Μετά τη νίκη με σκορ 2-0 επί της Κέρκυρας, στη πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας, ο Παναθηναϊκός στρέφει όλη την προσοχή του στο μεταγραφικό παζάρι σε μια προσπάθεια να προλάβει να αποκτήσει επιθετικό, κυρίως, πριν την 31η Αυγούστου.

Σε πρώτο πλάνο ο Βιέιρα της Ζιλ Βισέντε, ενώ σήμερα αναμένεται νέα επαφή με τον Πανσερραϊκό για τον Δημήτρη Ανάκογλου.

Την ηρεμία τους κέρδισαν οι «πράσινοι» με το διπλό στο νησί των Φαιάκων και πλέον μέχρι να επανεκκινήσει το πρωτάθλημα θα έχουν χρόνο να κάνουν τις όποιες κινήσεις της τελευταίας στιγμής. Η απουσία ενός φορ-γκολτζή φάνηκε και στο χθεσινό παιχνίδι για την ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα, κάτι στο οποίο επικεντρώνεται και ο Πορτογάλος τεχνικός. Το βασικό μέλημα του τεχνικού του «τριφυλλιού» είναι να προσθέσει ταχύτητα στη γραμμή κρούσης, αφού και ο Τοτσέ και ο Πετρόπουλος είναι βαρείς στράικερ.

Η λύση που ψάχνει ο Φερέιρα ακούει στο όνομα Ούγκο Βιέιρα, αφού ο επιθετικός της Ζιλ Βισέντε έχει τα χαρακτηριστικά που ψάχνουν στον Παναθηναϊκό. Όμως ο 23χρονος επιθετικός είναι μια ακριβή περίπτωση, για τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν τώρα στην «πράσινη» ΠΑΕ, αφού οι Πορτογάλοι ζητούν ένα εκατομμύριο ευρώ για το 50% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή τους, με το άλλο μισό αυτών να το κατέχει η πρώην ομάδα του, Σάντα Μαρία.

Για να γίνει η μεταγραφή θα πρέπει το «τριφύλλι» να δώσει τα χρήματα που πήρε από την πώληση του Αλέξη Τζόρβα στην Παλέρμο ή να φύγουν μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος Πλεσί, Σιμάο ή Μελίσσης. Οι απολαβές του Βιέιρα δεν είναι υψηλές αφού ζητάει συμβόλαιο της τάξης των 250.000-300.000 ευρώ και για το λόγο αυτό η υπόθεσή του θα παραμένει ανοιχτή, αν και οι διοικούντες τον Παναθηναϊκό θα επιδιώξουν επαφή με τη Ζιλ Βισέντε ώστε να δουν αν μπορούν να ρίξουν την τιμή του παίκτη. Αν τελικά δεν προχωρήσει η περίπτωσή του, παρά το γεγονός ότι τον θέλει πολύ ο Φερέιρα, οι «πράσινοι» θα κινηθούν προς άλλες κατευθύνσεις και σε παίκτες που έχουν στη λίστα τους.

Νέα συνάντηση για Ανάκογλου
Επαφή με τον Πέτρο Θεοδωρίδη ή κάποιο άλλο διοικητικό στέλεχος του Πανσερραϊκού θα έχει ο Δημήτρης Γόντικας σήμερα, ώστε να ξεκαθαρίσει το θέμα με τον Δημήτρη Ανάκογλου. Τα «λιοντάρια» ζητούν 400.000 ευρώ, αλλά στο «τριφύλλι» δεν προσφέρουν σε καμία περίπτωση τόσα χρήματα, αλλά τα μισά περίπου και κάποιον παίκτη ως αντάλλαγμα. Οι Σερραίοι, αν συμφωνήσουν σε έμψυχα ανταλλάγματα, είναι πολύ πιθανό να ζητήσουν τον Τάσο Λαγό κι έναν ακόμα για τη μεσαία γραμμή.

Σιμάο και Πλεσί

Όσο στενεύουν τα χρονικά περιθώρια, τόσο εγκαταλείπεται η περίπτωση πώλησης του Σιμάο Μάτε Τζούνιορ. Ακόμα κι αν φτάσει τελικά πρόταση για τον Μοζαμβικανό μέσο, ο Φερέιρα πολύ δύσκολα θα συναινέσει στην παραχώρησή του αφού δεν θα προλάβει να βρει αντικαταστάτη του και θα απομείνει μόνο με τον Βίκτορ Βιτόλο και τον Κατσουράνη για τη θέση του αμυντικού μέσου.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει ενδιαφέρον για τον Νταμιέν Πλεσί, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια επίσημη πρόταση για την απόκτησή του. Αν βρεθεί ομάδα, οι «πράσινοι» θα τον παραχωρήσουν χωρίς χρήματα ώστε να απαλλαγούν από το συμβόλαιο των 500.000 ευρώ που έχει, ζητώντας μόνο ένα ποσοστό μεταπώλησης.

Πηγή: sportfm.gr