Όλο έφτανε κοντά στην πηγή, αλλά νερό δεν έπινε ο Ντάνι Πεδρόσα, ο οποίος στο γκραν πρι της Πορτογαλίας πανηγύρισε τελικά την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Ισπανός πιλότος της Repsol Honda κέρδισε μια θέση στην εκκίνηση, ενώ έχοντας και τη σωστή στρατηγική κατάφερε να «επιτεθεί» στον πρωτοπόρο Χόρχε Λορένθο, τέσσερις γύρους πριν την καρό σημαία και να πάρει την καρό σημαία.

«Σίγουρα η νίκη ήταν τέλεια, αλλά μπορώ να πω πως όταν προσπέρασα τον Χόρχε από μέσα μου γελούσα και αυτό γιατί ήμουν χαρούμενος για την κατάσταση του ώμου μου», ανέφερε ο Πεδρόσα, ο οποίος παραδέχτηκε πως είχε κάποιες ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα.

«Εντάξει πονούσα λίγο, αλλά δεν ένιωθα μούδιασμα. Σκεφτόμουν, πως αν τερμάτιζα δεύτερος θα ήμουν κάτι παραπάνω από χαρούμενος γιατί θα είχα ξεπεράσει το πρόβλημα, Συνεπώς είμαι υπερβολικά χαρούμενος», συμπλήρωσε ο Ισπανός αναβάτης.

Ο Πεδρόσα έχει καταφέρει να ανέβει στο βάθρο και στους τρεις αγώνες του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος εννιά βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Χόρχε Λορένθο.

Πηγή: sport-fm