Η ιταλική «μάχη» για τα… πόδια του Αβραάμ Παπαδόπουλου και το γεγονός πως ενδιαφέρονται για αυτόν ποδοσφαιρικά μεγαθήρια, μόνο τυχαίο δεν είναι!

Ρόμα, Γιουβέντους και Ίντερ εμφανίζονται να… «σφάζονται» για τον διεθνή στόπερ μετά τις εμφανίσεις του παίκτη στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη φανέλα του Ολυμπιακού αλλά και με την Εθνική μας ομάδα στα προκριματικά του Euro 2012, όπου η συμβολή του ήταν ιδιαίτερα σημαντική!

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που αναζητούν οι σπουδαίοι σύλλογοι για την ενίσχυση των μετόπισθεν, το ιδιαίτερο όμως μαζί του είναι δεν κάνει… διαλλείματα στην απόδοσή του. Είναι το ίδιο σταθερή στα περισσότερα ματς, τον χαρακτηρίζει το γεγονός πως δεν κάνει εύκολα φάουλ, «κολλάει» πάνω στον προσωπικό του αντίπαλο χωρίς να τον αφήσει να πάρει ανάσα και είναι ο ποδοσφαιριστής που «καθαρίζει» τα πάντα στην άμυνα.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει βρει τον… άνθρωπό του για την άμυνα του Ολυμπιακού που από κοινού με τον Μέλμπεργκ, αποδεικνύονται «κέρβεροι», ενώ ο Φερνάντο Σάντος στην Εθνική ομάδα του εμπιστεύεται πάντα μια θέση στην τετράδα που παρατάσσεται μπροστά από τον τερματοφύλακα.

Η ήττα (2-1) από την Άρσεναλ στη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν το μοναδικό παιχνίδι των «ερυθρολεύκων», από το οποίο απουσίασε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Σε όλα τα υπόλοιπα, ο διεθνής αμυντικός όχι μόνο πρόσφερε τις υπηρεσίες του, αλλά «χτύπησε» και… 90λεπτα χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Η επιτυχία του Ολυμπιακού στη φετινή διοργάνωση, έστω κι αν η ομάδα του Πειραιά αναγκάζεται να συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ, οφείλεται κατά ένα σημαντικό ποσοστό και στον Αβραάμ.

Σε εθνικό επίπεδο, ο έμπειρος άσος ήταν βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της «γαλανόλευκης» στα κρίσιμα παιχνίδια με το Ισραήλ και την Κροατία για τα προκριματικά του Euro 2012. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος φρόντισε ώστε ο δρόμος προς τα καρέ της Εθνικής μας να αποδειχθεί δύσβατος και το αποτέλεσμα αυτού; Μα φυσικά η πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Εκεί, όπου δεν αποκλείεται να κάνει δύσκολη τη ζωή των αντίπαλων επιθετικών.

Πηγή: Sday.gr