Τις τελικές του εισηγήσεις ετοιμάζει το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού, ώστε να τις παραδώσει στον Βαγγέλη Μαρινάκη και να αρχίσουν οι επαφές για την απόκτηση του βασικού τερματοφύλακα και των δύο μέσων. «Έκοψε» τον Μπουζάνη ο Μαθία. Επιστροφή σήμερα στις προπονήσεις, με όλους τους δανεικούς να περνούν από το «μικροσκόπιο» του Βαλβέρδε.

Τις συναντήσεις τους θα συνεχίσουν μέσα στην εβδομάδα οι Ερνέστο Βαλβέρδε, Εντουάρντο Μαθία και Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ώστε να καταλήξουν στους παίκτες που θέλουν και να ετοιμάσουν μια λίστα μεταγραφικών στόχο για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος θα κινηθεί αναλόγως για την απόκτησή τους. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των «ερυθρόλευκων» περιμένει τις εισηγήσεις τους, κυρίως για τις θέσεις που υπάρχει προτεραιότητα, όπως αυτή του τερματοφύλακα και των κεντρικών μέσων.

Ο τερματοφύλακας…

Για τη θέση του τερματοφύλακα, σε πρώτο πλάνο έχει μπει τις τελευταίες ημέρες ο Καμενί της Εσπανιόλ, με τον Μπράβο της Σοσιεδάδ, τον Φάλκον της Θέλτα και τον Καταλαγιούδ της Έρκουλες να ακολουθούν, όπως άλλωστε και ο Οτσόα. Όσον αφορά τον Αλμούνια, έχει προταθεί, αλλά η περίπτωσή τους είναι μια ιδιαίτερη, έχει αρκετές δυσκολίες και υψηλό κόστος. Από την ελληνική αγορά, στην πρώτη θέση των… προτιμήσεων έχει περάσει ο Ελευθερόπουλος, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τα κατατόπια στου Ρέντη και προέρχεται από μία εξαιρετική σεζόν. Μετά τον Έλληνα κίπερ, ακολουθούν οι περιπτώσεις των Μάχο και Γιακούποβιτς, με αουτσάιντερ τον Σαχά.

Αναφορικά με τον Ντιν Μπουζάνη, ο Ολυμπιακός είχε ενδιαφερθεί για την απόκτησή του, αλλά η πρόσληψη του Μαθία και η γνώμη του, τον «έκοψαν». Ο 20χρονος ομογενής τερματοφύλακας, που έμεινε ελεύθερος από τη Λίβερπουλ πριν από μερικές μέρες, προτάθηκε στους πρωταθλητές και αυτή την εβδομάδα αναμενόταν να γίνουν οι τελικές συζητήσεις για την υπογραφή του συμβολαίου, ωστόσο οι κακές σχέσεις του με τον τεχνικό διευθυντή των Πειραιωτών αποτέλεσε αξεπέραστο εμπόδιο. Ο Μαθία είχε δώσει τον λόγο του στον Ζόρντι Κρόιφ, τον τεχνικό διευθυντή της ΑΕΚ Κύπρου, πως θα του στείλει τον Μπουζάνη ως δανεικό για να τον βοηθήσει, αλλά ο ομογενής τερματοφύλακας αρνήθηκε να πάει και ο Μαθία έμεινε εκτεθειμένος στα μάτια του φίλου του. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να έρθει τελικώς ο Ντιν Μπουζάνης στο ελληνικό πρωτάθλημα τη νέα περίοδο, αφού ο εκπρόσωπός του ψάχνει για ομάδα στην Σούπερ Λίγκα.

…και τα χαφ

Έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Αλεξάντερ Χλεμπ. Ο μέσος της Μπαρτσελόνα έχει προταθεί στους πρωταθλητές Ελλάδας, αλλά οι ετήσιες απολαβές του ξεπερνούν κατά πολύ τα ελληνικά στάνταρ. Πιο συγκεκριμένα, ο Λευκορώσος χαφ έχει συμβόλαιο ύψους 4.5 εκατομμυρίων ευρώ στους «μπλαουγκράνα», από τους οποίους αναμένεται να αποδεσμευθεί. Από το «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο φημολογείται ότι θα γίνει μια επαφή, ώστε να γίνουν γνωστές οι απαιτήσεις του Χλεμπ.

Οι υπόλοιπες περιπτώσεις είναι γνωστές. Με μπροστάρηδες τους Κάρλος Σάντσες από το εξωτερικό και Αμπντούν από την Ελλάδα, στον Ολυμπιακό ψάχνουν για περιπτώσεις που θα κάνουν τη διαφορά, αφού ο Βαλβέρδε θέλει να θωρακίσει τη μεσαία του γραμμή, ενόψει και των δύσκολων αγώνων στο Champions League.

«Τσεκάρει» τους δανεικούς ο Βαλβέρδε

Στις προπονήσεις επιστρέφουν σήμερα οι παίκτες του Ολυμπιακού, ύστερα από το διήμερο ρεπό που τους είχε δώσει ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο τεχνικός των Πειραιωτών έχει πλέον στην διάθεσή του, όλους τους παίκτες που είχαν δοθεί δανεικοί και θέλει να τους «τσεκάρει», ώστε να αποφασίσει για το μέλλον τους. Ο Ισπανός θα σχηματίσει πιο ολοκληρωμένη γνώμη χάρη στα φιλικά στην Κύπρο και στα οποία θα συμμετάσχουν οι Παπάζογλου, Σουμπίνιο, Επστάιν, Μήτρογλου και Γκαλίτσιος. Την Τρίτη 10 Μαΐου η θα παίξει ο Ολυμπιακός με την ΑΕΚ Λάρνακας και την Πέμπτη 12 Μαΐου με τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Πηγή: sport-fm.gr