Η χαρά που έδωσε στο ελληνικό στοιχείο ήταν το μόνο πραγματικά χρήσιμο στοιχείο απ’ το ταξίδι της Εθνικής στις ΗΠΑ!

Ο Τζιόλης έσπασε την κατάρα του… 4-4-2 από το Μουντιάλ του ’94 (πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ σε αμερικανικό έδαφος), ωστόσο η ισοφάριση (1-1) του Εκουαδόρ δεν επέτρεψε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να σπάσει και το απωθημένο της πρώτης νίκης εκεί!

Πώς έπαιξε

Αρκετές αλλαγές -σε σχέση με το παιχνίδι απέναντι στη Μάλτα- πραγματοποίησε ο Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος επανέφερε μετά από τρία χρόνια τον Στέφανο Κοτσόλη στα δοκάρια -και μετά από καιρό τους Τζιόλη, Μανιάτη, Κονέ, Μήτρογλου στην ενδεκάδα.

Έτσι, στο αγαπημένο του 4-3-3, τερματοφύλακας ήταν ο Κοτσόλης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Βύντρα, Μόρας, Κ. Παπαδόπουλος και Μανιάτης. Σε ρόλο «σκούπας» στα χαφ βρέθηκε ο Τζιόλης, μπροστά του οι Φωτάκης-Καφές και στην τριάδα της επίθεσης οι Χριστοδουλόπουλος (αριστερά), Κονέ (δεξιά) και Μήτρογλου (κορυφή).

Το πρώτο… αίμα!

Δεκαεφτά χρόνια περίμενε, ένα… τεταρτάκι ακόμα θα τη «χαλούσε»; Τόσο ακριβώς χρειάστηκε για να βγάλει «αναίμακτα» η Εθνική το δυνατό ξεκίνημα του Εκουαδόρ και -με τον Τζιόλη να νικά τους πάντες στον αέρα (έπειτα απ’ το φάουλ του Φωτάκη) να… ματώσει για πρώτη φορά τα δίχτυα σε αμερικανικό έδαφος!

Μπορεί, λοιπόν, το δυνατό παιχνίδι που επιστράτευσαν στη συνέχεια οι… αθλητικοί Λατινοαμερικανοί να ξάπλωσε αρκετές φορές τους διεθνείς μας σ’ αυτό, ωστόσο -ακόμα κι έτσι- δεν άλλαξε η άνεση στις κινήσεις τους. Αυτή που δεν γεννούσε μεν ευκαιρίες στην απέναντι περιοχή -αλλά ανάγκαζε και τους αντιπάλους να μην έχουν… υποψία τέτοιας μέσα σ’ εκείνη του Κοτσόλη.

Oh… Ninis!

Η επιστροφή απ’ τα αποδυτήρια δεν έφερε δραματική αλλαγή στην εικόνα του ματς. Έφερε -ακόμα κι έτσι- όμως, αλλαγή στο σκορ. Αφού, λοιπόν, ο Μήτρογλου απέτυχε να το διευρύνει υπέρ της Εθνικής στο ωραίο «σόλο» που σταμάτησε ο αντίπαλος γκολκίπερ, είδε τον… δικό μας να μην μπορεί να κάνει τίποτα -όταν ο Εράσο εξαργύρωνε ιδανικά με το κεφάλι την ωραία σέντρα του Μέντες.

Ο Φετφατζίδης προσπάθησε -λίγο μετά- να φανεί το ίδιο αποτελεσματικός, ωστόσο έχει το… ελαφρυντικό πως δεν το πέτυχε επειδή το επεδίωξε με ωραία (λίγο άουτ) φαλτσαριστή εκτέλεση φάουλ. Αντίθετα, σχεδόν κανένα ελαφρυντικό (κυρίως για το ότι αδίκησε την εξαιρετική ενέργειά του που προηγήθηκε) δεν είχε ο Νίνης, που απέτυχε να νικήσει στο τετ α τετ τον Μπαγκέρα και να «κλέψει» (στο 88’) για λογαριασμό της Εθνικής την πρώτη… made in USA νίκη!

Συνθέσεις

ΕΚΟΥΑΔΟΡ (Ρεϊνάλντο Ρουέδα): Μπαγκέρα, Αρόγιο, Εράσο (67′ Μίλντα), Βάλτερ Αγιόβι, Ρεάσκο, Τσέκα, Σαριτάμα, Μέντες (83′ Καλντερόν), Νομπόα (74′ Καστίγιο), Μπενίτες, Χαϊμέ Αγιόβι

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Κοτσόλης, Μανιάτης (89′ Σπυρόπουλος), Κ. Παπαδόπουλος, Μόρας, Βύντρα, Τζιόλης, Φωτάκης (78′ Κατσουράνης), Καφές (63′ Καραγκούνης), Κονέ (63′ Φετφατζίδης), Χριστοδουλόπουλος (63′ Νίνης), Μήτρογλου (64′ Αθανασιάδης)
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ

πηγή: sportfm