Χαμόγελα για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς την επομένη των Χριστουγέννων. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού επέστρεψαν στις προπονήσεις τη Δευτέρα μετά το διήμερο ρεπό που τους είχε δοθεί και ξεκίνησαν την προετοιμασία τους για το παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον ΑΓΟΡ (Τετάρτη 28/12). Μαζί τους και οι Κώστας Τσαρτσαρής και Στράτος Περπέρογλου!

Ο 32χρονος πάουερ φόργουορντ έβγαλε όλο το πρόγραμμα και δεν αποκλείεται να συμπεριληφθεί στην αποστολή για τον αγώνα με το Ρέθυμνο, ενώ ο 27χρονος φόργουορντ προπονήθηκε για λίγο με τους συμπαίκτες του και άρχισε να ανεβάζει ρυθμούς. Λογικά θα είναι σε θέση να αγωνιστεί σε περίπου τρεις εβδομάδες.

Όσον αφορά στον Νικ Καλάθη, ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στο πόδι και είναι έτοιμος για το εκτός έδρας παιχνίδι στην Κρήτη. Η αποστολή του Παναθηναϊκού αναχωρεί αύριο (Τρίτη, 27/12) με προορισμό το Ρέθυμνο, από όπου θα επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ της Τετάρτης (28/12).

Για το ματς με το συγκρότημα του Στέργιου Κουφού αλλά και για την κλήρωση της Euroleague μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ο Δημήτρης Ιτούδης.

«Έχουμε μελετήσει πολύ διεξοδικά το πώς παίζει το Ρέθυμνο, με την έννοια ότι έχουν πολύ ποιότητα και είναι πολύ αθλητική ομάδα. Ίσως να είναι η πιο αθλητική ομάδα της κατηγορίας αυτή τη στιγμή. Οι ατομικές ικανότητες που έχουν οι τέσσερις Αμερικάνοι, αλλά και γενικότερα ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζεται το Ρέθυμνο και ιδιαίτερα μέσα στην έδρα του είναι πολύ σημαντικός. Αν δούμε πιο αναλυτικά, θα δούμε ότι τα ξεκινήματά του στις αρχές των δεκαλέπτων και ιδιαίτερα όταν παίζει εντός, είναι πολύ ενθουσιώδη. Έχουν έναν ενθουσιασμό, έχουν αθλητική ομάδα, πηγαίνει σε υψηλό σκορ και έχει πολλά στοιχεία που θα δούμε και θα αναλύσουμε με τους παίκτες. Είχαμε δύο προπονήσεις πριν από τα Χριστούγεννα και άλλες τρεις τώρα, που είναι υπεραρκετές για να προετοιμαστούμε. Έχουμε προετοιμάσει αγώνες και μία προπόνηση και ήταν πολύ πιο δύσκολο», είπε ο άμεσος συνεργάτης του «Ζοτς» και πρόσθεσε για την κλήρωση της Euroleague:

«Γίνεται και η κλήρωση της Euroleague η οποία θα μας δώσει και τη συνέχεια του προγράμματός μας, θα μας δείξει ποιες ομάδες θα αντιμετωπίσουμε. Όποιοι κι αν είναι, το ζητούμενο για εμάς είναι να παίξουμε σοβαρά, να εστιάσουμε στο στόχο μας σε μια φάση της διοργάνωσης όπου τα λάθη, όπως έχουμε ξαναπεί, δεν συγχωρούνται, καθώς είναι μόλις έξι αναμετρήσεις».

Πηγή: sport-fm.gr