Σε …διαβολικά επίπεδα φτάνουν τα οικονομικά στοιχεία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τους πρωταθλητές Αγγλίας να ανακοινώνουν κέρδη που φτάνουν στα 110 εκατ. λίρες. Για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου τα έσοδα ξεπερνούν τα 300 εκατ. λίρες, την ώρα που οι «κόκκινοι διάβολοι» ετοιμάζονται να διαθέσουν τις μετοχές τους μέσω του Χρηματιστηρίου της Σιγκαπούρης.

Λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση των σχεδίων της οικογένειας Γκλέιζερ για την «είσοδο» της Γιουνάιτεντ στο Χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης, κάτι που αναμένεται να αποφέρει έσοδα που θα φτάσουν στο 1 δις. λίρες, οι «κόκκινοι διάβολοι» ανακοίνωσαν ρεκόρ εσόδων και κερδών!

Τα κέρδη του συλλόγου ανέρχονται στα 110,9 εκατ. λίρες, την ώρα που τα συνολικά έσοδα φτάνουν στο ποσό των 334 εκατ. λιρών, σημειώνοντας αύξηση 45 εκατομμυρίων σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που τα έσοδα της ομάδας ξεπερνούν το «φράγμα» των 300 εκατομμυρίων, ενώ τα στοιχεία αναφέρονται στο οικονομικό έτος που τελείωσε στις 30 Ιουνίου 2011.

Μάλιστα, η διοίκηση του συλλόγου ανακοίνωσε ότι ο εμπορικός κύκλος εργασιών έφτασε στα 103,4 εκατ. λίρες, την ώρα που πέρυσι ο αντίστοιχος όχι μόνο ήταν μικρότερος αλλά είχε και αρνητικό πρόσημο (απώλειες 83,3 εκατ. λίρες). Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η εκμετάλλευση του brand της ομάδας και το εμπορικό κομμάτι είναι αυτά που «εκτόξευσαν» τα έσοδα της ομάδας, αλλά και η απαλλαγή από το «βραχνά» του δανείου που είχαν πάρει οι Γκλέιζερς.

Τα εμπορικά έσοδα του συλλόγου σημειώνουν άνοδο 15,7%, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτά δεν υπολογίζονται αυτά από τη νέα συμφωνία που σύναψε η ομάδα για τη χορηγία στις φανέλες προπόνησης. Τέλος, σημαντική είναι η μείωση στα χρέη της ομάδας, τα οποία «έπεσαν» από τα 376,9 εκατ. λίρες στα 308,3 εκατομμύρια.

πηγή:england365.gr