Ένα γκολ του Νίκο Φερνάντες στο ξεκίνημα του ματς έφτανε στον Αστέρα Τρίπολης ώστε να κάμψει την αντίσταση του Λεβαδειακού (1-0). Σπουδαίες επεμβάσεις από Ντοναρούμα που κράτησε τη νίκη!

Το ματς

Ο Αστέρας ευτύχισε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε. Ο Καλτσάς σέντραρε από τα δεξιά, οι Φαρίνια και Τσιλιανίδης άφησαν με εξαιρετικές προσποιήσεις τη μπάλα να περάσει και ο Νίκο Φερνάντες με πολύ ωραίο τελείωμα έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Το γκολ αυτό έδωσε μεγαλύτερη ελευθερία στους γηπεδούχους που είχαν απαλλαχτεί από το άγχος, ενώ οι φιλοξενούμενοι αναγκάστηκαν να ανοιχτούν για να ψάξουν το γκολ. Όλο αυτό έκανε το παιχνίδι να αποκτήσει εξαιρετικό ρυθμό! Ο Λεβαδειακός άγγιξε την ισοφάριση στο 15ο λεπτό όταν αρχικά ο Ντοναρούμα έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Μάντζιου. Από την εκτέλεση αυτού, ο Ουόν έκανε την πρώτη κεφαλιά αλλά ο Σίλβα εξ επαφής κατάφερε να στείλει με προβολή τη μπάλα άουτ. Επτά λεπτά μετά, ο Αστέρας απάντησε στις μεγάλες ευκαιρίες αλλά αυτή τη φορά ο Ουόν έσωσε την ομάδα του, διώχνοντας πάνω στη γραμμή την προσπάθεια του Φαρίνια! Το ημίχρονο τελείωσε με δύο ακόμη πολύ καλές ευκαιρίες, από μία για κάθε ομάδα! Στο 35’ ο Τσιλιανίδης σούταρε μέσα από την περιοχή και αριστερά αλλά ο Ναμάσκο έδιωξε και στη συνέχεια της φάσης, αφού ο Νίκο Φερνάντες έριξε στο… χορτάρι πρώτα τον Μαχαίρα με διαδοχικές ντρίμπλες, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Μάντζιος έκανε το συρτό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά ο Ντοναρούμα έδιωξε με τα πόδια, διατηρώντας το προβάδισμα της ομάδας του μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου. Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους κύλησαν χωρίς να υπάρχει κάτι το σπουδαίο, με τον Ναμάσκο να μπλοκάρει εύκολα τα σουτ των Καλτσά και Φερνάντες. Ο ρυθμός του ματς δεν είχε καμία σχέση με αυτόν του πρώτου μέρους, ενώ ούτε πολλές καλές φάσεις υπήρξαν στο παιχνίδι. Στο 65ο λεπτό δε, χρειάστηκε ακόμη μια μεγάλη επέμβαση του Ντοναρούμα για να κρατήσει το 1-0 υπέρ του Αστέρα σε σουτ του Μιλιάζες. Αυτή η φάση ήταν και η τελευταία ευκαιρία, παρότι υπήρξε σχεδόν μισή ώρα στην αναμέτρηση! Οι δύο ομάδες έκαναν πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου, ο Αστέρας αμυνόταν καλά και ο Λεβαδιακός αδυνατούσε να δημιουργήσει κάποια καλή φάση στα καρέ του Ντοναρούμα!

Οι συνθέσεις των ομάδων

Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Ιγκόρ, Ευαγγέλου, Χαμντανί, Γιαννούλης, Δημούτσος, Τσουκαλάς, Τσιλιανίδης, Φαρινια (74’ Ιωαννίδης), Καλτσάς (70’ Κώτσιρας), Νίκο Φερνάντες (85’ Ντουντού). Στον πάγκο: Κοσίτσκι, Κυριακόπουλος, Σέφι, Μάσα. Λεβαδειακός (Ράτκο Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Μεντί, Ουόν, Μιλιάζες, Κουλιμπαλί (80’ Καλτσάς), Μαχαίρας (67’ Βασιλείου), Σίλβα (85’ Καραμπουέ), Ζεζίνιο, Γιακουμάκης, Μάντζιος. Στον πάγκο: Μοσχονάς, Μάγκας, Σενκά, Τριποτσέρης. Διαιτητής: Χρήστος Γκράνας (Θράκης) Γήπεδο: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» Πηγή: sport-fm.gr