Ο Ολυμπιακός την Δευτέρα αποφάσισε να απολύσει τον Πάουλο Μπέντο και πλέον συνεχίζει με τον Βασίλη Βούζα στο τιμόνι του.

Ο Πάουλο Μπέντο αποχώρησε από τον «ερυθρόλευκο» πάγκο και στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Γαύρος» υπάρχει το παρασκήνιο του διαζυγίου με τον Πορτογάλο προπονητή.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα προέκυψαν 5 σοβαροί λόγοι για να αποφασίσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης να τελειώσει τον Πορτογάλο.

«Γιατί ο ίδιος και οι συνεργάτες του μάζεψαν τα πράγματά τους από την… Παρασκευή; Γιατί δεν έστειλε «κατάσκοπο» να δει την Μπεσίκτας; Γιατί έκανε τις απαράδεκτες δηλώσεις, παρά τη στήριξη; Για τον Ιντέγε, ο ατζέντης του δεν έφερε την κινεζική πρόταση; Γιατί το παραμύθι των δήθεν «παρεμβάσεων» δεν είχε δράκο», τονίζει ο «Γαύρος».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Πορτογάλος «πλήρωσε»:

  • Τα τελευταία αποτελέσματα του Ολυμπιακού. Τρεις σερί ήττες η ομάδα του Πειραιά είχε να κάνει από το 1995-1996 (πριν ξεκινήσει η αυτοκρατορία του), ενώ το χειρότερο είναι ότι δεν πέτυχε ούτε ένα τέρμα σε αυτά τα παιχνίδια, κάτι που είχε να συμβεί από το 1985.
  • Η διοίκηση των πρωταθλητών επίσης του καταλογίζει την κακή εικόνα του Ολυμπιακού μετά τον Νοέμβριο, αφού οι Πειραιώτες στα περισσότερα παιχνίδια είχαν κακή απόδοση σε Ελλάδα και Ευρώπη, όπου και προκρίθηκαν ως δεύτεροι σε έναν βατό όμιλο,ενώ έχασαν και την μεγάλη βαθμολογική διαφορά στο πρωτάθλημα
  • Από την ΠΑΕ του καταλογίζουν την απενεργοποίηση των έμπειρων παικτών της ομάδας, όπως του Τσόρι, του Καμπιάσο και του Μάριν. Οι 3 αυτοί παίκτες θα άνοιγαν το rotation της ομάδας και θα βοηθούσαν σε παιχνίδι που η ομάδα έβρισκε τοίχο.
  • Είχε απενεργοποιήσει πολλούς παίκτες που θα μπορούσαν να δώσουν κάτι διαφορετικό στην ομάδα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι Ομάρ, Πάρντο και Ζντίελαρ, τους οποίους ο Πορτογάλους τους είχε εκτός βασικών πλάνων της ομάδας.
  • Σημαντικός λόγος για το τέλος του Πορτογάλου έπαιξαν και οι δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, στις οποίες άφησε αιχμές για τη μεταγραφική πολιτική του Ολυμπιακού την περίοδο του Ιανουαρίου. Αναφέρθηκε στις πωλήσεις των Μιλιβόγεβιτς και Ιντέγε και τόνισε πως οι Πειραιώτες αποδυναμώθηκαν σε σχέση με τον δικέφαλο του Βορρά, ο οποίος ενισχύθηκε στις μεταγραφές του Ιανουαρίου.