Φιλικό επιπέδου Champions League δίνει σήμερα ο Ολυμπιακός κόντρα στη Γαλατασαράι (21:00, Novasports3/NovaΣΠΟΡ FM 94.6) στο Καραϊσκάκη, με τον Φρανθίσκο Γέστε να αναλαμβάνει το ρόλο του αντι-Ιμπαγάσα και να παίρνει την μπαγκέτα του μαέστρου στο χώρο του κέντρου.

Η κάκωση που υπέστη ο Αριέλ Ιμπαγάσα θα τον οδηγήσει σήμερα στο χειρουργείο για να κάνει αρθροσκόπηση η οποία θα τον κρατήσει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου τρεις εβδομάδες, κάτι που σημαίνει ότι χάνει την πρεμιέρα με Καβάλα και βάζει πλώρη για να είναι έτοιμος στον πρώτο αγώνα για τους ομίλους του Champions League. Το ρόλο του Αργεντινού μέσου στο χώρο της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού καλείται να παίξει ο Γέστε, αρχής γενομένης από το σημερινό φιλικό με τη Γαλατασαράι.

Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται τον πιο δυνατό αντίπαλο που έχουν αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής στην προετοιμασία τους και θέλουν να βγάλουν στο γήπεδο όσα σχεδιάζει ο Ερνέστο Βαλβέρδε στις προπονήσεις. Οι Τούρκοι είναι ομάδα επιπέδου Champions League και για τους πρωταθλητές Ελλάδος είναι ένα καλό crash test ενόψει της χρονιάς που ακολουθεί, πριν από αυτό με την Ίντερ που ακολουθεί. Εκτός από τον Γέστε, ωστόσο, οι οπαδοί των Πειραιωτών θα έχουν την ευκαιρία να δουν και πάλι τον Λιούμπομιρ Φέισα, ο οποίος ήταν ο καλύτερος σε απόδοση παίκτης στο προηγούμενο φιλικό με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα.

Στο σύστημα που προτίθεται να παρατάξει ο Βαλβέρδε, ο Κοστάντσο θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ενώ Μανιάτης, Αβ.Παπαδόπουλος, Μαρκάνο και Χολέμπας θα συνθέσουν την τετράδα στην άμυνα. Μοντέστο και Γέστε θα είναι οι δύο του κέντρου, με τον Φουστέρ λίγο πιο μπροστά και τους Χαβίτο, Ριέρα στα άκρα. Κορυφή θα παίξει ο Μιραλάς, ελλείψει και του Ραφίκ Τζεμπούρ.

Πηγή: sport-fm.gr