Κρίσιμη μέρα είναι η σημερινή για την ΑΕΚ, αφού λύση οριστική (;) αναμένεται σε δύο μεγάλα… μυστήρια: τα θέματα της απόκτησης τερματοφύλακα και της παραμονής ή όχι του Κώστα Μανωλά.

Για τον αντικαταστάτη του Σεμπαστιάν Σάχα, τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο εξακολουθεί να ανταγωνίζεται Κροάτης γκολκίπερ, αλλά όχι ο Βέντραν Ρούνιε. Πρόκειται για τον Στίπε Πλετίκοσα, που ανήκει στη Σπαρτάκ Μόσχας αλλά δεν υπολογίζεται. Ο 32χρονος άσος πέρασε φέτος τη σεζόν δανεικός στην Τότεναμ (μόνο μία συμμετοχή, στο Λιγκ Καπ) και πλέον δοκιμάζεται από τη Σάλκε. Όμως το ετήσιο κασέ του είναι 500.000 ευρώ και όσο κι αν μειώσει τις απαιτήσεις του είναι δύσκολο να φτάσει στα επίπεδα της ΑΕΚ. Ο μοναδικός λόγος να το κάνει θα ήταν για να βρει ομάδα όπου θα είναι βασικός, καθώς αν και μετρά 78 διεθνείς συμμετοχές έχει χάσει τη θέση του στην εθνική ομάδα από τον Ρούνιε και το Euro 12 πλησιάζει…

Όσον αφορά στον «Ντίμι», η Κέρκυρα επιμένει στις 150.000 ευρώ που ζητεί για την πώλησή του και δεν δέχεται να κάνει… εκπτώσεις με την παραχώρηση κάποιου δανεικού. Ο 33χρονος τερματοφύλακας βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής στο νησί των Φαιάκων, ως οφείλει εν όψει της έναρξης της προετοιμασίας της ομάδας του, αλλά αναμένεται να πιέσει για την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Στην ΑΕΚ έχει προταθεί και ο Χακόμπο Σανθ. Ο 28χρονος Ισπανός τερματοφύλακας έμεινε ελεύθερος από τη Βαγιαδολίδ, με την οποία είχε φέτος 21 συμμετοχές στη Segunda Division και 2 στο Κύπελλο. Το κασέ του είναι προσιτό, αλλά στην παρούσα φάση δεν απασχολεί την «Ένωση».

Η ώρα της απάντησης

Σήμερα θα απαντήσει ο Κώστας Μανωλάς στην τελική πρόταση της ΑΕΚ για επέκταση του συμβολαίου του. Ο 20χρονος αμυντικός προβλέπεται να εισπράξει 50.000 ευρώ την ερχόμενη σεζόν, που είναι και η τελευταία του τρέχοντος συμβολαίου του. Οι «κιτρινόμαυροι» προσφέρουν συμβόλαιο μέχρι το 2014 με αποδοχές 255.000, 290.000 και 330.000 ευρώ αντίστοιχα για καθένα από τα τρία προσεχή χρόνια. Ο νεαρός άσος αξίωνε εξ αρχής 400.000 ευρώ το χρόνο, ενώ έχει αναθέσει σε γραφείο μάνατζερ στη Γερμανία να του βρει ομάδα στην Bundesliga. Αν δεν υπάρξει συμφωνία με την ΑΕΚ, τότε η διοίκηση θα επιδιώξει την πώλησή του για να μη χαθεί εντελώς δωρεάν σε ένα χρόνο.

Υπογράφει ο Χέλγκασον

Σήμερα ολοκληρώνεται η μεταγραφή του Έλφαρ Χέλγκασον στην ΑΕΚ. Ο 22χρονος Ισλανδός αμυντικός, που είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής που αποκτάται με εισήγηση του Άρναρ Γκρέταρσον, θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και θα υπογράψει για τρία χρόνια. Για την αγορά του η «Ένωση» θα δώσει συνολικά 100.000 ευρώ, με την ομάδα του, Μπρέινταμπλικ, να διατηρεί υψηλό ποσοστό μεταπώλησης.

Ποιος θα πληρώσει;

Μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή θα πρέπει η ΠΑΕ ΑΕΚ να τηρήσει τους διακανονισμούς που έκανε με τους παίκτες προ δύο εβδομάδων για να εξασφαλίσει την αδειοδότηση. Η «Ένωση» καλείται να καλύψει οφειλές της σεζόν ύψους 1 εκατ. ευρώ, ποσό που καλείται να καλύψει ο Νίκος Νοτιάς. Πάντως είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα το πράξει επικαλούμενος τη συμφωνία για τη χρήση του προπονητικού κέντρου που χρηματοδότησε και για τη χρήση του οποίου από την ομάδα δεν έχει εισπράξει χρήματα. Ο Πέτρος Παππάς έχει ξεκαθαρίσει πως δεν προτίθεται να βάλει και πάλι λεφτά στην ομάδα.

Πηγή: sport-fm.gr