Ο αποκλεισμός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ δεν αποτελεί μόνο πλήγμα για το γόητρο του συλλόγου, αλλά θα επηρεάσει και τα ταμεία του. Μειώνονται κατά 20 εκατομμύρια λίρες τα έσοδα, σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές, «θέμα» και με τα εισιτήρια διαρκείας!

Η ήττα της Γιουνάιτεντ από τη Βασιλεία φέρνει «πονοκέφαλο» στη διοίκηση του συλλόγου, αφού «τα τηλεοπτικά έσοδα θα μειωθούν αρκετά», όπως τόνισε στο ραδιόφωνο του «BBC» ο Άντι Γκριν, οικονομικός αναλυτής.

«Το ποσό αυτό αναμένεται να κυμανθεί από 14 έως 18 εκατ. λίρες», ενώ αν γίνει σύγκριση με την περασμένη σεζόν, όταν οι «κόκκινοι διάβολοι» έφτασαν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, τότε οι διαφορές είναι ακόμη μεγαλύτερες. «Περισσότερα από 45 εκατομμύρια τα έσοδα πέρυσι», θυμίζει ο Γκριν.

Ταυτόχρονα, η συμμετοχή της ομάδας του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στο Γιουρόπα Λιγκ αναμένεται να φέρει πτώση και στα έσοδα από τα εισιτήρια. Αφενός το ενδιαφέρον των φιλάθλων της ομάδας θα είναι μικρότερο, αφού στο Νησί ο θεσμός αντιμετωπίζεται …αφ΄ υψηλού, ενώ και οι τιμές των εισιτηρίων θα είναι χαμηλότερες.

Μάλιστα, ο Άντι Γκριν τονίζει ότι η διοίκηση του συλλόγου θα ανακοινώσει έως το τέλος του έτους ότι τα εισιτήρια διαρκείας δεν θα ισχύουν για του Γιουρόπα Λιγκ, κάτι που σημαίνει ότι οι κάτοχοί τους θα πρέπει να αγοράσουν εκ νέου εισιτήρια εάν θέλουν να βρίσκονται στο γήπεδο τα βράδια της Πέμπτης.

Πηγή: england365.gr