Υποψίες για χειραγώγηση του αγώνα της Γκέτεμποργκ με αντίπαλο την ΑΙΚ Στοκχόλμης είχαν στη Σουηδία και για τον λόγο αυτό η Λίγκα αποφάσισε την αναβολή του. Πρόκειται για ματς της κορυφαίας κατηγορίας της χώρας, μεταξύ δύο από των πιο πετυχημένων ομάδων της.

Η υπόθεση ξεκίνησε ουσιαστικά από τον Έλληνα τερματοφύλακα της ομάδας της Στοκχόλμης, Κυριάκο Σταματόπουλο, ο οποίος ενημέρωσε την ομάδα του ότι άγνωστοι τον πλησίασαν και του προσέφεραν χρήματα για να έχει μειωμένη απόδοση στο ματς. Μάλιστα, τον απείλησαν ότι σε περίπτωση που δεν δεχθεί, θα υπάρχει κίνδυνος τόσο για τη δική του υγεία όσο και για την οικογένειά του.

Η ΑΙΚ ενημέρωσε τόσο τη Λίγκα όσο και την Αστυνομία και έχει ξεκινήσει έρευνα των καταγγελιών του παίκτη. Παράλληλα, αποφασίστηκε να μην γίνει ο αγώνας, προτού διαλευκανθεί η υπόθεση.

«Πρόκειται για σοβαρή επίθεση στο ποδόσφαιρο της Σουηδίας, αλλά δεν θα την ανεχτούμε. Με βάση τις πληροφορίες που είχαμε στη διάθεσή μας, δεν μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε ότι το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου αγώνα θα κρινόταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο», δήλωσε για το θέμα ο Γενικός Γραμματέας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Σουηδίας, Χάκαν Σιόστραντ.

Ο Σταματόπουλος είναι ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας της ΑΙΚ και δεν αναμενόταν να αγωνιστεί, κάτι που περιπλέκει παραπάνω την υπόθεση.