Με την αναμέτρηση στην Ισπανία μεταξύ Μπαρτσελόνα και Μίλαν να σκιάζει τα πάντα, ανοίγει την «αυλαία» του το φετινό Champions League.

Οι αγγλογερμανικές μάχες Τσέλσι-Λεβερκούζεν και Ντόρτμουντ-Άρσεναλ, με τη δεύτερη να ενδιαφέρει άμεσα τον Ολυμπιακό, «κλέβουν» λίγα από τα φώτα που θα πέσουν στο «Καμπ Νου», τη στιγμή που ΑΠΟΕΛ θέλει να ξεκινήσει με το δεξί υποδεχόμενος τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπουλης.

5ος Όμιλος

Τσέλσι – Λεβερκούζεν

Η επιστροφή του Μίκαελ Μπάλακ στο «Στάμφορντ Μπριτζ», ως αντίπαλος πλέον, είναι το γεγονός της αναμέτρησης μεταξύ των «μπλε» και της γερμανικής ομάδας. Ο 35χρονος, πλέον, χαφ έχει να δει και να χαιρετήσει παίκτες με τους οποίους πέρασε πολλές χαρές, αλλά και λύπες στα τέσσερα χρόνια που πέρασε στο Λονδίνο, αλλά καλείται και να τους στεναχωρήσει αν για το καλό της ομάδας του. Από την άλλη πλευρά, ο Αντρέ Βίλας-Μπόας θέλει να επαναλάβει έναν παρόμοιο θρίαμβο με τον περσινό, όταν κατέκτησε με την Πόρτο το Europa League.

Ο τεχνικός της Τσέλσι θα στερηθεί τις υπηρεσίες των τραυματιών Ντρογκμπά και Εσιέν, όπως και του τιμωρημένου Ραμίρες. Τσεχ και Νταβίντ Λουίς μόλις έχουν επιστρέψει από τραυματισμούς, ενώ και ο Όμπι Μίκελ μπήκε προσφάτως στις προπονήσεις αφού είχε να αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα με τη βίζα του.

Απουσίες έχουν και οι «ασπιρίνες» αφού δεν θα είναι στη διάθεση του Ρόμπιν Ντουτ οι Μπαρνέτα, Άντλερ και Οσζίγκμπα, ενώ ο Γκίφερ δεν έχει αγωνιστεί από τη διάσειση που έπαθε κόντρα στη Μάιντς στις 7 Αυγούστου, ενώ αρκετές πιθανότητες να ξεκινήσει έχει ο Λαρ Μπέντερ.

Γκενκ – Βαλένθια

Χωρίς απώλειες κόντρα στην πιο αδύναμη ομάδα του πέμπτου ομίλου θέλει να ξεκινήσει η Βαλένθια. Η Γκενκ θα «παλέψει» για την τρίτη θέση που οδηγεί στο Europa League, εκτός απροόπτου, και θα παίξει σίγουρα τον ρυθμιστή του ομίλου. Οι «νυχτερίδες» θέλουν να χαλάσουν το… πάρτι των Βέλγων, οι οποίοι επανεμφανίζονται στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μετά τη σεζόν 2002/200, όταν ήταν στον ίδιο όμιλο με Ρεάλ Μαδρίτης, Ρόμα και ΑΕΚ.

Ντε Μπρούινε, Τόρντμπεν και Βέρτελερς θα είναι οι απουσίες των γηπεδούχων και Σαλτό, Μιγκέλ αυτές των Λεβαντίνων.

6ος Όμιλος

Ντόρτμουντ – Άρσεναλ

Γκολ, θέαμα και ουσία, όπως τους συνήθισε την περασμένη σεζόν στην Bundesliga θέλει να δώσει η Μπορούσια Ντόρτμουντ στους οπαδούς της, στην αναμέτρησή της με την Άρσεναλ. Οι Γερμανοί μπροστά σε περισσότερους από 80.000 κόσμο, που αναμένεται να κατακλύσουν το «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ», θέλουν να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης και να δείξουν με το καλημέρα ποιος είναι το αφεντικό στον όμιλο. Βέβαια, ίδιος στόχους έχει και η Άρσεναλ, η οποία ξέρει ότι με θετικό αποτέλεσμα στη Βεστφαλία θα γείρει τη ζυγαριά για την πρωτιά προς το μέρος της.

Αρκετά τα προβλήματα και για τις δύο ομάδες, με τον Γιούργκεν Κλοπ να στερείται τον καλύτερό του επιθετικό Λούκας Μπάριος, όπως και τους Μπακάλορζ, Οβομογιέλα και Κοκ. Οι «κανονιέρηδες» με τη σειρά τους, δεν θα έχουν τους Ροζίτσκι, Ράμσεϊ, Γουίλσιρ, Βερμάελενμ, Ντιαμπί και Σκιλασί.

7ος Όμιλος

Αποέλ – Ζενίτ

Κάθε άλλο παρά το ρόλο του κομπάρσου δεν θέλει να υποδυθεί στον όμιλο ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος υποδέχεται τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, θέλοντας να δείξει με το «καλημέρα» ότι είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι παίκτες του ξέρουν ότι πρέπει να εκμεταλλευτούν την έδρα τους, αν θέλουν να παλέψουν μέχρι το τέλος για μία εκ των δύο θέσεων στην κορυφή.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο Λουτσιάνο Σπαλέτι και οι παίκτες του έχουν υψηλούς στόχους και δεν θέλουν να αφήσουν βαθμούς στην Κύπρο. Τα τέσσερα γκολ που έφαγαν από τη Λοκομοτίβ Μόσχας μέσα στο Σαββατοκύριακο και έχασαν με σκορ 4-2 αν και βρέθηκαν προηγούνται 2-0 δεν επηρεάζει τους Ρώσους, αφού ξεκουράστηκαν αρκετοί από αυτούς.

Δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, πλην του Μπελαΐντ, ο οποίος προσφάτως μπήκε σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων. Σε παρόμοιο επίπεδο και ο Σπαλέτι, ο οποίος εκτός του Σέμακ που είναι τραυματίας και του Μπιστρόφ που είναι αμφίβολος δεν έχει άλλους «πονοκεφάλους».

Πόρτο – Σαχτάρ

Την παράδοση που τη θέλει να μην ηττάται στον πρώτο αγώνα του Champions League θέλει να διατηρήσει η Πόρτο. Οι «δράκοι» προέρχονται από τη δόξα της κατάκτησης του Europa League την περασμένη σεζόν και θέλουν να τη μεταφέρουν και φέτος, οπότε πρώτος στόχος τους είναι να περάσουν από τον όμιλο. Οι τρεις νίκες εντός έδρας είναι εκ των ων ουκ άνευ για την ομάδα του Βίτορ Περέιρα, ο οποίος δεν έχει πλέον στη διάθεσή του τον Φαλκάο και ψάχνει να βρει από αλλού τα γκολ του Κολομβιανού που μετακόμισε στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Οι Ουκρανοί, ωστόσο, δεν είναι ομάδα.. .ευκολάκι, αφού και αυτοί θα διεκδικήσουν με όλες τους τις δυνάμεις –και είναι πολλές- την κορυφή του ομίλου. Άλλωστε ο Μιρτσέα Λουτσέσκου είναι «αλεπού» των πάγκων και ξέρει από κακοτοπιές.

Σημαντικές απουσίες για τους Πορτογάλους οι Ρολάντο, Γκουαρίν και Άλβαρο, όπως και ο Εμίδιο ο οποίος έχει κάταγμα στο πόδι και θα χάσει όλη τη φάση των ομίλων. Αμφίβολοι για τους φιλοξενούμενους οι Κούτσερ, Σέβτσουκ, Σρνα και Σελέζνιοφ, αν και όλοι αναμένεται να συμπεριληφθούν κανονικά.


8ος Όμιλος

Μπαρτσελόνα -Μίλαν

Ντέρμπι με το «καλημέρα». Τα δύο «μεγαθήρια» του ομίλου και απόλυτα φαβορί για τις δύο πρώτες θέσεις διασταυρώνουν από την πρώτη αγωνιστική τα ξίφη τους. Θα μπορούσε να είναι τελικός, αλλά είναι ματς πρεμιέρας, όπως επίσης θα μπορούσε να είναι και η μεγάλη επιστροφή του Ιμπραΐμοβιτς στα παλιά του λημέρια, αλλά ο Σουηδός φορ δεν ταξίδεψε στη Βαρκελώνη λόγω τραυματισμού, αν και οι κακές γλώσσες λένε ότι ο ίδιος επέλεξε να μην πάει, ενώ τα πονηρά μυαλά ότι είναι όρος της μεταγραφή μεταξύ των δύο ομάδων. Από ισοπαλίες και οι δύο σύλλογοι στα πρωταθλήματά τους, αν και οι «ροσονέρι» είχαν δύσκολο ντέρμπι με τη Λάτσιο.

Σάντσες και Αφελάι σίγουρα απόντες για τους πρωταθλητές Ευρώπης, τη στιγμή που οι Πουγιόλ και Πικέ αναμένεται να επιστρέψουν στην ενδεκάδα του Γκουαρντιόλα. Εκτός του Ιμπραΐμοβιτς, ο Αλέγκρι δεν υπολογίζει επίσης τους τραυματίες Ρομπίνιο, Φλαμινί και Ταϊβό, όπως και τους τιμωρημένους Γκατούζο (τρία ματς) και Μεξές (δύο ματς).

Βικτόρια Πλζεν- Μπάτε Μπόρισοφ

Στη σκιά των δύο μεγάλων τους αντιπάλων στον όγδοο όμιλο, Τσέχοι και Λευκορώσοι δίνουν την πρώτη από τις δύο μονομαχίες τους, οι οποίες θα δείξουν κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό το ποια θα συνεχίσει στο Europa League.

Χωρίς τον τερματοφύλακα Παβλίκ οι γηπεδούχοι, ενώ επιστρέφει ο Γίρατσεκ από τραυματισμό. Αντίθετα αρκετά τα προβλήματα για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι δεν υπολογίζουν στους Ροντιόνοφ, Κούντσεβιτς, Λικχτάροβιτς και Παβλόφ. Στις προπονήσεις επέστρεψαν και υπολογίζονται μετά από τραυματισμούς οι Κοντσεβόι και Γιούρεβιτς.

Πηγή: sport-fm