Ο Λιθουανός γκαρντ ανέλυσε τον προγραμματισμό των «ερυθρόλευκων» ενόψει της νέας σεζόν, τονίζοντας ότι η επιτυχία μπορεί να έρθει μέσω της ομαδικότητας.

Αναλυτικά όσα είπε στη Sportday που δημοσιεύεται σήμερα ο 23χρονος μπασκετμπολίστας:

-Ποιο ήταν το μεγαλύτερο κίνητρο για να αποφασίσεις να συνεχίσεις την καριέρα σου στον Ολυμπιακό;
«Ο Ολυμπιακός είναι σπουδαία ομάδα, από τις κορυφαίες στην Ευρωλίγκα. Εχω αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα και ήθελα να συνεχίσω να αγωνίζομαι στη διοργάνωση. Ο Ολυμπιακός έχει σπουδαία οργάνωση και διαθέτει πολύ καλή διοίκηση. Ο προπονητής είναι σπουδαίος, όπως και το προπονητικό τιμ. Επίσης, όλα τα παιδιά είναι καλοί παίκτες. Αν έχεις καλούς συμπαίκτες, μπορείς να βελτιωθείς. Οι συμπαίκτες σου μπορούν να σε βοηθήσουν ώστε να εξελίξεις την καριέρα σου».

-Είσαι ευχαριστημένος από τις συνθήκες που έχεις συναντήσει;
«Τα πάντα είναι απίθανα. Ολοι δουλεύουν σκληρά. Σημαντική είναι και η βοήθεια των προπονητών μας. Οπως και τα υπόλοιπα παιδιά, δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Όλα λειτουργούν βάσει προγράμματος».

-Ποιο πιστεύεις πως θα είναι το πλεονέκτημα του Ολυμπιακού τη νέα περίοδο;

«Νομίζω πως όλοι οι παίκτες που έρχονται στον Ολυμπιακό θέλουν να δείξουν την αξία τους και για να βελτιωθούν. Αυτό θα είναι και το πλεονέκτημά μας. Ολοι θέλουμε να προσφέρουμε στην ομάδα και αυτό στο τέλος θα αποδειχθεί καλό για τον Ολυμπιακό. Την ομάδα τη βάζουμε πάνω απ’ όλα και θέλουμε να βελτιωθούμε μέσα από αυτήν».

-Αυτό που έχει λείψει από τον Ολυμπιακό είναι το πρωτάθλημα. Πιστεύεις πως μπορείς να φέρεις γούρι στην ομάδα σου και να κατακτήσει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα;
«Είμαστε νέα ομάδα και όλοι θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Τα πάντα είναι πιθανά. Σε αυτό το χρονικό σημείο, όμως, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δουλέψουμε σκληρά και να τα δώσουμε όλα στο γήπεδο. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

-Σε προβληματίζει το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει πολλούς νέους παίκτες στο ρόστερ του;
«Θα χρειαστούμε λίγο χρόνο. Είμαστε μια νέα ομάδα και δουλεύουμε καινούργια συστήματα στο παιχνίδι. Προπονούμαστε σκληρά, αλλά θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρότερα. Πιστεύω πως όλοι στην ομάδα είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό. Θα δώσουμε τα πάντα. Θα βγάλουμε την ενέργειά μας στο γήπεδο, θα είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και στο τέλος θα δούμε τι θα έχουμε πετύχει. Όλοι δουλεύουμε γιατί έχουμε τον ίδιο σκοπό. Να γίνουμε μια ομάδα νικήτρια».

-Ο Ολυμπιακός έχει έναν «αιώνιο» αντίπαλο, τον Παναθηναϊκό. Είσαι ενήμερος για την αντιπαλότητα που επικρατεί μεταξύ των δύο συλλόγων;
«Στην Ελλάδα η αντιπαλότητα μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού είναι μεγάλη και το γνωρίζω. Έχουμε παρόμοια παιχνίδια και στη χώρα μου (σ.σ.: Λιθουανία). Τα παιχνίδια μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού μοιάζουν με τα αντίστοιχα της Λιέτουβος Ρίτας με τη Ζαλγκίρις. Γνωρίζω τι επικρατεί σε αυτούς τους αγώνες και είμαι ανυπόμονος να το ζήσω. Πιστεύω πως αυτοί οι αγώνες αποτελούν μια καλή ευκαιρία ώστε ο κάθε παίκτης να γίνει καλύτερος και να αποδείξει την αξία του».

Πηγή: sportfm.gr