Ο ισχυρός άνδρας του Ηλυσιακού, Παντελής Γαμπιεράκης, δεν έκρυψε ποτέ πως είναι φίλαθλος της ΑΕΚ. Η μοίρα τα έφερε έτσι, ώστε χθες να πανηγυρίσει την παραμονή της ομάδας του, τη στιγμή που η «Ένωση» υποβιβαζόταν στην Α2. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά να δεχτεί και την επίθεση του προέδρου της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μπάμπη Καραμανλή, που υποστήριξε πως ο διοικητικός ηγέτης του Ηλυσιακού είναι «αχυράνθρωπος» και πίσω του βρίσκεται ο μάνατζερ Τάσος Δελημπαλταδάκης. Ο Παντελής Γαμπιεράκης μιλώντας στο sport-fm προανήγγειλε μηνύσεις και κάλεσε τη διοίκηση της ΑΕΚ να αναλάβει τις ευθύνες της για τον υποβιβασμό του μεγάλου συλλόγου και να μη τις μεταθέτει αλλού.

Ο Παντελής Γαμπιεράκης δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για τα λεγόμενα του Μπάμπη Καραμανλή. «Δεν θα κάτσω με σταυρωμένα χέρια. Είναι θέμα νομικών πλέον. Βρίσκομαι σε συζήτηση με τον δικηγόρο μου, κ. Πετράκο. Όλα αυτά που ακούγονται είναι ανήθικα και δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω. Θα τα πούμε στα δικαστήρια. Το μόνο που έχω να πω είναι πως δεν ευθύνομαι για τον υποβιβασμό της ΑΕΚ. Εμείς ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα με 0-8 και η ΑΕΚ ήταν τρεις νίκες μπροστά. Απέδειξα πως λειτούργησα επαγγελματικά με τον Ηλυσιακό. Όσα ακούγονται με κάνουν και αηδιάζω. Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, κ. Οικονομίδης, με χαρακτήρισε MVP του πρωταθλήματος. Όσο για τη δήλωση του κ. Καραμανλή πως έχω πεθάνει για εκείνον κι όσους είναι ΑΕΚ, έχω να πω ότι μόνο ο Θεός μπορεί να κρίνει αν έχω πεθάνει ή όχι. Ούτε η ίδια μου η μάνα», τόνισε.

Όσο για τις κατηγορίες του προέδρου της ΚΑΕ ΑΕΚ πως κουμάντο στον Ηλυσιακό κάνει ο μάνατζερ Τάσος Δελημπαλταδάκης, είπε: «Πράγματι, την ομάδα την πήρα από τον κ. Δελημπαλταδάκη, αλλά πλέον εκείνος δεν είναι στην ομάδα. Μόνο σε μία προπόνηση έχει έρθει από τότε. Δεν θέλω μάνατζερ στην ομάδα. Δεν είχα ποτέ σχέσεις με μάνατζερ. Ας κοιτάξουν στην ΑΕΚ, μέσα στην πίκρα τους, να βρουν τι έφταιξε κι όχι να αποπροσανατολίζουν τον κόσμο για πρόσωπα και πράγματα».

Παράλληλα, δήλωσε περήφανος για το έργο του στον Ηλυσιακό. «Αν ελεγχθώ, ο Ηλυσιακός είναι καθαρός. Έχουμε ένα νοικοκύρεμα στην ΚΑΕ, που το ζηλεύουν όλοι. Οι παίκτες έχουν πάρει μια προκαταβολή και θα εξοφληθούν σύντομα», υποστήριξε, ενώ αποκάλυψε την πρόθεσή του να κάνει άνοιγμα στον κόσμο των Ιλισίων. «Αυτή τη στιγμή διαχειριζόμαστε το 90% των μετοχών με τους κ. Παπαντωνίου και Χατζή. Θέλουμε να κρατήσουμε το 51-55%, δηλαδή να έχουμε το πλειοψηφικό πακέτο, και το υπόλοιπο να το δώσουμε στον κόσμο, ακόμη και στο Δήμο».

Περνώντας σε αγωνιστικό επίπεδο, αναφέρθηκε στη μεγάλη αντεπίθεση της ομάδας του και την επίτευξη του στόχου της παραμονής, που φάνταζε ανέφικτος μέχρι τα μέσα της σεζόν. «Μετά την ήττα μας από τον Πανελλήνιο, στην αρχή χάσαμε την πίστη μας, καθώς η σκέψη μας ήταν πιο κοντά στην Α2. Παρ’ όλα αυτά δεν το βάλαμε κάτω. Βρήκαμε δυο παίκτες και είπαμε «Πάμε για το τρία στα τρία». Ό,τι κάναμε το κάναμε εντός του παρκέ κι όχι με εξωαγωνιστική βοήθεια, όπως λένε μερικοί», δήλωσε, ενώ αποκάλυψε πως «…θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει πιο νωρίς κάποιες προσθήκες. Επειδή όμως τα έσοδα της ομάδας είναι περιορισμένα, δεν θέλαμε να ξεφύγουμε. Είχα πάει στα αποδυτήρια και μίλησα με τους Έλληνες παίκτες. Τους είπα πως είτε πρέπει να βάλουν πλάτη και να σηκώσουν όλο το βάρος, είτε να γίνουν κάποιες προσθήκες, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα υπήρχαν κάποιες καθυστερήσεις στις πληρωμές. Οι παίκτες προς τιμήν τους έβαλαν την ομάδα πάνω από όλα. Με αυτόν τον τρόπο αποδείξαμε πως είμαστε μια οικογένεια».

Για την αποχώρηση του Τζίμι Μπάξτερ, ανέφερε: «Ο Μπάξτερ απέδειξε πως αγαπάει την ομάδα. Είχε έρθει μια καλή πρόταση, αλλά εγώ δεν τον παραχώρησα. Μετά το παιχνίδι με τον Πανελλήνιο έφυγε χωρίς να έχω ενδείξεις ότι με πούλησε. Είναι ανθρώπινο να κάνει μια κακή εμφάνιση. Μετά από συνομιλία με τον κ. Φλεβαράκη, μου είπε πως ίσως το παιδί θέλει να φύγει, γιατί φαίνεται πως τα μυαλά του πήραν αέρα επειδή είχε μία πολύ καλή πρόταση από το Ιράν. Πάντως ο Μπάξτερ φέρθηκε σαν επαγγελματίας».

Τέλος, αναφορικά με τη νέα σεζόν, φαίνεται πως θέλει να διατηρήσει την ίδια πετυχημένη συνταγή. «Ο κ. Φλεβαράκης νομίζω πως έκανε ένα θαύμα. Θα ήταν τιμή και χαρά μας να είναι ο αρχιτέκτονας της ομάδας μας και τη νέα χρονιά. Πιστεύω παράλληλα πως οι επιλογές που έκανα σε κάποιες θέσεις-κλειδιά αποδίδεται κατά το ήμισυ η επιτυχία της σωτηρίας μας. Κατά 90% θέλουν οι παίκτες όλοι να παραμείνουν. Ακόμη και οι ξένοι».

Πηγή: sport-fm