Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έδωσε διήμερο ρεπό στους παίκτες του, αφού, και πολλοί διεθνείς λείπουν, και δύσκολο καλοκαίρι προηγήθηκε και η απαραίτητη ηρεμία υπάρχει αυτή τη στιγμή μετά την νίκη στην Κέρκυρα.

Εξάλλου, η κόπωση των ποδοσφαιριστών της ομάδας δεν ήταν μόνο σωματική, αλλά και ψυχολογική.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να ξεκίνησε από τις 30 Ιουλίου την προετοιμασία του έχοντας κλείσει ήδη δύο μήνες δουλειάς για την φετινή χρονιά, αυτό όμως που πραγματικά τον έφθειρε περισσότερο, ήταν το ευρωπαϊκό του στραπάτσο. Άλλωστε, και οι προπονήσεις του Φερέιρα δεν ήταν και… τόσο σκληρές στην προετοιμασία του «τριφυλλιού».

Έτσι, με δεδομένο το ελλιπές ρόστερ που είχε στην διάθεσή του ο Φερέιρα και το γεγονός πως από την Τετάρτη θα μπορεί να δουλέψει πάνω στο παιχνίδι με τα Γιάννενα για την δεύτερη αγωνιστική της Σουπερ Λίγκας, δεν δυσκολεύτηκε και τόσο να κάνει αυτό το… δώρο στους παίκτες του.

Φυσικά, ρόλο στην απόφαση του, έπαιξε και το γεγονός πως την πρώτη αγωνιστική το «τριφύλλι» επικράτησε της Κέρκυρας στο νησί των «Φαιάκων» και ήρθε η ηρεμία, στο πολύ τεταμένο κλίμα που υπήρχε μετά την ευρωπαϊκή περιπέτεια. Και η διακοπή, ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να πέσει η… στάχτη απ’τη φωτιά.

Η οποία, παραλίγο να κάψει και τον Φερέιρα, αφού σύννεφα… καπνού υπήρξαν πάνω από το κεφάλι του μετά τους αποκλεισμούς της ομάδας από την Ευρώπη. Με το ρεπό όμως που έδωσε ο Πορτογάλος στους παίκτες του, θα έχει κι ο ίδιος την ευκαιρία να σκεφτεί πιο ήρεμα πώς θα χτίσει τον Παναθηναϊκό που εγγυήθηκε.

Κι από την Τετάρτη, όλα θα μπούνε σε μια σειρά. Καταρχάς, θα αρχίσει η προετοιμασία της ομάδας για το παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής με τα Γιάννενα, αφού επιστρέφουν όλοι οι διεθνείς από τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Παιχνίδι, που πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει ο Παναθηναϊκός ώστε να διατηρηθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και να συνεχίσουν όλοι να δουλεύουν χωρίς άγχος.

Το οποίο, όπως έχει διαπιστώσει ο Πορτογάλος είναι ένας μεγάλος αρνητικός παράγοντας, πάνω στον οποίο προσπαθεί να δουλέψει. Για αυτό τον λόγο, με την επιστροφή του Σιμάο από τις υποχρεώσεις με την Εθνική Μοζαμβίκης, οι δύο άνδρες θα έχουν τετ-α-τετ για να λυθεί το ζήτημα που είχε προκύψει από την έντονη λογομαχία που είχαν με αφορμή ένα σκληρό μαρκάρισμα του αμυντικού μέσου στον Ζεκά.

Τέλος, από την Τετάρτη αναμένεται να ανέβει και η ψυχολογία του Φερέιρα, αφού θα προστεθεί στο ρόστερ που διαχειρίζεται ακόμη ένας χρήσιμος ποδοσφαιριστής. Ο Ρούντολφ Γκέργκελι θα πατήσει στην Αθήνα την Τετάρτη και η ταχύτητα του στην επίθεση, είναι κάτι που ζητούσε από την αρχή ο Πορτογάλος τεχνικός που θέλει να παρουσιάσει μια γρήγορη ομάδα.

Πηγή: sportfm.gr