Αυτός, σίγουρα ξέρει καλύτερα! Ο Γιώργος Πρίντεζης μετά από εμπειρία ενάμιση χρόνου στην Ισπανία με τη Μάλαγα μίλησε για την αναμέτρηση της ερχόμενης Παρασκευής με την Μπιλμπάο για την Ευρωλίγκα και στάθηκε στις δυσκολίες, αλλά και στα «όπλα» του Ολυμπιακού έναντι των Βάσκων.

«Το γήπεδο θα είναι γεμάτο και σίγουρα με πολύ φασαρία. Είναι αρκετά δύσκολο για όλες τις ομάδες να παίζουν στην έδρα της Μπιλμπάο. Σε σχέση με πέρσι έχουν γίνει κάποιες αλλαγές στο ρόστερ, αλλά νομίζω ότι ο χαρακτήρας και η φιλοσοφία της είναι ο ίδιος. Ειδικά στην έδρα τους πιέζουν από το ξεκίνημα, παίζουν με ενέργεια κι αν βρουν ρυθμό από το πρώτο λεπτό τότε δύσκολα χάνουν τον έλεγχο», τόνισε ο διεθνής φόργουορντ και πρόσθεσε:

«Το πλεονέκτημα για μας είναι ότι το άγχος το έχουν στο Μπιλμπάο. Είναι το πρώτο τους ευρωπαϊκό παιχνίδι, σίγουρα θέλουν όσο κανένα άλλο να είναι νικηφόρο. Θα το θέλει όχι μόνο η ομάδα αλλά όλη η πόλη. Αυτό θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε. Αγωνιστικά θα μας εξηγήσουν οι προπονητές μας τι πρέπει να κάνουν, αλλά σίγουρα δυο δυνατά στοιχεία στο παιχνίδι της Μπιλμπάο είναι η ταχύτητα και τα πολλά σουτ».

Όσο για την αγωνιστική κατάσταση της δικής του ομάδας, ανέφερε: «Εμείς είμαστε νέα ομάδα και σίγουρα ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι. Μας λείπουν παιχνίδια κι αυτή η ομάδα τα χρειάζεται όσο καμία άλλη. Αυτά δεν τα λέω ως δικαιολογία. Είμαστε στον Ολυμπιακό και ανεξάρτητα πόσο έτοιμοι είμαστε πρέπει να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια κι αυτό θέλουμε να κάνουμε στο Μπιλμπάο».

«Ζεστάθηκε» με Πανιώνιο και προπονείται στη Μαδρίτη
Η αποστολή του Ολυμπιακού βρίσκεται από χθες στη Μαδρίτη (λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας αναχώρησε νωρίτερα για το ματς της Παρασκευής). Εκεί θα προπονηθεί σήμερα στο γήπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης και την Πέμπτη θα μεταβεί στο Μπιλμπάο. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν υπολογίζει στους Πελεκάνο και Βασιλόπουλο που έμειναν στην Αθήνα, αλλά και στον Λούκας που ακολούθησε την ομάδα αλλά δεν είναι ακόμη σε θέση να αγωνιστεί μετά τον τραυματισμό του.

Λίγο πριν την αναχώρηση για την Ισπανία, οι «ερυθρόλευκοι» ξεμούδιασαν σε φιλικό με τον Πανιώνιο, όπου επικράτησαν με 89-86. Ο «Ντούντα» δοκίμασε σχήματα και το ζητούμενο ήταν να πάρουν όλοι οι παίκτες λεπτά συμμετοχής, προκειμένου να αποκτήσουν-όσο είναι εφικτό-το ρυθμό που τους λείπει από την απουσία υποχρεώσεων για το πρωτάθλημα.

Δεκάλεπτα: 21-23, 48-38, 65-59, 89-86
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 21, Άντιτς 5(1), Σπανούλης 15(2), Χάουαρντ 8, Κέσελ, Παπαδόπουλος 1, Γκετσεβίτσιους 15(1), Πρίντεζης 5, Παπανικολάου 8(1), Μάντζαρης 2, Σλούκας 3(1), Κατσίβελης 6(1).
Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 14 (1), Κιζ 11(1), Αθανασούλας 3(1), Ντίμπλερ 12(1), Μπατής 8(2), Γιάνκοβιτς 8, Καββαδάς 9, Ιωάννου 4, Σαρικόπουλος 11, Νάτζφεϊ 6(2).

Πηγή: sportfm.gr