Την αγωνιστική φιλοσοφία του Ολυμπιακού εξήγησε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, μιλώντας στην αγγλική έκδοση του «Al Jazeera». «Έχουμε ένα εξαιρετικό σύνολο και αυτό φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο», τόνισε ο προπονητής των Πειραιωτών. «Προσπαθούμε να κάνουμε τον κόσμο μας χαρούμενο με αυτά που δείχνουμε στον αγωνιστικό χώρο», πρόσθεσε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ισπανός στο αραβικό δίκτυο

«Παλαιότερα δεν υπήρχαν πολλοί Ισπανοί ποδοσφαιριστές στο εξωτερικό. Τώρα παίζουν αρκετοί σε ξένες χώρες και τα πηγαίνουν περίφημα», ανέφερε αρχικά ο 48χρονος τεχνικός και πρόσθεσε:
«Η ομάδα μας πρέπει πάντα να κερδίζει. Οι απαιτήσεις σε αυτό τον σύλλογο είναι πάντα τεράστιες. Οι παίκτες το γνωρίζουν καλά αυτό. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια καλή ομάδα με διάφορες εθνικότητες στο ρόστερ και μέχρι στιγμής τα έχουμε καταφέρει πολύ καλά. Έχουμε ένα εξαιρετικό σύνολο και αυτό φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο».

Για το ερχόμενο παιχνίδι με την Ντόρτμουντ, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Champions League

«Είναι αλήθεια. Οι ελληνικές ομάδες έχουν μεγάλο πλεονέκτημα από την εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί τους, αλλά στο τέλος η ουσία παραμένει η ίδια είτε παίζεις εντός έδρας είτε εκτός. Να επιβάλλεις το στυλ παιχνιδιού σου. Να παίζεις το ίδιο επιβλητικά και στην έδρα σου και μακριά από αυτή».

Για τη φιλοσοφία του Ολυμπιακού

«Στον Ολυμπιακό προσπαθούμε να έχουμε μια συγκεκριμένη φιλοσοφία στον τρόπο παιχνιδιού μας. Φυσικά, αφού προέρχομαι από την Ισπανία, η φιλοσοφία του Ολυμπιακού έχει πολλά από το ποδόσφαιρο της χώρας μου. Σε γενικές γραμμές, όμως, είναι σχεδόν ίδια».

Για την οικονομική κρίση
«Η κρίση έχει οδηγήσει την Ελλάδα σε δύσκολη κατάσταση. Δεν είναι, όμως, μόνο η Ελλάδα, σε όλη την Ευρώπη το βλέπουμε αυτό. Όταν έρχεται μια τέτοια δυσκολία ο κόσμος βλέπει σαν καταφύγιο το ποδόσφαιρο. Διατηρούν την αγάπη τους για τις ομάδες τους, γιατί είναι κάτι από το οποίο μπορούν να πάρουν χαρά. Κατά κάποιο τρόπο το κατανοούμε αυτό και προσπαθούμε να κάνουμε τον κόσμο μας χαρούμενο με αυτά που δείχνουμε στον αγωνιστικό χώρο».

Προλαβαίνει ο Φέισα
Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ο Λιούμπορ Φέισα να κάνει την έκπληξη και να δώσει το «παρών» στο σαββατιάτικο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ο 23χρονος μέσος είχε υποστεί διάστρεμμα στο ματς της Σερβίας με την Ιταλία, όμως στη χθεσινή προπόνηση δούλεψε με τον φυσιοθεραπευτή Παναγιώτη Σοφιανό και σημείωσε σημαντική βελτίωση. Ο Φέισα αισθάνεται καλύτερα και έλεγε στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας πως θα παλέψει να αγωνιστεί κόντρα στην «Ένωση».

«Βλέπει» Παντιλίμον ο Κοκολάκης
Την περίπτωση του Κοστέλ Παντιλίμον φέρεται να παρακολουθεί ο Ολυμπιακός. Ο πανύψηλος (2.02 μ.) Ρουμάνος τερματοφύλακας έχει προταθεί στους Πειραιώτες και ο Γιώργος Κοκολάκης έχει στη λίστα του τον 24χρονο παίκτη, ο οποίος αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού από τη Τιμισοάρα στη Μάντσεστερ Σίτι (μετά την αποχώρηση του Σέι Γκίβεν).

Ο Παντιλίμον έχει αγωνιστεί μόλις μία φορά για τους «πολίτες», στο 21/09 κόντρα στην Μπέρμιγχαμ Σίτι για το Λιγκ Καπ Αγγλίας. Όσον αφορά την υπόλοιπη ρουμάνικη αγορά, ο Κοκολάκης παρακολουθεί διάφορες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, όπως ο 24χρονος μέσος Τανάσε, αλλά και ταλέντα, όπως ο 20χρονος Ναστάσιε (και οι δύο αγωνίζονται στη Στεάουα Βουκουρεστίου).

Τις επόμενες μέρες ο σκαόυτερ των Πειραιωτών αναμένεται να τσεκάρει ξανά τον Σπας Ντέλεφ της ΤΣΣΚΑ. Αν και αρχικά ο 22χρονος επιθετικός δεν είχε εντυπωσιάσει τον Κοκολάκη, εκείνος αναμένεται να παρακολουθήσει ξανά τον Βούλγαρο.

Πηγή: sportfm.gr