Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι όπου τα είχε κυριολεκτικά όλα ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κάνει το όνειρο πραγματικότητα και να περάσει στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες και στο 16ο λεπτό προηγήθηκε με γκολ του Βιερίνια. Οι παίχτες του ΠΑΟΚ ανέβασαν ρυθμό και αλλά ο τερματοφύλακας του Άγιαξ, είχε κατεβάσει ρολά.

Το σκηνικό άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Ολλανδούς να αιφνιδιάζουν τον ΠΑΟΚ και μέσα σε οχτώ λεπτά έκαναν την μεγάλη ανατροπή και με γκολ των Σουάρεζ στο 48ο λεπτό, του Ντε Γιόλ στο 50ο λεπτό και του Λίνγκρεν στο 55ο λέπτό έκαναν το σκορ 1-3. Οι παίχτες του ΠΑΟΚ δεν το έβαλαν κάτω και στο 56ο με γκολ του Σαλπιγγίδη μείωσαν το σκορ.

Ο ΠΑΟΚ έχασε πολλές ευκαιρίες με αποκορύφωμα το χαμένο πέναλτι του Ίβιτς στο 77ο λεπτό, που απέκρουσε ο Στεκέλενμπουργκ. Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε με τον ΠΑΟΚ να πιέζει και τελικά στο 91ο λεπτό να ισοφαρίζει σε 3-3 με γκολ του Ίβιτς. Ωστόσο τίποτα δεν άλλαξε στα εναπομείνατα λεπτά και ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε άδοξα από τη συνέχεια του Champions League.