Το καλοκαίρι του 2014 ο Αλέσιο Τσέρτσι έκανε τα πάντα για να φύγει από την Τορίνο και να πάρει μεταγραφή στην Ατλέτικο Μαδρίτης, προκειμένου να ζήσει με τους «ροχιμπλάνκος» το όνειρο του Champions League. Τελικά, στην ισπανική ομάδα δεν έπιασε και οι δανεισμοί του σε Μίλαν και Τζένοα απλώς τον κρατούσαν «ζεστό», προκειμένου να κρατάει τον εαυτό το σε ένα μίνιμουμ απόδοσης.

Στην «γκρανάτα» ήταν persona non grata, καθώς ήθελαν να χτίσουν πάνω του την επάνοδο της Τόρο, αλλά εκείνος αποφάσισε να φύγει και να τους αφήσει στα κρύα του λουτρού. Και παρά το γεγονός ότι η ομάδα έβαλε στα ταμεία της 15 εκατ. ευρώ, ο Ουρμπάνο Κάιρο (πρόεδρος) του το κρατούσε… μανιάτικο. Ούτε τα συναισθήματα των οπαδών της Τορίνο ήταν διαφορετικά. «Προδότη» τον ανέβαζαν, «προδότη» τον κατέβαζαν…

Όμως, ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός και τρία χρόνια μετά ο Τσέρτσι βρίσκεται κοντά στο να φορέσει ξανά τη γκρανά φανέλα. Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός, που ακούστηκε και ως μια πιθανή περίπτωση για τον Ολυμπιακό, επιθυμεί και ο ίδιος διακαώς να επιστρέψει στο Τορίνο, προκειμένου να «ξεπλύνει» τη ρετσινιά που του κόλλησε πριν από τρία χρόνια, ενώ δεδομένα η «γκρανάτα» είναι ο σύλλογος με τον οποίον πέτυχε τα highlights της καριέρας του, τα οποία του άνοιξαν την πόρτα της εθνικής Ιταλίας, με την οποία έχει καταγράψει και 14 συμμετοχές.

Το γεγονός ότι κυκλοφορεί ελεύθερος στην αγορά, είναι ακόμη ένα «συν» για να γίνει αυτή η επιστροφή πραγματικότητα.