Την προσεχή Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου θα διενεργηθούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου προέδρου στη Σούπερ Λίγκα, με τον απερχόμενο Βαγγέλη Μαρινάκη να παραδίδει τη σκυτάλη στον Απόστολο Παπουτσάκη. Στη διάρκεια του Δ.Σ. θα συζητηθούν και οι πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου, καθώς και η συνεργασία του συνεταιρισμού με τον ΟΠΑΠ.

Οι εκλογές στη διοργανώτρια Αρχή είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο λόγω του θανάτου του πατέρα του Απόστολου Παπουτσάκη, η διαδικασία μοιραία αναβλήθηκε.

Στις αρχαιρεσίες της Πέμπτης δεν αναμένεται να υπάρξει έτερος υποψήφιος και ο μεγαλομέτοχος του Εργοτέλη θα αναλάβει τα ηνία. Η περίπτωση Παπουτσάκη παρουσιάζεται ως η ενδεδειγμένη για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο τη δεδομένη χρονική στιγμή και έχει τις ευλογίες και της πολιτικής ηγεσίας. Κι αυτό, καθώς πρόκειται για πρόσωπο που δεν εμπλέκεται στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων, ενώ και η ομάδα του δεν αναφέρεται στις εκθέσεις της ΟΥΕΦΑ.

Ένα θέμα που τίθεται, βέβαια, είναι το ποιες και πόσες ομάδες θα ψηφίσουν σε αυτές τις εκλογές. Η λογική λέει ότι οι αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν μεταξύ των 13… σίγουρων μελών του συνεταιρισμού…

Το θέμα των εξελίξεων σε επίπεδο δικαιοσύνης που έχει μπλοκάρει την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος, είναι επίσης ένα ζήτημα που θα συζητηθεί εκτενώς στο Δ.Σ. της Πέμπτης. Δεν αποκλείεται αυτό να γίνει εν μέσω πολεμικής ατμόσφαιρας, καθώς είναι γνωστό πως ήταν αρκετές οι ομάδες που επιθυμούσαν την αναβολή της πρεμιέρας.

Τέλος, το πάγωμα των επαφών με τον ΟΠΑΠ και οι περικοπές στην έμμεση κρατική χρηματοδότηση του ποδοσφαίρου, είναι ένα ακόμη θέμα που θα τεθεί επί τάπητος.

Πηγή: sport-fm.gr