Η ευνοϊκή κλήρωση απέναντι στη Ρούμπιν αλλά και στη φάση των «16» δεν… απογειώνει τον μονίμως συνετό Νταβίντ Φουστέρ. Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Ισπανός μέσος τόνισε πως δεν σκέφτεται μακριά, όχι μόνο μέχρι τον τελικό που ονειρεύονται πολλοί, αλλά ούτε καν μέχρι την επόμενη φάση.

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει εύκολος αντίπαλος. Έχουμε ένα μεγάλο ταξίδι μπροστά μας και θα παίξουμε υπό δύσκολες συνθήκες, σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα στο Καζάν. Είδα το ματς με τον ΠΑΟΚ. Είναι μια δύσκολη κι επικίνδυνη ομάδα, που μπορεί να σου κάνει τη ζημιά. Η διακοπή πρωταθλήματος ίσως τους κάνει κακό, αφού δεν θα έχουν ρυθμό. Πάντως σίγουρα θα κάνουν προετοιμασία εκτός Ρωσίας για να είναι έτοιμοι. Σε κάθε περίπτωση, εμείς πρέπει να ασχολούμαστε όχι με τη Ρούμπιν, αλλά με το πώς θα είμαστε εμείς», τόνισε.

Όσο για εκείνους που μιλούν για δρόμο στρωμένο με ροδοπέταλα τουλάχιστον ως τα προημιτελικά, αλλά κι όσους τολμούν να κάνουν όνειρα τελικού, τόνισε: «Σε καμία περίπτωση δεν κοιτάμε τους 16. Προέχει το ματς με τη Ρούμπιν και να προκριθούμε απέναντί της. Ας μην πάμε τόσο μακριά. Πρώτα η Ρούμπιν. Στο Europa League υπάρχουν πολλές καλές ομάδες και δεν θα πρέπει να προτρέχουμε».

Η φιλοσοφία των νοκ άουτ αγώνων διαφέρει πολύ από εκείνα στους ομίλους του Champions League. «Φυσικά και αλλάζουν τα πράγματα. Στους ομίλους έχεις περιθώρια λάθους, μπορείς να το διορθώσεις στη συνέχεια γιατί υπάρχουν πολλά παιχνίδια. Στα νοκ άουτ ματς, ωστόσο, με μία κακή βραδιά μπορείς να μείνεις έξω», ανέφερε.

Τέλος, για το πώς ανταποκρίνεται η ομάδα του στην κόπωση από τα συνεχή παιχνίδια, ο Νταβίντ Φουστέρ τόνισε: «Είναι δύσκολο, έχουμε πολλά μαζεμένα ματς, ειδικά αυτό το μήνα. Υπάρχει κούραση, αλλά δεν μπορούμε να την επικαλεστούμε. Ο Ολυμπιακός έχει πολλούς παίκτες, ένα ισορροπημένο σύνολο και τα πάμε καλά. Είμαστε επαγγελματίες και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια».

Πηγή: sportfm.gr