Το κενό του Σωτήρη Νίνη καλείται να καλύψει εκ των έσω ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν θα κινηθεί για την απόκτηση ελεύθερου παίκτη για να αντικαταστήσει τον Έλληνα μέσο.

Ο προπονητής των «πράσινων» έχει στο μυαλό του τρεις λύσεις για να μην φανεί… τρύπα στο χώρο της μεσαίας γραμμής από την απουσία του Νίνη. Να καθιερώσει τον Ζέκα, που μοιάζει και το πιο πιθανό, να ενεργοποιήσει τον Καραγκούνη, που είναι η εναλλακτική λύση, ή να φέρει τον Λέτο πιο μέσα αλλάζοντάς του θέση, σενάριο με τις λιγότερες πιθανότητες.

Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Φερέιρα δεν πιστεύει ότι χρειάζεται ενίσχυση το ρόστερ, κάτι που διαμήνυσε και στον Γόντικα σε συνάντηση που είχε μαζί του, λέγοντας: «Έχουμε λύσεις στα χαφ και δεν χρειάζεται να πάρουμε τώρα άλλον παίκτη». Το σκεπτικό του Πορτογάλου είναι ότι στην παρούσα χρονική στιγμή πολύ δύσκολα θα βρεθεί καλός χαφ, αλλά και μικρός σε ηλικία βάσει του πλάνου που έχει καταστρώσει.

Με βάση αυτό το σκεπτικό οι κινήσεις του είναι πολύ συγκεκριμένες. Ο Ζέκα, ο οποίος στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ήταν πολύ καλός στο ρόλο του αντί-Νίνη, ενώ και η φυσική θέση του είναι μέσα αριστερά. Η δεύτερη επιλογή είναι ο Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος είναι πολυτέλεια να κάθεται στον πάγκο. Ο Έλληνας χαφ, πέραν των ικανοτήτων του, μεταφέρει πείσμα, διάθεση και τσαμπουκά στην ενδεκάδα, ενώ μπορεί να αναστατώσει και κάθε άμυνα. Άλλωστε δεν γίνεται να αγωνίζεται βασικός στην Εθνική και να κάθεται στον πάγκο στο τριφύλλι». Η τρίτη περίπτωση είναι ο Σεμπάστιαν Λέτο, ο οποίος την ξέρει τη θέση, αφού εκεί ξεκίνησε να αγωνίζεται στην καριέρα του, ενώ αρκετές φορές έχει αλλάξει θέσεις με τον Νίνη σε αγώνες του Παναθηναϊκού, με τον Έλληνα χαφ να πηγαίνει έξω αριστερά και τον Αργεντινό να μπαίνει πιο μέσα.

«Θα γυρίσω πιο δυνατός»

Την πόρτα του χειρουργείου θα διαβεί σήμερα το πρωί (11:00) ο Σωτήρης Νίνης, ώστε να υποβληθεί σε επέμβαση στο γόνατο, λόγω της ρήξης πρόσθιου χιαστού που έχει υποστεί. Ο 21χρονος χαφ θα ακολουθεί πρόγραμμα αποθεραπείας για αρκετό καιρό κι αν όλα πάνε καλά θα επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους στις αρχές του νέου χρόνου.

Στο πλευρό του Έλληνα μέσου έχουν βρεθεί από την πρώτη στιγμή η οικογένεια και οι φίλοι του, αλλά και όλα τα μέλη του Παναθηναϊκού και συμπαίκτες του από το «τριφύλλι» και την Εθνική. Ο παίκτης από την πλευρά του έδειξε πεισμωμένος λέγοντας: «Θα γυρίσω πιο δυνατός από αυτή τη δοκιμασία».

Δελτίο σε Ντίαζ

Κανονικά με την ομάδα Νέων θα αρχίσει να αγωνίζεται ο Σαντιάγκο Ντίαζ, στον οποίο θα εκδοθεί δελτίο. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός θα πάρει παιχνίδια στα πόδια του με την ομάδα του Χουάν Ραμόν Ρότσα και από τον Ιανουάριο, όταν και θα μπορεί να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί προς το παρόν λόγω ηλικίας, είναι πολύ πιθανό να ανέβει στην πρώτη ομάδα.

*Απογευματινή προπόνηση περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Δευτέρας για τους παίκτες του Παναθηναϊκού, μετά το ρεπό του Σαββατοκύριακου.

Πηγή: sport-fm.gr