Πρώτη είδηση στο φετινό μεταγραφικό σκηνικό της Σούπερ Λίγκας είναι το νέο απόκτημα της ΑΕΚ Εϊντουρ Γκουντγιονσεν. Το ποδοσφαιρικό ταλέντο του 33χρονου Ισλανδού είναι ο ένας λόγος της ευφορίας που προκάλεσαν τα νέα της άφιξής του στους «κιτρινόμαυρους» οπαδούς. Ο άλλος, είναι το πλούσιο ιστορικό του που θυμίζει σε κατορθώματα ροκ σταρ: σκάνδαλα, γυναίκες, τζόγος, προκλητικές συμπεριφορές. Μένει να δούμε τις επιδόσεις του «Γκούντι» και στην Αθήνα – πόλη-βιότοπο περίεργων εμπνεύσεων αλλά και παθών.

Ο 33χρονος Ισλανδός, που στην πατρίδα του συναγωνίζεται σε δημοτικότητα την τραγουδίστρια Μπγιορκ, αλλά και τον πρωθυπουργό της χώρας, είναι μια ενδιαφέρουσα προσωπικότητα, και αγαπημένος των σκανδαλοθηρικών περιοδικών, αφού θέλοντας και μη δίνει τροφή για πιπεράτα σχόλια: έχει κατηγορηθεί για ναζιστικό χαιρετισμό, έχει εθιστεί στον τζόγο, έχει πρωταγωνιστήσει σε ερωτικά σκάνδαλα, λατρεύει τους Rolling Stones, ενώ έγραψε ιστορία όταν τον Απρίλιο του 1996, σε ηλικία 18 ετών, αντικατέστησε στο δεύτερο ημίχρονο τον πατέρα του Αρνορ στο φιλικό ματς της Εθνικής Ισλανδίας απέναντι στην Εσθονία.

Το 2003 παραδέχεται επισήμως τον εθισμό του, ενώ μέσα σε διάστημα μόλις λίγων μηνών χάνει 500.000 ευρώ, εξαιτίας του πάθους του με το καζίνο. Όπως δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα», το αγαπημένο θέμα των περιοδικών είναι οι σχέσεις του με το ωραίο φύλο. Τα αγγλικά ταμπλόιντ τον παρουσιάζουν να έχει σχέση με τη Βανέσα Περονσέλ, μοντέλο και σύντροφο τότε του συμπαίκτη του στην Τσέλσι Γουέιν Μπριτζ.

Δηλωμένος οπαδός των Rolling Stones, ο επιθετικός Ice Man, αν και δεν ξέρει να παίζει κιθάρα, δεν δίστασε να διαθέσει το ποσό των 100.000 λιρών για να αγοράσει μια κιθάρα που χρησιμοποίησε ο Κιθ Ρίτσαρντς και έφερε την υπογραφή του. Τα χρήματα διατίθεντο για φιλανθρωπικό σκοπό, αφού επρόκειτο για δημοπρασία που οργάνωσε ο καλός του φίλος Φρανκ Λάμπαρντ για νέους με καρκίνο.