Η αλλαγή διοίκησης στην Μπαρτσελόνα και ο έλεγχος της Deloitte έχει δημιουργήσει διαμάχη σχετικά με το μεγάλο οικονομικό χρέος των Καταλανών. «Ο Λαπόρτα έδωσε νούμερα που εξαπατούν», ήταν τα λόγια του τωρινού αντιπροέδρου! Μπορεί η Μπαρτσελόνα να είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα των τελευταίων δύο ετών, ωστόσο η οικονομική κατάσταση του συλλόγου δεν συμβαδίζει με τις αγωνιστικές επιδόσεις των «μπλαουγκράνα». Πριν λίγες εβδομάδες, ο Σάντρο Ροσέλ έκανε λόγο για ανάγκη δανείου 150 εκατ. ευρώ, ενώ σήμερα ο αντιπρόεδρος, Χαβιέ Φάους, έδωσε στην δημοσιότητα νούμερα που ανεβάζουν σε μεγάλο βαθμό το χρέος της πρωταθλήτριας Ισπανίας. Και μάλιστα, αυτοί οι αριθμοί έρχονται σε αντίθεση με τους αντίστοιχους που είχε δώσει η προηγούμενη διοίκηση!

«Το χρέος είναι το υψηλότερο στην ιστορία του συλλόγου, πολύ περισσότερο από αυτό του 2003», τόνισε αρχικά ο Φάους κατά την διάρκεια της γνωστοποίησης των στοιχείων του ελέγχου που έκανε η Deloitte (η εταιρεία που πραγματοποίησε και τον αντίστοιχο έλεγχο στον Παναθηναϊκό). «Υπάρχει μία ξεκάθαρη έκθεση που αποδεικνύει πως οι αριθμοί που δόθηκαν στην δημοσιότητα από την προηγούμενη διοίκηση δεν αντικατοπτρίζουν την οικονομική εικόνα του συλλόγου και εξαπατούν», συνέχισε ο αντιπρόεδρος της Μπαρτσελόνα.

Έτσι, η έκθεση της Deloitte κάνει λόγο για λειτουργικά έσοδα 408,9 εκατ. ευρώ και όχι 445,5 εκατ. ευρώ που παρουσίασε η προηγούμενη διοίκηση. Μεγάλη απόκλιση υπήρξε και στα έξοδα, με την εταιρία να αναφέρει πως αυτά ανέρχονται στα 477,9 εκατομμυρίων και όχι 429. Αυτό σημαίνει πως δεν ισχύει το κέρδος των 16, 8 εκατ. ευρώ (χωρίς τους φόρους) που είχε παρουσιάσει η διοίκηση Λαπόρτα, απεναντίας υπάρχει χρέος που φτάνει τα 70 εκατ. ευρώ! Παράλληλα, το καθαρό χρέος του συλλόγου μέσα σε μία χρονιά έχει αυξηθεί από 329 σε 442 εκατ. ευρώ!

Πηγή: gazzetta.gr