Τον έντονο προβληματισμό του για την αναβολή της πρεμιέρας του πρωταθλήματος εξέφρασε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Άρη για το Κύπελλο.

Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» τόνισε πως υπάρχει ο κίνδυνος να χάσει το ρυθμό της η ομάδα του ενόψει του αγώνα της Ευρωλίγκας κόντρα στην Μπιλμπάο, ενώ αυτό έχει ως συνέπεια να αλλάξει εντελώς ο προγραμματισμός.

«Σήμερα έπαιξαν δυο παραδοσιακές ομάδες με πολλούς καινούργιους παίκτες. Αυτό φάνηκε από την αρχή. Εγώ μπορώ να πω για την ομάδα μου που έχουμε πολλά νέα παιδιά και που η κλήρωση μας έφερε δυνατά εκτός έδρας παιχνίδια στο ξεκίνημα, είναι σημαντικό ότι ξεκινήσαμε σωστά. Στο δεύτερο δεκάλεπτο χάσαμε τον έλεγχο με χαμηλά ποσοστά στα σουτ. Δείξαμε ότι η ομάδα έχει δουλέψει πολύ, αλλά ακόμα θέλουμε κι άλλη δουλειά. Είμαι ανήσυχος που δεν ξεκινάει το πρωτάθλημα γιατί την επόμενη Παρασκευή παίζουμε στο Μπιλμπάο κι από σήμερα πρέπει να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα για να κρατήσει η ομάδα το ρυθμό της», είπε αρχικά ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και πρόσθεσε: «Όλη η χώρα είναι σε δύσκολη κατάσταση κι αυτό γίνεται και στο μπάσκετ. Εγώ δεν είμαι αρμόδιος να προτείνω. Σίγουρα όμως είμαι ανήσυχος γιατί τρεις μέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα δεν υπήρχε σύμβαση με την τηλεόραση και δημιουργήθηκε αυτό το πρόβλημα. Εμείς φύγαμε από την Αθήνα για να μείνουμε Θεσσαλονίκη ως το Σάββατο και τώρα γυρίζουμε πίσω. Όλο το πρόγραμμά μας αλλάζει. Καταλαβαίνω τις δυσκολίες αλλά να ξέρετε ότι η κατάσταση δεν είναι δύσκολη μόνο στην Ελλάδα».

Από την πλευρά τους, ο Βαγγέλης Μάντζαρης δήλωσε: «Καλή αγωνιστική να έχουμε με υγεία πάνω απ’ όλα. Είναι σημαντικό για μας που ξεκινήσαμε με το δεξί κι ένα καλό ματς. Μπήκαμε πολύ συγκεντρωμένα και γι’ αυτό ξεφύγαμε στο σκορ και επιβάλλαμε το ρυθμό μας. Είχαμε κάποια νεκρά διαστήματα, αλλά επιστρέφαμε. Είναι λογικό όμως γιατί είμαστε νέα ομάδα και θέλουμε ακόμα αρκετή δουλειά. Τώρα το μυαλό μας είναι στο παιχνίδι με την Μπιλμπάο».

Πηγή: sportfm.gr