Ολοκληρώνεται απόψε η φάση των «16» του Europa League, με πολλά φαβορί, όπως η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Σίτι, να κινδυνεύουν να μείνουν εκτός!

Μάντσεστερ Σίτι-Ντιναμό Κιέβου 20:00 (0-2)

-Με… μπούσουλα την αρνητική παράδοση της Ντιναμό Κιέβου επί αγγλικού εδάφους (οκτώ ήττες και μία ισοπαλία σε εννέα… επισκέψεις), η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται την ουκρανική ομάδα, στη ρεβάνς της ήττας της με σκορ 2-0 στον πρώτο αγώνα.

– Οι «πολίτες» έχουν ένα εντυπωσιακό σερί 11 αγώνων χωρίς ήττα στην έδρα τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ωστόσο, το έργο τους είναι αρκετά δύσκολο, αφού θέλουν νίκη, τουλάχιστον, με διαφορά τριών τερμάτων, για να προκριθούν στα προημιτελικά.

– Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι -που δήλωσε: «…πιστεύω ότι μπορούμε να σκοράρουμε, αλλά δεν έχει σημασία αν θα τα καταφέρουμε μετά από πέντε λεπτά ή μετά τη μια ώρα παιχνιδιού. Σημασία έχει να παίξουμε σαν ομάδα, να είμαστε δυνατοί και να μην δεχθούμε γκολ…»- έχει και πάλι στη διάθεσή του τους Τζέιμς Μίλνερ και Νάιτζελ Ντε Γιονγκ.

Ζενίτ-Τβέντε 20:00 (0-3)

Ζητείται… θαύμα! Μετά την απροσδόκητη συντριβή της στο πρώτο ματς (3-0), η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης υποδέχεται την Τβέντε και έχει πολύ δύσκολο έργο απέναντι στους Ολλανδούς, που από αουτσάιντερ έγιναν φαβορί για την πρόκριση στους «8».

Παρί Σεν Ζερμέν-Μπενφίκα 20:00 (1-2)

-Με τη… βοήθεια του εκτός έδρας γκολ που πέτυχε, η Παρί καλείται να ανατρέψει το εις βάρος της 2-1 για να πάρει την πρόκριση.

– Οι πρωτευουσιάνοι δεν έχουν ηττηθεί στα τέσσερα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια τους κόντρα σε Πορτογάλους, ενώ είναι αήττητοι, συνολικά, στο Παρίσι… στα 14 τελευταία ευρωπαϊκά τους ματς (από την ήττα, τον Νοέμβριο του 2006, από τη Χάποελ Τελ Αβίβ)!

– Αν η Μπενφίκα ηττηθεί απόψε, αυτή θα είναι η 100η ήττα της στην Ευρώπη.

Σπαρτάκ Μόσχας-Άγιαξ 20:00 (1-0)

– Να ολοκληρώσει το θρίαμβο της απέναντι στον Άγιαξ θέλει απόψε η Σπαρτάκ Μόσχας, η οποία με… ενέχυρο τη σπουδαία νίκη της στο Άμστερνταμ (1-0) και με «οδηγό» την προϊστορία απέναντι σε Ολλανδούς, εντός έδρας (πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες, μία ήττα), υποδέχεται τον Αίαντα.

– Ο Άγιαξ ταξιδεύει για πρώτη φορά στη Ρωσία και θέλει να συνδυάσει την… επίσκεψη με ανατροπή και πρόκριση!

Ρέιντζερς-Αϊντχόβεν 22:05 (0-0)

Να… κλείσουν τους ανοιχτούς λογαριασμούς τους θέλουν Ρέιντζερς και Αϊντχόβεν, μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα, στη Σκωτία.

– Οι Ολλανδοί, πάντως, δεν έχουν καθόλου καλή παράδοση απέναντι στους «προτεστάντες» της Γλασκώβης, καθώς δεν έχουν καταφέρει να τους νικήσουν ποτέ, σε καμία από τις πέντε συναντήσεις τους!

Βιγιαρεάλ-Μπάγερ Λεβερκούζεν (3-2)

– «Αγκαλιά» με την πρόκριση στους «8» είναι η Βιγιαρεάλ, μετά τη μεγάλη νίκη της στη Γερμανία με σκορ 3-2.

– Το «κίτρινο υποβρύχιο» δεν έχει ηττηθεί ποτέ στην έδρα του από γερμανική ομάδα.

– Στον αντίποδα, η Μπάγερ Λεβερκούζεν έχει κακή παράδοση επί ισπανικού εδάφους, καθώς μετρά έξι ήττες και δύο νίκες σε δέκα ματς.

Λίβερπουλ-Μπράγκα 22:05 (0-1)

– Αν… φορέσει το ευρωπαϊκό της κουστούμι, η Λίβερπουλ δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 και να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League. Ωστόσο, η εικόνα της ομάδα του Κένι Νταλγκλίς φέτος, είναι τέτοια, που καθιστά το έργο της, κόντρα στην Μπράγκα, δύσκολο…

– Μεγάλος απόντας από την αποψινή αναμέτρηση, ο Στίβεν Τζέραρντ.

Πόρτο-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 22:05 (1-0)

– Σαφές προβάδισμα πρόκρισης έχουν οι Πορτογάλοι, μετά τη νίκη τους στη Μόσχα (1-0).

– Οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί ξανά αντιμέτωπες στη φάση των ομίλων του Champions League τις σεζόν 2004-05 και 2006-07, με τα δύο παιχνίδια στην Πορτογαλία να λήγουν ισόπαλα 0-0.

Πηγή: sport-fm.gr