Όχι μόνο συγκαταλέγεται στις δέκα καλύτερες ομάδες του κόσμου, αλλά, πλέον, έβαλε… από κάτω και τη -δέκατη- Αργεντινή!

Η Ελλάδα, για το μήνα Οκτώβριο, στην παγκόσμια κατάταξη Εθνικών Ομάδων (FIFA Coca-Cola Ranking), βρίσκεται στην 8η θέση, σημειώνοντας άνοδο τριών θέσεων σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα!

Αυτή, μάλιστα, είναι η καλύτερη θέση στην ιστορία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ενώ είχε κατακτηθεί και το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου 2008.

Η Πορτογαλία, με την οποία μοιραζόμαστε την 8η θέση, έχασε τρεις…

Στην πρώτη τετράδα παρέμειναν Ισπανία, Ολλανδία, Γερμανία και Ουρουγουάη, στην 5η θέση… σκαρφάλωσε η Βραζιλία -άνοδος δύο θέσεων- στην 7η η Αγγλία -ανέβηκε μία.

Μεγαλύτερη άνοδος, αυτής της Ουαλίας με… 45 θέσεις(!), από την 90η στην 45η, ενώ η Ολλανδία, που διατήρησε τη θέση της, έχει τη μεγαλύτερη απώλεια βαθμών (146).

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Στη 8η θέση βρίσκεται για τον μήνα Οκτώβριο η Ελλάδα στην παγκόσμια κατάταξη Εθνικών Ομάδων (FIFA Coca-Cola Ranking), σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της Διεθνούς Συνομοσπονδίας, σημειώνοντας άνοδο τριών θέσεων σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Η θέση αυτή είναι η καλύτερη στην ιστορία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και είχε ξανά κατακτηθεί το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου 2008.

Οι πρώτες δέκα θέσεις:

1.Ισπανία
2.Ολλανδία
3. Γερμανία
4. Ουρουγουάη
5. Βραζιλία (+2)
6. Ιταλία
7. Αγγλία (+1)
8. Ελλάδα (+3)
-. Πορτογαλία (-3)
10. Αργεντινή
-. Δανία (+7)

*Η επόμενη ανακοίνωση της FIFA για την κατάταξη των ομάδων θα γίνει στις 23 Νοεμβρίου 2011.

Πηγή: sportfm.gr