Τον κώδωνα του κινδύνου για τα χρέη που υπάρχουν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, έκρουσε ο Μισέλ Πλατινί, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Equipe».

Ο πρόεδρος της UEFA παραδέχθηκε, επίσης, ότι είναι ακριβά τα εισιτήρια του φετινού τελικού του Champions League και δεσμεύτηκε ότι θα ασχοληθεί με το θέμα αυτό στο μέλλον.

«Όταν υπάρχει έλλειμμα της τάξης του 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, τότε υπάρχει σοβαρός κίνδυνος. Οι ομάδες πρέπει να ξέρουν τον κανονισμό. Θα τους τον υπενθυμίσω το καλοκαίρι και αν δεν συμμορφωθούν τότε θα πρέπει να λάβουμε δραστικά μέτρα. Να ξέρετε ότι είμαστε αποφασισμένοι να τους τιμωρήσουμε πολύ αυστηρά», είπε ο Μισέλ Πλατινί για τα χρέη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Υπάρχουν και άλλα θέματα στην ατζέντα του προέδρου της UEFA, όπως η καταπολέμηση της διαφθοράς, αλλά και η επανεκτίμηση των εθνικών ομάδων. Γι’ αυτό προανήγγειλε συνάντηση με όλες τις ομοσπονδίες τον Σεπτέμβριο: «Θα πρέπει να βρεθεί μία ισορροπία με τους συλλόγους και τις εθνικές ομάδες», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Με ενοχλεί πολύ όταν ακούω ποδοσφαιριστές που προτιμούν να αγωνιστούν σε ένα τελικό Champions League, παρά στο παγκόσμιο Κύπελλο».

Ο Μισέλ Πλατινί συμφωνεί απολύτως να διεξαχθεί το χειμώνα το παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι στο EURO του 2012 στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας, όλα θα πάνε καλά. Όσον αφορά για τα ακριβά εισιτήρια του φετινού τελικού του Champions League (οι τιμές κυμαίνονται από 170 έως 350 ευρώ) ο πρόεδρος της UEFA απάντησε: «Συμφωνώ ότι δεν κάναμε και την καλύτερη εκτίμηση, αλλά υπόσχομαι ότι θα το επανεξετάσουμε στο μέλλον».

Πηγή: sport-fm.gr