Ό,τι περνούσε από το χέρι της έκανε η Άρσεναλ για να χάσει στην έδρα της Μπλάκμπερν! Οι «κανονιέρηδες» έβαλαν δύο(!) αυτογκόλ και έχασαν σωρεία ευκαιριών από κάθε γωνιά του γηπέδου για να… καταφέρουν εν τέλει να χάσουν με σκορ 4-3!

Οι «κανονιέρηδες» υπό δυνατή βροχή μπήκαν επιθετικά στον αγωνιστικό χώρο και κατάφεραν να προηγηθούν μόλις στο 10’ όταν ο Σονγκ τροφοδότησε υπέροχα τον Ζερβίνιο που πλάσαρε έξυπνα τον Ρόμπινσον για το 1-0!

Στο 25’ όμως η Μπλάκμπερν ισοφάρισε. Παρά την πίεση των φιλοξενούμενων οι γηπεδούχοι έβγαλαν μία ιδανική αντεπίθεση με τον Γιακούμπου να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας και τσιμπώντας ελάχιστα την μπάλα να τη στέλνει στο βάθος της εστίας του Στσέζνι.

Η Άρσεναλ όμως έδειχνε σε καλή μέρα και γυρνώντας υπέροχα την μπάλα έβγαλε τον Ράμσεϊ εντός περιοχής με εκείνον να την σπάει στον Αρτέτα λίγο έξω από την περιοχή. Ο τελευταίος πλάσαρε υπέροχα στον ουρανό των διχτύων στο 34’ για το 2-1 με το σφύριγμα της λήξης του ημιχρόνου να βρίσκει τους παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ μπροστά στο σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε η ολική ανατροπή στον αγώνα! Τα φώτα της Άρσεναλ έσβησαν και τα «ρόδα» έδειχναν σε τρομερή κατάσταση μπροστά εκμεταλλευόμενα τα κενά της αντίπαλης άμυνας και την… ευστοχία της στο σκοράρισμα! Να ’ναι καλά τα αυτογκόλ!

Όλα ξεκίνησαν στο 50΄ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Ροτσινα ο Σονγκ έβαλε ιδανικά το γόνατο για να στείλει με αυτογκόλ την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και να ισοφαρίσει σε 2-2. Στο 59΄ η ανατροπή ολοκληρώθηκε όταν μετά από παράλληλη μπαλιά του Ενζονζί σε μία ακόμη αντεπίθεση ο Γιακούμπου μόνος του από θέση οφσάιντ έσπρωξε από κοντά την μπάλα για το 3-2.

Δέκα λεπτά αργότερα ο Όλσον βρέθηκε πλάγια στην περιοχή του Στσέζνι χωρίς να έχει συμπαίκτη του κοντά. Ακόμη κι έτσι όμως είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της Άρσεναλ με ένα ακόμη αυτογκόλ! Ο Κοσιελνί πλάσαρε εύστοχα τον Στσέζνι για το 4-2!

Στα τελευταία λεπτά οι «κανονιέρηδες» πίεσαν όσο μπορούσαν. Ο Βενγκέρ έριξε τα τελευταία του χαρτιά από τον πάγκο στο παιχνίδι και από τις πολλές ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν, μόλις μία κατάφερε να μπει γκολ και δεν αποδείχτηκε αρκετή. Ο Σαμάκ στο 85’ με κεφαλιά μείωσε απλά για το 4-3.

Πηγή: sport-fm.gr