Σε μία σημαντική αλλαγή προχώρησε η UEFA για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των άδειων καθισμάτων που υπήρχαν σε άλλα Ευρωπαϊκά ή Παγκόσμια Κύπελλα. Οι εθνικές που θα συμμετάσχουν στα προημιτελικά και ημιτελικά του Euro 2012 θα λάβουν μόλις 5.000 εισιτήρια για τις ανάγκες τους η καθεμία.

Με τον τρόπο αυτό η UEFA ελπίζει ότι τα υπόλοιπα εισιτήρια θα αγοραστούν από τους κατοίκους της Ουκρανίας και της Πολωνίας που διοργανώνουν το Euro. Μέχρι σήμερα τα εισιτήρια που δίνονταν στις χώρες στη νοκ-άουτ φάση αντιστοιχούσαν στο 20% του γηπέδου στην καθεμία. Κάποιες δεν είχαν τόσους οπαδούς εκεί με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος των καθισμάτων να μένουν κενά.

«Μειώσαμε τους οπαδούς των συμμετεχόντων ομάδων στους 5.000. Είναι πιο εύκολα τα πράγματα έτσι για όλους. Κάποιες χώρες δεν έχουν τόσους πολλούς οπαδούς που μπορούν να ταξιδέψουν εκεί και με αυτόν τον τρόπο τα γήπεδα δεν θα μείνουν άδεια, αλλά θα πάνε κάτοικοι των διοργανωτριών χωρών», τόνισε άνθρωπος της UEFA για να εξηγήσει την απόφαση που παραξένεψε αρκετούς στο άκουσμά της.

Πηγή: sport-fm.gr