Συνεχίζονται οι μεταγραφικές κινήσεις των ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ, με τη Μάντσεστερ Σίτι να κρατάει τα σκήπτρα μέχρι στιγμής. Δείτε το πάρε δώσε της κατηγορίας, 15 ημέρες πριν την έναρξη της σεζόν.

Άρσεναλ

Ενισχυμένη μέχρι στιγμής η Άρσεναλ με τον Βενγκέρ να επενδύει στα νιάτα. Σε αυτά συγκαταλέγεται ο πιτσιρικάς Γουέλινγκτον Σίλβα που αγωνίζεται ακόμα στη Φλουμινένσε. Ενδεκαδάτος βέβαια ο Μαουράν Σαμάκ που ήρθε από την Μπορντό για να κάνει τη διαφορά, ενώ για την άμυνα που φεύγουν Γκαλάς, Σιλβέστρ, Κάμπελ , ήρθε ο Λοράν Κοσιελνί. Παρελθόν αποτελεί και ο Κροάτης στράικερ Εντουάρντο, ο οποίος παραχωρήθηκε με 7.2 εκ ευρώ στη Σαχτάρ.

Πήρε: Γουέλινγκτον Σίλβα (Φλουμινένσε)
Μαρουάν Σαμάκ (Μπορντόν)
Λοράν Κοσιελνί (Λοριάν)

Έδωσε: Φραν Μέριδα (Ατλέτικο Μαδρίτης), Φιλίπ Σεντέρος (Φούλαμ), Γουίλιαμ Γκαλάς (ελεύθερος), Μίκαελ Σιλβέστρ, Ζιλμπέρτ (ελεύθεροι), Σολ Κάμπελ (Νιούκαστλ), Εντουάρντο (Σαχτάρ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα μεταγραφικά στο στρατόπεδο της Γιουνάιτεντ μέχρι τώρα. Ο Φέργκιουσον έφερε στο «Ολντ Τράφορντ» τον πολλά υποσχόμενο αμυντικό Κρις Σμόλινγκ, αλλά και τον διεθνή Μεξικανό επιθετικό Χαβιέρ Ερνάντεθ. Τα σπουδαία στη συνέχεια…
Πήρε: Κρις Σμόλινγκ (Φούλαμ), Χαβιέρ Ερνάντεθ (Γουδαλαχάρα)
Έδωσε: Μπεν Φόστερ (Μπέρμιγχαμ), Ζόραν Τόσιτς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας),
Νιουκάστλ

Με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένουμε τον μεταγραφικό σχεδιασμό της Νιούκαστλ. Μέχρι στιγμής πάντως έχει περιοριστεί στην απόκτηση του Τζέιμς Περτς (αμυντικός μέσος), ποδοσφαιριστής που έχει προσφέρει τα μέγιστα από το 2004 στην ομάδα της Νότιγχαμ Φόρεστ. Οι δύο τελευταίες προσθήκες προσφέρουν ενθουσιασμό (Γκόσλινγκ) και εμπειρία (Κάμπελ).

Πήρε: Τζέιμς Περτς (Νότιγχαμ), Νταν Γκόσλινγκ (Εβερτον), Σολ Κάμπελ (Αρσεναλ)

Έδωσε: Νίκι Μπατ (εγκατέλειψε την ενεργό δράση)

Στόουκ

Μόλις στα 36 του ο Κάρλο Νάς αποτελεί την μοναδική μεταγραφή της Στόουκ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν προορίζεται για βασικός. Δύσκολα θα γίνουν πολλές μεταγραφές για την ομάδα του Τόνι Πιούλις, που δεν άλλαξε ούτε πέρσι τον βασικό κορμό της ομάδας του.

Πήρε: Καρλο Νας (Έβερτον)

Έδωσε: Αμντί Φαγιέ (ελεύθερος), Στιβ Σίμονσεν (Σεφ. Γιουν), Αντι Γκρίφιν (Ρέντινγκ)

Σάντερλαντ

Στην αγορά της λατινικής Αμερικής έχει κινηθεί η Σάντερλαντ. Απέκτησε τον 27χρονο δεξιό μπακ, Ανχελέρι από την Εστουδιάντες ομάδα την οποία υπηρέτησε για οκτώ χρόνια. Παίκτης του Στιβ Μπρους και ο 27χρονος Παραγουανός μέσος, Κρίστιαν Ριβέρος που από το 2007 αγωνίστηκε στην Κρουζ Αζούλ. Τον είδαμε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Καλύτερη επιλογή από τον Τσάνα που μετακόμισε στη Γαλατασαράι.

Πήρε: Κρίστιαν Ριβέρος (Κρουζ Αζούλ), Μάρκος Ανχελέρι (Εστουδιάντες), Σιμόν Μινολέ (Σ. Τρούιντεν, Μπραμπλ (Γουίγκαν)

Έδωσε: Λορικ Τσάνα (Γαλατασαραϊ), Ρόι Ο’Ντόνοβαν (Κόβεντρι)

Τότεναμ

Η Τότεναμ πήρε την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ και έχει για μια ακόμα χρονιά να ξοδέψει αρκετό χρήμα. Προς στιγμήν πάντως έχει ενισχυθεί με τον πιτσιρικά αμυντικό μέσο, Σάντρο από την Ιντερνασιονάλ. Πολλά υποσχόμενος, έχει αγωνιστεί και μια φορά με το εθνόσημο.

Πήρε: Σάντρο (Ιντερνασιονάλ)

Έδωσε: Σαμ Κοξ (Μπαρνέτ)

Γουέστ Μπρόμ

Η νεοφώτιστη Μπρόμιτς έχει κάνει τρεις κινήσεις μέχρι τώρα. Ο στόπερ Γκάμπριελ Ταμάς ήρθε από την Οσέρ (από το 2007, 27 συμ), ενώ στο παρελθόν έχει περάσει από Δυναμό Βουκουρεστίου, Θέλτα, Γαλατά. Καλύτερη σίγουρα η προσθήκε του Πάμπλο Ιμπάνιεθ από την Ατλέτικο (την τελευταία 6ετία). Στη μεσαία γραμμή, ήρθε ο έμπειρος και πολύτιμος Ριντ από την Μπλάκμπερν. Καλή λύση και ο Μάιχιλ κάτω από τα γκολποστ που ήρθε από τη Χαλ. Από τους παίκτες που αποχώρησαν, Βαλερό και Γκρίνινγκ ήταν παίκτες πρώτης γραμμής.

Πήρε: Γκάμπριελ Ταμάς (Οσέρ), Στίβεν Ριντ (Μπλάκμπερν), Πάμπλο Ιμπάνιεθ (Ατλέτικο Μαδρίτης), Μάιχιλ (Χαλ)

Έδωσε: Τεξέιρα (Μέταλουργκ), Τζόνοθαν Γκρίνινγκ (Φούλαμ), Βαλερό (Βιγιαρεάλ)

Γουέστ Χαμ

Γκιγιέρμο Φράνκο και Ιλάν (στο δεύτερο μισό) έδωσαν πολύτιμες βοήθειες στη Γουέστ Χαμ για να παραμείνει στην κατηγορία, αλλά οι Λονδρέζοι δεν θα βασιστούν και τη νέα περίοδο σε αυτούς. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει η μεγάλη μεταγραφή που ψάχνουν τα «σφυριά» (ο Ανρί πήγε στους Ρεντ Μπουλς), αλλά ήρθαν παίκτες με ποιότητα. Ο Τόμας Χιτζλσπρέγκερ είναι ένας από αυτούς, προερχόμενος από κακή σεζόν πάντως με τη Λάτσιο. Στο Απτον Παρκ και ο 24 φορές διεθνής Μεξικανός, Πάμπλο Μπαρέρα, αλλά και ο επιθετικός Πικιόν που αγωνίστηκε πέρσι στην Πόρτσμουθ.

Πήρε: Τόμας Χιτζλσπρέγκερ (Λάτσιο), Πάμπλο Μπαρέρα (Πούμας), Φρεντερίκ Πικιόν (Λυών)

Έδωσε: Γκιγιέρμο Φράνκο (ελεύθερος), Ιλάν (ελεύθερος)

Γουίγκαν

Έβαλε το χέρι στην τσέπη η Γουίγκαν για την απόκτηση του Μάουρο Μποσέλι από την Εστουδιάντες, με την οποία από το 2008 σημείωσε 32 γκολ σε 57 εμφανίσεις. Σίγουρα καλή κίνηση για τους «λάτικς» που δεν βρήκαν εύκολα γκολ τη περσινή σεζόν. Στην άμυνα ήρθε ο 27χρονος Παραγουανός Αντολίν Αλκαράζ και ο δεξιός μπακ, Σταμ από την Τβέντε. Ελεύθερος έμεινα ο πολύτιμος μέσος Σάρνερ, ο πρώτος παίκτης που ξεπέρασε τις 100 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ με τη φανέλα της Γουίγκαν.

Πήρε: Αντολίν Αλκαράζ (Μπριζ), Μάουρο Μποσέλι (Εστουδιάντες), Ρόνι Σταμ (Τβέντε)

Έδωσε: Μάριο Μέλχιοτ (Ουμ Σαλαλ), Πολ Σάρνερ (ελεύθερος)

Μάντσεστερ Σίτι

Πρωταθλήτρια μέχρι στιγμής στις μεταγραφές η Σίτι. Δαπάνησε περίπου 95 εκ ευρώ για να φέρει στη μεσαία γραμμή τους «Ισπανούς», Νταβίντ Σίλβα, Γιάγια Τουρέ από Βαλένθια και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα, αλλά και τον Κολάροφ από την Λάτσιο. Καλή λύση και ο μπακ, Μπόατενγκ που ήρθε από το Αμβούργο. Σημαντικότερη η απώλεια του Πετρόφ, ο οποίος ωστόσο λόγω και των συχνών του τραυματισμών δεν κατάφερε να βοηθήσει όσο θα μπορούσε.

Πήρε: Τζερόμ Μπόατενγκ (Αμβούργο), Νταβίντ Σίλβα (Βαλένθια), Γιάγια Τουρέ (Μπαρτσελόνα) , Κολάροφ (Λάτσιο)

Έδωσε: Μαρτίν Πετρόφ (Μπόλτον), Μπεντζανί, Σιλβίνιο, Μποζίνοφ (ελεύθεροι)

Λίβερπουλ

Η σημαντικότερη μεταγραφή της Λίβερπουλ ή αν προτιμάτε η σημαντικότερη αποχώρηση ήρθε από τον πάγκο. Ο Μπενίτεθ αποτελεί παρελθόν και ο Ρόι Χότζον είναι αυτός που πρέπει να κάνει τις επιλογές για τη νέα σεζόν μέσα από μια μεγάλη λίστα. Μέχρι στιγμής έχει αποκτηθεί ο από Δεκέμβριο ουσιαστικά κλεισμένος Γιοβάνοβιτς , ο Τζο Κόουλ από την Τσέλσι (ελεύθερος) και οι πιτσιρικάδες , Σέλβι (αγωνίστηκε 24 φορές πέρσι στη Λιγκ 1 με την Τσάρλτον), Γουίσλον (Ρέιντζερς).

Πήρε: Μίλαν Γιοβάνοβιτς (Σταντάρ Λιέγης), Σέλβι (Τσάρλτον), Τζο Κόουλ (Τσέλσι), Ντάνι Γουίλσον (Ρέιντζερς)

Έδωσε: Φάμπιο Αουρέλιο (ελεύθερος), Γιόσι Μπεναγιούν (Τσέλσι), Ριέρα (Ολυμπιακός)

Άστον Βίλα

Pause στα μεταγραφικά της Άστον Βίλα. Ο Μαρτίν Ο’Νιλ δεν έχει φέρει κανένα νέο πρόσωπο μέχρι τώρα στο «Βιλα Παρκ», ενώ και οι αποχωρήσεις των Μπόουμα( έχασε όλη τη χρονιά πέρσι λόγω τραυματισμού), Χέργουντ (επιθετικός) δεν είναι ικανές να προβληματίσουν τους φίλους των «βίλατζερς».

Πήρε: –

Έδωσε: Μπόουμα (ελεύθερος), Μάρλον Χέργουντ (ελεύθερος)

Μπέρμιγχαμ

Η Μπέρμιγχαμ του Αλεξ ΜακΛις όπως όλα δείχνουν θα βαδίσει με τον περσινό κορμό. Λίγες καλές προσθήκες λοιπόν για τους «μπλε» που θέλουν περισσότερα γκολ και θα τα ψάξουν από τον Σέρβο στράικερ, Νίκολα Ζίγκιτς. Για τα γκολποστ ήρθε και ο Μπεν Φόστερ από τα τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Πήρε: Ενρικ Βαγιές (Μπρέντα)Μπεν Φόστερ (Μαν. Γιουνάιτεντ), Νίκολα Ζίγκιτς (Βαλένσια)

Έδωσε: Φρανκ Κουεντρού , Γκρεγκορί Βινιάλ (ελεύθεροι), Γκάρι ΜακΣέφρι (Κόβεντρι)

Μπλάκμπερν

Πήρε: –

Έδωσε: Στίβεν Ριντ (Γουέστ Μπρομ)

Μπλάκπουλ

Η νεοφώτιστη Μπλάκπουλ δεν έχει πραγματοποιήσει ακόμα κάποια μεταγραφή, αλλάμε εξαίρεση τον Ιρλανδό επιθετικό Μπούργκς δεν έχει χάσει πολύτιμο μέλος της περσινής ομάδας.

Πήρε: –

Έδωσε: Μπεν Μπούργκς (Νοτς Κάουντι), Μπουάτζα (Αρλ), Μάρτιν, Ναρτνιέλο, Μίτσλεϊ (ελεύθεροι), Μπανγκουρά (Μερσιν),

Μπόλτον

Πήρε: Μαρτιν Πετρόφ (Μαν. Σίτι), Ρόμπερτ Μπλέικ (Μπέρνλι)

Έδωσε: Γκέβιν ΜακΚαν (ελεύθερος), Νικι Χαντ (ελεύθερος)

Τσέλσι

Μέχρι στιγμής οι αποχωρήσεις έχουν προκαλέσει μεγαλύτερη αίσθηση στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Μπάλακ, Μπελέτι και Τζο Κόουλ αποτελούν παρελθόν. Αποκτήθηκε από τη Λίβερπουλ ο Γιόσι Μπεναγιόυν, αλλά τα καλύτερα έρχονται αν αναλογιστούμε πως ο Αμπράμοβιτς παρουσιάζεται «αγριεμένος» και έτοιμος να δαπανήσει αρκετά εκατομμύρια λίρες.

Πήρε: Γιόσι Μπεναγούν (Λίβερπουλ), Τόμας Καλας (Σίγκμα Ολομουτς)

Έδωσε: Τζό Κόουλ (Λιβερπουλ), Μίκαελ Μπάλακ (Λεβερκούζεν), Μπελέτι (ελεύθερος)

Έβερτον

Η Έβερτον απέκτησε τον Γιαν Μούχα (διεθνής Σλοβάκος) για κάλυψη του Χάουαρντ κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην επίθεση δείχνει να εμπιστεύεται παίκτες νεαρής ηλικίας. Ενισχύθηκε με το μεγάλο αστέρι της περσινής σεζόν στη Λιγκ 1, Ζερμέν Μπέκφορντ, τον διεθνή με την ομάδα νέων της Πορτογαλίας, Ζοάο Σίλβα και τον Γκουγιέ από Στρασβούργο.

Σημαντική η απώλεια του Νταν Γκόσλινγκ και κυρίως για τον τρόπο που έφυγε ο «μικρός» από το «Γκούντισον Παρκ».

Πήρε: Γιαν Μούχα (Λέγκια Βαρσοβίας), Μπέκφορντ (Λιντς), Ζοάο Σίλβα (Αβες), Γκουγιέ (Στρασβούργο)

Έδωσε: Νταν Γκόσλινγκ (ελεύθερος)

Φούλαμ

Σε αναζήτηση τεχνικού βρίσκεται η Φούλαμ μετά την μετακίνηση του Ρόι Χότζον στην Λίβερπουλ. Στα μεταγραφικά τώρα , η περσινή φιναλίστ του Γιουρόπα Λιγκ, ενισχύθηκε με τον διεθνή μέσο, Τζόνοθαν Γκρίνινγκ και τον Σεντέρος. Στα ταμεία της ομάδας μπήκαν 8 εκ λίρες από την πώληση του Κρις Σμόλινγκ (αμυντικός). Παρελθόν αποτελεί και ο στράικερ Νέβλαντ που δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να προσφέρει

Πήρε: Φίλιο Σεντέρος (Αρσεναλ), Τζόνοθαν Γκρίνινγκ (Γουέστ Μπρομ)

Έδωσε: Κρις Σμόλινγκ (Μαν. Γιουν), Ερικ Νέβλαντ (Βίκινγκ)

Γούλβς

Ιδιαίτερα ενεργή στο μεταγραφικό παζάρι Γουλβς. Ο Χαντ στα εξτρέμ, ο Φλέτσερ στην επίθεση και ο Μουγιοκολό στην άμυνα ήρθαν από ομάδες που υποβιβάστηκαν, αλλά πραγματοποίησαν άκρως ικανοποιητικές σεζόν. Αποκτήθηκε και ο διεθνής Βέλγος αμυντικός Γέλε Φαν Ντάμε (από το 2006 στην Αντερλεχτ)

Πήρε: Στίβεν Φλέτσερ (Μπέρνλι), Φαν Ντάμε (Αντερλεχτ), Στίβεν Μουγιοκολό (Χαλ), Στέφεν Χαντ (Χαλ).

Έδωσε: Κρις Ιβελούμο (Μπέρνλι), Αντριου Σούρμαν (Νόριτς), Τζέισον Σακελ (Μπάρνσλεϊ).

Πηγή: england365.gr