Η ελβετική ποδοσφαιρική ομοσπονδία λύγισε τελικά μπροστά στην πίεση της FIFA και τιμώρησε τη Σιόν με την εξοντωτική ποινή της αφαίρεσης 36 βαθμών από το πρωτάθλημα! Ο ελβετικός σύλλογος βρίσκεται εδώ και μήνες στα πολιτικά δικαστήρια με τη FIFA και την UEFA καταπατώντας το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Όλα ξεκίνησαν με την απόφαση της UEFA να αποκλείσει από τους ομίλους του Europa League τη Σιόν παρόλο που είχε φτάσει εκεί αφήνοντας έξω σε νοκ-άουτ αναμετρήσεις τη Σέλτικ. Η UEFA με την αιτιολογία της χρησιμοποίησης παικτών από πλευράς Σιόν που αποκτήθηκαν παράνομα ενόσω η ομάδα ήταν σε καθεστώς απαγόρευσης μεταγραφών (αποκτήθηκαν τότε έξι παίκτες), απέκλεισε τον Ελβετικό σύλλογο, δίνοντας τη θέση του στη Σέλτικ.

Από εκείνη τη μέρα η Σιόν έχει ξεκινήσει ένα δικαστικό αγώνα, γυρνώντας από αίθουσα σε αίθουσα και κατάφερε να δικαιωθεί μόνο στα πολιτικά δικαστήρια της Ελβετίας. Τα πολιτικά δικαστήρια δεν μπορούν να επηρεάσουν ποδοσφαιρικές αποφάσεις λόγω του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου, αλλά κλήθηκε σε εξηγήσεις ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, γεγονός που εξόργισε τη FIFA, η οποία από εκείνη την ημέρα πήρε την κατάσταση στα χέρια της.

Έδωσε διορία μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου στην ελβετική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να τιμωρήσει και να πείσει τη Σιόν να αποσυρθεί από τα πολιτικά δικαστήρια, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα απέκλειε κάθε ευρωπαϊκό σύλλογο από την Ευρώπη.

Η Σιόν απάντησε με μήνυση στη FIFA αλλά μόλις λίγες ώρες αργότερα η ελβετική ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς παρά να σταθεί στο πλάι της FIFA, τιμωρώντας με μία ποινή ρεκόρ 36 βαθμών τη Σιόν!

Πηγή: sport-fm.gr