Την απόλυτη ικανοποίησή του για την κατάκτηση του Europa League με τη φανέλα της Πόρτο εξέφρασε ο Φερνάντο Μπερτολούτσι. Ο Αργεντινός χαφ αναφέρθηκε στην πίεση του τελικού που δεν άφησε τους «δράκους» να κάνουν το παιχνίδι τους, την εθνική Αργεντινής, ενώ δεν μπήκε στη διαδικασία να συγκρίνει τον Αντρέ-Βίλας Μπόας με τον Ζοσέ Μουρίνιο.

Αναλυτικότερα όσα είπε ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού:

Για την κατάκτηση του τροπαίου:

«Είμαι εκστασιασμένος. Είμαι στα σύννεφα. Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που έχουμε κάνει φέτος. Πέρυσι, τέτοια εποχή, όλα πήγαιναν στραβά. Εγώ δεν είχα προσαρμοστεί ακόμα και η ομάδα δεν πήγαινε καλά. Φτάσαμε στο σημείο να φοβόμαστε να παίρνουμε το αυτοκίνητο για να πάμε σπίτι. Τώρα όλα είναι ονειρεμένα».

Για το αγωνιστικό μέρος του τελικού:

«Είναι περίεργο για μια ομάδα που έχει σκοράρει πάνω από 120 γκολ φέτος σε όλες τις διοργανώσεις να παρουσιάζεται τόσο σφιγμένη, αλλά υπάρχουν δικαιολογίες. Ήταν το πιο ζόρικο, το πιο δύσκολο τακτικά ματς που δώσαμε φέτος. Έπρεπε να κάνουμε ένα ματς ουσίας, ένα ματς σκοπιμότητας, να είμαστε κυνικοί. Να παίξουμε για το… μισό-μηδέν και αυτό μας δυσκόλεψε. Ένας τελικός δεν είναι σαν όλα τα άλλα ματς. Δεν είναι πρωτάθλημα που μπορείς να διορθώσεις τα λάθη σου. Δεν είναι στα τα ματς νοκ άουτ, στα οποία έχει και μία δεύτερη ευκαιρία. Σε 90 λεπτά πρέπει να παίξεις τους κόπους μιας χρονιάς και να αποδείξεις την ανωτερότητά σου. Δεν είναι καθόλου εύκολο».

Για τη σημασία αυτού του τίτλου:

«Μπορεί να μου ανοίξει πιο εύκολα ξανά την πόρτα της εθνικής Αργεντινής ενόψει του επερχόμενου Κόπα Αμέρικα».

Για τη σύγκριση Μπόας με τον Μουρίνιο:

«Αδιαφορώ αν τον αποκαλούν «Special Two» και όλα αυτά. Δεν μπορούν να γίνουν συγκρίσεις με τον Μουρίνιο. Ο κόουτς είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Είναι ο Αντρέ-Βίλας Μπόας και δεν μπορεί να συγκριθεί με κανέναν άλλον. Το μεγάλο του χάρισμα είναι πως είναι επικοινωνιακός με όλους τους παίκτες, αλλά το κυριότερο προσόν του είναι άλλο. Αφήνει την προσωπικότητα των παικτών για να βγει στο γήπεδο χωρίς να καταπιέζει το δημιουργικό μας πνεύμα. Αφήνει τη φαντασία μας να μιλήσει κι αυτό φαίνεται στο χορτάρι».

Πηγή: sport-fm.gr