Πριν κρυώσει το τραύμα του αποκλεισμού από τη Μακάμπι ο Ευάγγελος Μαρινάκης παίρνει την κατάσταση στα χέρια του. Σήμερα στις 11 το πρωϊ αναμένεται να συναντηθεί με τον Έβαλντ Λίνεν και να του πει ότι λύεται η συνεργασία αφού ο μεγαλομέτοχος προτίθεται να τον αντικαταστήσει με τον Ερνέστο Βαλβέρδε ή άλλον ισπανόφωνο προπονητή.

Η διοίκηση των ερυθρολεύκων φέρεται διατεθειμένη να αφήσει εν λευκώ τα μεταγραφικά στον Βαλβέρδε προκειμένου να τον δελεάσουν να έρθει στο λιμάνι αφού όταν του είχε κάνει κρούσει την πρώτη φορά ο Μαρινάκης είχε αρνηθεί το «μυρμήγκι» επικαλούμενο οικογενειακούς λόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Βάσκος προπονητής φέρεται διατεθειμένος να ακούσει την προσφορά του Ολυμπιακού. Αν πει όχι, οι ερυθρόλευκοι θα στραφούν στον πρώην προπονητή της Ρεάλ Μανουέλ Πελεγκρίνι που έχει μείνει ελεύθερος.

Επίσης, είχαν προταθεί στις αρχές του καλοκαιριού ο Ράντομιρ Άντιτς, ο Μανόλο Χιμένεθ και ο Γκρεγκόριο Μανθάνο, με τους δύο τελευταίους να είναι ακόμη ελεύθεροι. και ο πρώτος έχει τιμωρηθεί με τέσσερις αγωνιστικές από τη FIFA για τις δηλώσεις που είχε κάνει για τη διαιτησία του αγώνα με την Αυστραλία στο πρόσφατο Μουντιάλ.

Παράπονα και από την διαιτησία

«Είμαστε πολύ απογοητευμένοι από τον αποκλεισμό, διότι κατά τη γνώμη της διοίκησης ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από μία υποδεέστερη ομάδα. Κυρίως όμως είμαστε απογοητευμένοι από την εικόνα της ομάδας. Το τελευταίο διάστημα είχε σταλεί σε όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα το μήνυμα ότι τα δύο παιχνίδια με τη Μακάμπι ήταν πολύ σημαντικά επειδή έπρεπε η ομάδα να περάσει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ», τόνισε ο δ’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Γιάννης Μώραλης και πρόσθεσε:

«Η διοίκηση είναι προβληματισμένη και θα λάβει τις αποφάσεις που πρέπει, ώστε η ομάδα να υλοποιήσει τους βασικούς της στόχους: καλό ποδόσφαιρο, κατάκτηση πρωταθλήματος και Κυπέλλο Ελλάδας. Οσον αφορά την ενέργεια του Ντιόγο, αυτή κρίνεται επιεικώς απαράδεκτη και θα υπάρξει η ανάλογη τιμωρία. Τέλος, η διοίκηση είναι δυσαρεστημένη και προβληματισμένη από τη διαιτησία του αγώνα. Ανεξαρτήτως του αν ήταν καλός ή κακός ο Ολυμπιακός, οι αποφάσεις του διαιτητή έπρεπε να ήταν διαφορετικές».

Ένταση στο αεροδρόμιο

Εξαγριώθηκε ο μεγαλομέτοχος Β.Μαρινάκης από την ήττα με 1-0 από την Μακάμπι, εξαγριώθηκαν όμως και οι φίλαθλοι των ερυθρολεύκων.

Περίπου 300 φίλαθλοι του Ολυμπιακού εξ’ αυτών πήγαν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και αποδοκίμασαν έντονα τόσο τους παίκτες και όσο και την τεχνική ηγεσία, φθάνοντας στο σημείο να τους πετάξουν μπουκάλια.

Σε έξαλλη κατάσταση οπαδοί τους φώναζαν: «Ντροπή, ντροπή. Εμείς άμα θα παίζαμε, θα είχαμε ψυχή» και «όποιος δεν μπορεί, να πάει να γ…»! Τη μήνι ων φιλάθλων συγκέντρωσαν οι Έβαλντ Λίνεν και Ντιόγκο.

Η αποστολή έφθασε στην Ελλάδα με καθυστέρηση, 40 λεπτών, καθώς η πτήση τσάρτερ ήταν προγραμματισμένη να φτάσει στις 03:30 από το Ισραήλ, αλλά αφίχθη, στις 04:10. Είκοσι λεπτά αργότερα οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο έκαναν την εμφάνισή τους στην αίθουσα αφίξεων όπου τους πήραν με τα μουκάλια..

Η αποστολή κατάφερε να αποχωρήσει, χωρίς επιπλέον προβλήματα.

Πηγή:protothema.gr