Έφαγε δύο φορές «πόρτα» από τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, μία στην εθνική Σερβίας και μία το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό, αλλά δεν το έβαλε κάτω, δικαιώθηκε και αποδεικνύεται παίκτης-κλειδί για τους μεγάλους αγώνες. Ο λόγος για τον Ζόραν Έρτσεγκ, ο οποίος μιλώντας στη «SportDay» με αφορμή την εξαιρετική του εμφάνιση κόντρα στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, δήλωσε πως ουδέποτε αμφέβαλε για τις δυνατότητές του.

«Ήταν η καλύτερη εμφάνιση στην καριέρα μου στην Ευρωλίγκα. Μόνο από τους αριθμούς φαίνεται αυτό. Πάντα πίστευα στον εαυτό μου. Ακόμα και το καλοκαίρι που τίποτα δεν ήταν σίγουρο. Ήξερα πως μπορεί αν μην παίξω στον Ολυμπιακό. Ήλπιζα όμως σε μια ευκαιρία. Ο κόουτς μου είπε πως θα την έχω. Ήξερα λοιπόν τι πρέπει να κάνω. Ήξερα πως πρέπει να δουλέψω σκληρά. Όντως πήρα την ευκαιρία, αλλά ακόμα είμαι στην αρχή. Δεν μου φτάνει αυτό. Έχω πολλά να δώσω ακόμη», δήλωσε ο Σέρβος φόργουορντ.

Για τη νίκη στην Πόλη μετά τη μεγαλειώδη εμφάνιση της ομάδας του, είπε: «Κάναμε μεγάλη εμφάνιση στην Τουρκία. Ποτέ δεν φοβηθήκαμε, ακόμα και όταν χάναμε με 12 πόντους. Πήραμε την εκτός έδρας νίκη που χρειαζόμασταν και μαζί το πλεονέκτημα έδρας».

Όσο για τις αναμετρήσεις με τη Σιένα στα προημιτελικά, όπου η ομάδα του θα έχει πλεονέκτημα έδρας, ανέφερε: «Είναι ένα αβαντάζ αλλά δεν φτάνει. Η Σιένα είναι καλή ομάδα. Νομίζω πως τα πάντα θα κριθούν στα δύο πρώτα ματς. Αν νικήσουμε και κάνουμε το 2-0 όλα θα γίνουν πιο εύκολα. Εκεί θα έχουμε πίεση και ελπίζουμε το πλεονέκτημα να μην γίνει μειονέκτημα».

Πηγή: sport-fm.gr