατό από ποτέ το σενάριο αυτός να ξενιτευτεί μετά και τα τελευταία γεγονότα, με την Πάρμα να… καραδοκεί για την απόκτησή του.

Ο Αντώνης Πετρόπουλος
αποκτήθηκε από το Αιγάλεω τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου της σεζόν 2007-2008 στα 21 του χρόνια επί Ζοσέ Πεσέιρο. Αμέσως δόθηκε δανεικός στον ΟΦΗ για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και επέστρεψε το καλοκαίρι, καθώς στην Κρήτη εντυπωσίασε τις τελευταίες αγωνιστικές που πήρε χρόνο συμμετοχής. Όσο έπαιξε την πρώτη χρονιά (2008-2009) είχε ικανοποιητική παρουσία (14 αγώνες στην κανονική περίοδο Σούπερ Λίγκα και 1 στα πλέι οφ, πετυχαίνοντας 7 γκολ) επί Χενκ Τεν Κάτε πλέον. Η επόμενη χρονιά που ακολούθησε δεν ήταν καθόλου καλή για αυτόν, αφού ήταν μετρημένα τα ματς, στα οποία αγωνίστηκε.

Πέρσι (2010-2011) συμμετείχε σε 11 αγώνες της κανονικής περιόδου της Σούπερ Λίγκας και 3 στα πλέι οφ, σημειώνοντας 4 γκολ, ενώ έπαιξε 2 φορές και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Φέτος φάνηκε πως δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του Ζεσουάλδο Φερέιρα, καθώς αγωνίστηκε ως αλλαγή σε δύο μόλις αγώνες του «τριφυλλιού» στη Σούπερ Λίγκα και έναν στο Κύπελλο, ενώ είχε πάρει μέρος και στους δύο αγώνες με την Οντένσε για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος είχε γίνει το… μήλον της έριδος μεταξύ των «αιωνίων» το καλοκαίρι του 2008 στα 22 του χρόνια, με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει στο… νήμα τον Ολυμπιακό και να τον αποκτά από τον ΠΑΟΚ. Στην πρώτη του χρονιά επί Χενκ Τεν Κάτε έμπαινε περισσότερο ως αλλαγή, ωστόσο συμμετείχε σε όλες τις διοργανώσεις. Τη σεζόν 2009-2010 επί Νίκου Νιόπλια, έμπαινε σταθερά ως αλλαγή και πάλι στα τελευταία λεπτά των αγώνων.

Ούτε στη δεύτερή του χρονιά στο «τριφύλλι» κατάφερε να βρει το ρόλο του, με μόλις δύο γκολ, ένα στο πρωτάθλημα και ένα στο Γιουρόπα Λιγκ με τη Ρόμα στο ΟΑΚΑ, που όμως ήταν καθοριστικό για το 3-2 επί της ιταλικής ομάδας στο ΟΑΚΑ και την πρόκριση στους «16». Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός τον πιστεύει και τον στηρίζει, παρά τον τραυματισμό που τον έχει καθηλώσει από τον Ιούλιο, καθώς η περσινή χρονιά που έκανε με 36 συμμετοχές και 5 γκολ ήταν άκρως ικανοποιητική.

Ο Σιμάο
αποτέλεσε το μαύρο «διαμάντι» του Παναθηναϊκού. Εργαλείο της μεσαίας γραμμής, ανακαλύφθηκε από κάποια Φεροβιάριο ντε Μαπούτο από την πατρίδα του τη Μοζαμβίκη το 2007 στα 19 του και αποδείχθηκε λίρα εκατό. Από τον Δεκέμβρη ξεκίνησε να παίζει βασικός, ενώ και την επόμενη σεζόν (2008-2009) ήταν αναντικατάστατος στη μεσαία γραμμή.

Ωστόσο, με την άφιξη του Κώστα Κατσουράνη το καλοκαίρι του 2009 και δεδομένης της παρουσίας του Ζιλμπέρτο Σίλβα από το 2008, περιορίστηκε ο ρόλος του και έπαιρνε μικρό χρόνο συμμετοχής. Μία από τα ίδια και το 2010-2011, ενώ από φέτος μοιάζει να κερδίζει ξανά τη θέση του επί Ζεσουάλδο Φερέιρα μετά και τη φυγή του Βραζιλιάνου μέσου.

Ο Σωτήρης Λεοντίου ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού και έκανε το ξεπέταγμά του τη σεζόν 2005-2006 όπου έπαιξε αρκετά παιχνίδια επί Αλμπέρτο Μαλεζάνι τόσο στη Σούπερ Λίγκα, όσο και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο δεν είχε ανάλογη συνέχεια, καθώς ταλαιπωρήθηκε και από αρκετούς τραυματισμούς και δόθηκε δανεικός σε Καβάλα και Προοδευτική και Ηλιούπολη τα τελευταία δύο χρόνια. Ωστόσο μένει στην Παιανία για ηθικούς λόγους.

Πηγή: Sday.gr