Το σχεδιασμό του Ολυμπιακού της νέας χρονιάς έχουν βάλει ήδη μπροστά στου Ρέντη, αφού θέλουν το ρόστερ της ομάδας να σχηματιστεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, για να είναι όλοι οι ποδοσφαιριστές στην προετοιμασία, ενόψει και της δύσκολης χρονιάς που ακολουθεί με τη συμμετοχή στο Champions League. Πρώτος στόχος η προσθήκη του ελληνικού στοιχείου, των «εργαλείων» που θα λύνουν τα χέρια του Βαλβέρδε, αλλά και μεταγραφής… αεροδρομίου.

Πρώτος στόχος για τη νέα σεζόν παραμένει να διατηρηθούν τα πρωτεία εντός των συνόρων και να προστεθεί σε αυτά το Κύπελλο, με την ευρωπαϊκή διάκριση να ακολουθεί. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θέλει έναν πιο δυνατό Ολυμπιακό του χρόνου, με σφιχτή άμυνα και πιο γρήγορο, αλλά και με παίκτες πολυθεσίτες.

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός θα κινηθεί πάνω σε τρεις βασικούς άξονες, με τον πρώτο να είναι η απόκτηση Ελλήνων. Οι «ερυθρόλευκοι» ενδιαφέρονται κυρίως για Παπασταθόπουλο, Τζαβέλλα και Μόρα από το εξωτερικό, με την περίπτωση του πρώτου να είναι από δύσκολο έως απίθανη, ενώ των άλλων δύο να έχουν περισσότερες πιθανότητες. Εκτός, βέβαια, των Ελλήνων του εξωτερικού, υπάρχουν και οι εντός των συνόρων, με τους Γεωργιάδη και Ανάκογλου του Πανσερραϊκού να είναι τα φαβορί.

Το δεύτερο που θέλει ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι οι παίκτες-«εργαλεία». Ποδοσφαιριστές δηλαδή, οι οποίοι θα μπορούν να αγωνιστούν σε περισσότερες από μία θέσεις, όπως για παράδειγμα οι Μιραλάς και Τζεμπούρ, ιδίως στο χώρο του κέντρου. Τέτοιος είναι ο Κάρλος Σάντσες της Βαλενσιέν, ο οποίος αποτελεί εδώ και πολύ καιρό μεταγραφικό στόχο των Πειραιωτών, οι οποίοι μάλιστα είχαν καταθέσει πρόταση για την απόκτησή του. Στην ίδια κατηγορία με τον Κολομβιανό βρίσκονται και ο Μίλαν Γιοβάνοβιτς της Λίβερπουλ, η περίπτωση του οποίου «κολλάει» στις υψηλές οικονομικές απαιτήσεις του, κάτι ανάλογο με τους Σέζαρ Ντελγάδο της Λιόν και Ντιέγκο της Βόλφσμπουργκ. Στα υπ’ όψιν βρίσκεται πάντα και ο Αμπντούν της Καβάλας.

Από εκεί και πέρα είναι και οι μεταγραφές… αεροδρομίου, παίκτες δηλαδή που θα «ζεστάνουν» τους οπαδούς, θα αυξήσουν τα διαρκείας και θα προκαλέσουν ντόρο.

Εκτός από τα παραπάνω, «φλέγον» παραμένει το θέμα απόκτησης τερματοφύλακα, με τις εξελίξεις στο θέμα του Πάρντο να παίζουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο. Αν ο Βέλγος παραμείνει στον Ολυμπιακό, τότε θα γίνει κίνηση για έναν πορτιέρο, ενώ σε αντίθετη περίπτωση, για δύο. Προβάδισμα σε αυτήν την κατηγορία έχει ο Μάχο του Πανιωνίου, με τον Γιακούποβιτς του Ολυμπιακού Βόλου να ακολουθεί, όπως και ο Οτσόα.

Πηγή: sport-fm.gr