Μια Εθνική που θα δώσει τα πάντα για τον στόχο της Ολυμπιάδας αλλά και θα «καλωσορίσει» ό,τι παραπάνω προκύψει στο Ευρωμπάσκετ, υποσχέθηκε ο Κώστας Σλούκας.

Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, o νεαρός γκαρντ παραδέχθηκε τη δυσκολία του να καλυφθούν οι μεγάλες απουσίες της ομάδας.

Tόνισε, ωστόσο, πως η νοοτροπία που έχει «χτίσει» εκείνη μέσα στα χρόνια -σε συνδυασμό με την καλή δουλειά που γίνεται- μπορεί να τη διατηρήσει απόλυτα ανταγωνιστική στη διοργάνωση.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σλούκας:

Για τις ενθαρρυντικές εμφανίσεις στα φιλικά:
«Κακά τα ψέματα, υπάρχουν πολλές και σημαντικές απουσίες στην Εθνική. Παρόλα αυτά, τα δείγματα μέχρι τώρα είναι θετικά. Θέλουμε, βέβαια, πολλή δουλειά ακόμα κι ελπίζουμε στο Ακρόπολις να βάλουμε κάποιες επιπλέον πινελιές που θα μας βοηθήσουν να παρουσιαστούμε ακόμα καλύτεροι στο Ευρωμπάσκετ».

Για το κλίμα στην ομάδα:
«Σημαντικό ρόλο στο να εγκλιματιστούμε γρήγορα στην ομάδα παίζουν οι προπονητές -αλλά και οι παλιότεροι. Είμαστε όλοι δεμένοι μεταξύ μας και σταδιακά μπαίνουμε κι εμείς στη νοοτροπία ότι πάντα παλεύουμε όλα τα παιχνίδια μέχρι το τελευταίο λεπτό».

Για τις απουσίες και το πού μπορεί να φτάσει η Εθνική με αυτές:
«Οπωσδήποτε είναι δύσκολο να αντικατασταθούν τόσο μεγάλα ονόματα. Παρόλα αυτά, θα προσπαθήσω κι εγώ -όπως και όλοι οι συμπαίκτες μου- για το καλύτερο. Η Εθνική εδώ και χρόνια κοιτά κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και το ίδιο θα κάνει και τώρα. Πρώτος στόχος, όντως είναι η εξάδα και η πρόκριση στην Ολυμπιάδα. Από ‘κει και πέρα, ό,τι έρθει παραπάνω, θα είναι καλοδεχούμενο».

Για τη συμμετοχή πολλών νεαρών στην αποστολή:
«Η Ελλάδα έχει ταλέντο και στις μικρότερες ηλικίες. Επιτέλους, η ροή των πραγμάτων τα φέρνει έτσι, ώστε να πάρουμε ευκαιρίες. Αυτό μόνο καλό μπορεί να κάνει στο ελληνικό μπάσκετ».

Για το πόσο βοήθησε τον ίδιο το γεγονός ότι αγωνίστηκε πέρυσι στον Άρη:

«Ευχαριστώ τη διοίκηση και τον προπονητή του Άρη για το χρόνο συμμετοχής που μου έδωσε. Ήταν πολύ σημαντικός για μένα και θα προσπαθήσω να τον αξιοποιήσω, τόσο με τη φανέλα της Εθνικής, όσο και στη νέα σεζόν με τον Ολυμπιακό».

Πηγή: sport-fm.gr