Η μείωση του πολυπληθούς ρόστερ είναι ο πρώτος στόχος του Ερνέστο Βαλβέρδε από σήμερα και ενόψει της απογευματινής πρώτης συγκέντρωσης για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο Ισπανός τεχνικός έχει τονίσει ότι θέλει να δουλεύει με 25 παίκτες το πολύ και πλέον αναζητούνται οι τρόποι για να φύγουν όσοι περισσεύουν από τους 42 που υπάρχουν τώρα.

Στον Ολυμπιακό περιμένουν τη μεταγραφή του Κάρλος Σάντσες για να ολοκληρώσουν το μεταγραφικό σχεδιασμό τους, αφήνοντας «ανοιχτό» ένα μικρό παράθυρο για την προσθήκη ενός ακόμα ποδοσφαιριστή που θα αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός. Πλέον το πρώτο μέλημα είναι να μειωθεί το ρόστερ και κυρίως να αδειάσουν οι θέσεις ξένων, ώστε να ενεργοποιηθούν τα συμβόλαια των Κάταϊ και Γκρμπιτς.

Από εκεί και πέρα, αρχίζουν οι εκκαθαρίσεις. Σουμπίνιο, Παπάζογλου, Λεάντρο, Νικλητσιώτης και Βαλεριάνος αναμένεται να πάρουν μέρος στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο Ζέεφελντ, αφού ο Βαλβέρδε θέλει να τους τσεκάρει. Αντιθέτως, δύσκολα θα πάρει ευκαιρία ο Ματ Νταρμπισάιρ, ο οποίος επέστρεψε στην Αθήνα, ενώ Ρόμενταλ και Μήτρογλου έχουν ειδοποιηθεί να βρουν ομάδες.

Όσον αφορά τους Γιάννη Παπαδόπουλο, Κατσικογιάννη, Επστάιν και Νίκο Παπαδόπουλο είναι πολύ πιθανό να αποδεσμευθούν, κάτι που «παίζει» και για τον Γκαλίτσιο. Δανεικοί θα παραχωρηθούν, όπως όλα δείχνουν οι Βάντερσον και Λεάντρο.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί από τον προπονητή των «ερυθρόλευκων» ποιοι από τους Κοστάντσο, Δασκαλάκη, Μέγερι, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλο, Τοροσίδη, Μανιάτη, Ρόμενταλ, Φετφατζίδη, Μαρκάνο, Ποτουρίδη, Χολέμπας, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Ουρτάδο, Ριέρα, Χαβίτο, Φουστέρ, Φέισα, Κατάι, Γκρμπιτς, Τζεμπούρ, Μιραλάς, Πάντελιτς, Νέμεθ, Νταρμπισάιρ, Μήτρογλου, Σταμόγιαννο, Κατσικογιάννη, Βασιλόγιαννη, Νικλητσιώτη, Σοϊλέδη, Επστάιν, Σουμπίνιο, Γ. Παπαδόπουλο, Βαλεριάνο, Γκαλίτσιο, Παπάζογλου, Λεάντρο, Βάντερσον και Ν. Παπαδόπουλο, οι οποίοι αποτελούν συνολικά το ρόστερ θα μείνουν στην Αθήνα.

Απάντηση από Γαλλία

Νέα τροπή έχει πάρει το σίριαλ της μεταγραφής του Κάρλος Σάντσες από την Βαλενσιέν, σύμφωνα με τη Sportday. Η Βαλενσιέν φέρεται διατεθειμένη να απορρίψει την πρόταση του Ολυμπιακού για τον Κολομβιανό μέσο, χρησιμοποιώντας αυτό το «παιχνίδι» τακτικής για να εκμαιεύσει περισσότερα χρήματα. Από την πλευρά τους, όμως, οι πρωταθλητές Ελλάδας θεωρούν ότι τα 2.5 εκατομμύρια ευρώ είναι αρκετά για τον 25χρονο χαφ και για το λόγο αυτό το μέλλον της μεταγραφής κρίνεται αβέβαιο.

Ο παίκτης θέλει να έρθει στην Ελλάδα και έχει ήδη συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό, όμως δεν υπάρχει διάθεση να δοθούν όσα-όσα για την απόκτησή του. Αν απαντήσει καταφατικά η Βαλανσιέν, θα ανακοινωθεί η μεταγραφή, αν απαντήσει αρνητικά, τότε θα πρέπει να γίνουν νέα παζάρια, εκτός κι αν αποφασίσει να αποσυρθεί ο Ολυμπιακός. Η εκτίμηση πάντως που υπήρχε στον Πειραιά ήταν ότι η μεταγραφή θα γίνει.

Τα λένε για Τζαβέλλα

Συζήτηση για τη μεταγραφή του Γιώργου Τζαβέλλα αναμένεται να έχουν Ερνέστο Βαλβέρδε και Βαγγέλης Μαρινάκης. Η εισήγηση του Ισπανού τεχνικού αναμένεται να είναι θετική και να γίνει κίνηση για την απόκτηση του Έλληνα αμυντικού, με τον πρόεδρο των «ερυθρόλευκων» να συναντάται τις επόμενες ημέρες με τον μάνατζερ του παίκτης, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα.

Από το στρατόπεδο των Πειραιωτών προέκυπτε ότι ο διεθνής μπακ είναι πολύ πιθανό να κλείσει μέχρι την Τρίτη ή την Τετάρτη, με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης να παίρνει ένα εκατομμύριο ευρώ περίπου και τον Τζαβέλλα να υπογράφει αντί 500.000 ευρώ το χρόνο.

Πηγή: sport-fm.gr