Την προσοχή των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού στον κυριακάτικο (11/12, 19:30) αγώνα με την Κέρκυρα επέστησε ο Ερνέστο Βαλβέρδε κατά τη διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας. Συγκεκριμένα, ο Ισπανός τεχνικός ζήτησε από τους παίκτες να ξεχάσουν τι έγινε την Τρίτη και τους αγώνες που έρχονται στο Europa League, αφού προέχουν εκείνοι για το πρωτάθλημα. Όπως τόνισε ο 47χρονος προπονητής, προτεραιότητα για τους «ερυθρόλευκους» αποτελεί η κατάκτηση του τίτλου.

«Κάναμε αυτό που μπορούσαμε. Κάναμε το καθήκον μας. Δεν ήταν στο χέρι μας να πάρουμε την πρόκριση. Δεν θέλω να αποπροσανατολίζεστε με όλο αυτό που έγινε. Συνεχίζουμε στο Europa League, αλλά εκείνα τα παιχνίδια θα γίνουν τον Φεβρουάριο. Αργούν πολύ ακόμα», ανέφερε αρχικά ο Βαλβέρδε και πρόσθεσε:

«Να κοιτάξουμε μπροστά και τα παιχνίδια που έχουμε για το πρωτάθλημα. Στόχος μας είναι το πρωτάθλημα και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να το πάρουμε. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι την Κυριακή στο παιχνίδι με την Κέρκυρα, είναι σημαντικό και πρέπει να το κερδίσουμε».

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, συνεχίζεται με κάποια προβλήματα η προετοιμασία της ομάδας για το παιχνίδι στην έδρα της Κέρκυρας. Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Τοροσίδης παραπονέθηκε στη χθεσινή προπόνηση για ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και η κατάστασή του θα ξεκαθαρίσει σήμερα. Πάντως, οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό.

Από την πλευρά του, ο Φρανσουά Μοντέστο δέχθηκε ένα χτύπημα στα πλευρά, αλλά ούτε για εκείνον υπάρχει ανησυχία. Επίσης, ο Νταβίντ Φουστέρ αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο πόδι που είχε τραυματιστεί, όμως είναι κάτι φυσιολογικό μετά την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε στον αγώνα με την Άρσεναλ μετά από την επιστροφή του.

Χθες ο Φραν Γέστε έκανε ατομικό πρόγραμμα προπόνησης στο γυμναστήριο και αναμένεται να τεθεί στη διάθεση του προπονητή μετά τον αγώνα στο νησί των «Φαιάκων». Ο Ιμπαγάσα, ο Φέισα και ο Μακούν, συνέχισαν τα προγράμματα αποκατάστασης που ακολουθούν και έχουν πολύ δρόμο ακόμα μπροστά τους για να επιστρέψουν στις υποχρεώσεις της ομάδας.

Όσον αφορά τον Χοσέ Χολέμπας, αντιμετωπίζει πρόβλημα στην κνήμη και χθες υποβλήθηκε σε εξετάσεις. Ωστόσο, η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί σήμερα, αν και θεωρείται απίθανο να παίξει στην Κέρκυρα. Ο αστράγαλος του διεθνούς μπακ-χαφ ήταν μέχρι και χθες πρησμένος και ο Βαλβέρδε δεν προτίθεται να ρισκάρει με την περίπτωσή του.

Πηγή: sportfm.gr