Το τέταρτο κατά σειρά φιλικό της ματς δίνει η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζοντας την Πολωνία στο τουρνουά του Ρίμινι (19:15).

Ο Ηλίας Ζούρος είδε χθες με ικανοποίηση τον Νικ Καλάθη να ανεβάζει κι άλλο την ένταση του προγράμματος και να ακολουθεί το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης, ωστόσο δεν πρόκειται να τον χρησιμοποιήσει, τόσο στο αποψινό, όσο και στα δύο επόμενα ματς επί ιταλικού εδάφους (με Βοσνία το Σάββατο και Ιταλία την Κυριακή). Πάντως ο 22χρονος γκαρντ του Παναθηναϊκού δείχνει να κερδίζει τη μάχη με το χρόνο.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός περιμένει να δει βελτίωση σε συγκεκριμένους τομείς του παιχνιδιού, όπως ο έλεγχος των ριμπάουντ και ο περιορισμός των λαθών. Παράλληλα θα βγάλει συμπεράσματα για την προσαρμογή των παικτών στις απαιτήσεις του, καθώς είναι πιθανό μετά το τουρνουά στην Ιταλία να κοπούν ένας ή δύο παίκτες από την προετοιμασία για να συνεχίσει η Εθνική με 14 ή 15 την προετοιμασία της.

Η Πολωνία θα εμφανιστεί αποδυναμωμένη στο Ευρωμπάσκετ, αφού θα απουσιάζουν τα δύο μεγάλα αστέρια της. Ο Ματσέι Λάμπε αποφάσισε να απέχει, ενώ εκτός πλάνων τέθηκε τελικά και ο Μάρτσιν Γκορτάτ, αφού η ομοσπονδία της χώρας αδυνατεί να καταβάλει την ασφάλεια των 2 εκατ. ευρώ που ζητούν οι Σανς για τον θηριώδη σέντερ.

Πάντως στο ρόστερ υπάρχουν ακόμη κάποιοι αξιόλογοι παίκτες, όπως ο «πολωνοποιημένος» Τόμας Κελάτι, που για ένα φεγγάρι ήταν παίκτης του Ολυμπιακού, ο Λούκας Κοζάρεκ και ο Σίμον Ζέβτσικ.

Το τουρνουά δεν θα έχει τηλεοπτική μετάδοση στην Ελλάδα, αλλά θα μεταδοθεί από την τηλεοπτική RAI. Οι επισκέπτες του www.sport-fm.gr θα έχουν live ενημέρωση για την εξέλιξη του αγώνα.

Το ρόστερ της Πολωνίας (Όνομα-Θέση-Ύψος-Ηλικία-Ομάδα)

Ρόμπερτ Σκιμπνιέφσκι-Γκαρντ-1.83μ.-28-Σλασκ Βρότσλαβ
Λούκας Κοζάρεκ-Γκαρντ-1.87μ.-27-Καζέρτα
Λούκας Βισνιέφσκι-Γκαρντ-1.86μ.-27-Τρεφλ Σόποτ
Τόμας Σνίεγκ-Γκαρντ-1.90μ.-22-Πολφάρμα
Πιοτρ Πάμουλα-Γκαρντ-1.90μ.-21-Τέμπκολντ Βαρσοβίας
Τόμας Κελάτι-Γκαρντ-1.95μ.-29-Χίμκι
Νταρντάν Μπερίσα-Γκαρντ-1.98μ.-23-Ανβίλ
Άνταμ Βατσίνσκι-Γκαρντ-1.95μ.-22-Τρεφλ Σόποτ
Πιοτρ Ζότκα-Φόργουορντ-1.96μ.-30-Πρόκομ
Γιάροσλαβ Μόκρος-Φόργουορντ-1.98μ.-21-Τέμπκολντ Βαρσοβίας
Ντάμιαν Κούλιγκ-Φόργουορντ-2.02μ.-24-Πόζναν
Πάβελ Λέοντσικ-Φόργουορντ-2.03μ.-25-Ενέργκα Τσάρνι
Άνταμ Χρίτσανιουκ-Φόργουορντ-2.06μ.-27-Πρόκομ
Μίχαλ Γκαμπίνσκι-Φόργουορντ-2.06μ.-24-Τούροβ
Σίμον Ζέβτσικ-Σέντερ-2.09μ.-29-Αβελίνο
Άνταμ Λάπετα-Σέντερ-2.14μ.-24-Πρόκομ

Πηγή: sport-fm.gr