Με πλατιά χαμόγελα βρήκε η Καθαρά Δευτέρα άπαντες στις τάξεις της ΑΕΚ. Η ευρεία νίκη επί του ΠΑΟΚ (4-0), αλλά περισσότερο η εξαιρετική εμφάνιση αντέστρεψαν το κλίμα που είχε «βαρύνει» μετά το 0-0 απέναντι στον ίδιο αντίπαλο τέσσερις μέρες νωρίτερα.

Οι «κιτρινόμαυροι» μετά από πολύ καιρό απέδωσαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο (οι 22 τελικές προσπάθειες τα λένε όλα), όχι απλώς κατά διαστήματα, αλλά σχεδόν σε όλο το 90λεπτο. Το σύστημα 4-4-2 φάνηκε να ταιριάζει γάντι και φαίνεται πως θα… μονιμοποιηθεί. Το κέντρο λειτούργησε υποδειγματικά με τους Ντιόπ και Μάκο να κερδίζουν όλες τις μονομαχίες, τους Γκερέιρο και Μίτσελ να τροφοδοτούν γρήγορα και σωστά την επίθεση και τον Νάτσο Σκόκο σε ρόλο δεύτερου κυνηγού (στη φυσική του θέση όπως ο ίδιος τονίζει) να οργιάζει και να πετυχαίνει δύο γκολ. Η αμυντική λειτουργία ήταν εξαιρετική, αφού πέραν της δουλειάς των δύο ανασταλτικών μέσων, το δίδυμο Δέλλα-Ματέος κράτησε για δεύτερο συνεχές ματς το μηδέν κι επέτρεψε στον αντίπαλο να απειλήσει σε ελάχιστες περιπτώσεις.

«Είναι κρίμα που δεν καταφέραμε να πιάσουμε ανάλογη απόδοση στο Κύπελλο. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Με τέτοια απόδοση θα κερδίσουμε στην Τούμπα και θα πάμε στον τελικό», έλεγαν με βεβαιότητα στις μεταξύ τους συζητήσεις οι παίκτες της ΑΕΚ.

Νίκη και με Καβάλα
Πριν τη ρεβάνς της Τούμπας την επόμενη Τετάρτη, η ΑΕΚ έχει το κρίσιμο ματς με την Καβάλα στο ΟΑΚΑ την ερχόμενη Κυριακή (17:15). Η νίκη είναι αναγκαία για να εξασφαλιστεί οριστικά η πρόκριση στα play-offs, αλλά και για τη συγκομιδή της «Ένωσης» εν όψει του μίνι πρωταθλήματος για τις θέσεις 2-5.

Ο Μανόλο Χιμένεθ είναι πιθανό να προφυλάξει/ξεκουράσει κάποιους παίκτες εν όψει του ματς με τον ΠΑΟΚ, αλλά δεδομένη είναι η απουσία των τιμωρημένων Μάκου και Καφέ. Ο Γιάχιτς δύσκολα θα επιστρέψει, αλλά καταβάλλει προσπάθεια να είναι έτοιμος για το Κύπελλο, ενώ τις επόμενες μέρες θα φανεί πώς έχει η κατάσταση με τον Νίκο Λυμπερόπουλο που έχει ενοχλήσεις στο αριστερό γόνατο.

* Η χθεσινή κάρτα που δέχτηκε ο Νίκος Καράμπελας ήταν η έκτη και βρίσκεται στο όριο, όπως και ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ.

Πηγή: sportfm.gr