Τα εισιτήρια τους για τη φάση των «16» του Europa League τσεκάρουν οι ομάδες στους σημερινούς επαναληπτικούς. Το 0-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» δίνει ελπίδες πρόκρισης στον Άρη κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι. Σαφές προβάδισμα πρόκρισης μετά τα διπλά τους στους πρώτους αγώνες έχουν οι Τβέντε, Λεβερκούζεν, Άγιαξ και Ντιναμό Κιέβου. Αντίθετα, ανοικτούς λογαριασμούς έχουν αφήσει οι Νάπολι-Βιγιαρεάλ, Ρέιντζερς-Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Σπάρτα Πράγας-Λίβερπουλ.

Το γκολ του Φερνάντεζ στο 89ο λεπτό που διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στο «Άιμπροξ» κόντρα στη Ρέιντζερς, αύξησε τις ελπίδες πρόκρισης για την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Δύσκολη η αποστολή για τους «διαμαρτυρόμενους», καθώς οι Πορτογάλοι στη φάση των ομίλων είχαν μόνο νίκες στο γήπεδό τους.

Δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη η Λίβερπουλ στην Πράγα κόντρα στην Σπάρτα, ωστόσο το 0-0 της δίνει πλεονέκτημα στον επαναληπτικό. Απόρθητο «φρούριο» το Άνφιλντ στη διοργάνωση, καθώς οι «κόκκινοι» του Μέρσεϊσάιντ έχουν να ηττηθούν εκεί από τότε που λεγόταν… Κύπελλο UEFA και συγκεκριμένα από το Μάρτιο του 2003.

Προβάδισμα πρόκρισης από τον πρώτο αγώνα έχουν οι Παρί Σεν Ζερμέν και Αϊντχόφεν, οι οποίες απέσπασαν το 2-2 στις έδρες των Μπάτε Μπορίσοφ και Λιλ αντίστοιχα. Πλήρεις θα υποδεχθούν οι Παριζιάνοι τους Λευκορώσους, με τους «Λιλουά» να έχουν στο μυαλό τους το ματς πρωταθλήματος κόντρα στη Λιόν.

Με τη σημαντική απουσία του τιμωρημένου Κάρλος Μαρτσένα θα υποδεχθεί στο «Ελ Μαδριγάλ» η Βιγιαρεάλ τη Νάπολι, στη ρεβάνς του 0-0 της Ιταλίας. Το 2-1 της Πορτογαλίας θέλει να προφυλάξει η Μπενφίκα που αγωνίζεται στην έδρα της ουραγού της Μπουντεσλίγκα Στουτγάρδης, από την οποία θα απουσιάσει ο τραυματίας Πογκρέμπνιακ.

Σε τυπική διαδικασία έχουν μετατρέψει τους επαναληπτικούς τους οι Λεβερκούζεν και Ντιναμό Κιέβου μετά τις εύκολες εκτός έδρας νίκες με σκορ 4-0 και 4-1, απέναντι σε Μέταλιστ και Μπεσίκτας αντίστοιχα. Το ίδιο ισχύει και για τον Άγιαξ, ο οποίος είχε επικρατήσει της Άντερλεχτ, στο Βέλγιο, με σκορ 3-0.

Δυνατό ματς αναμένεται να γίνει μεταξύ της Μπράγκα και της Λεχ Πόζναν. Οι Πολωνοί είχαν πάρει την εντός έδρας νίκη με σκορ 1-0 στον πρώτο αγώνα, ενώ από τη φάση των ομίλων απέδειξαν ότι είναι «σκληρό καρύδι».

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Τρίτη 22/2
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-ΠΑΟΚ 1-1

Τετάρτη 23/2
Πόρτο-Σεβίλλη 0-1

Πέμπτη 24/2
Ζενίτ-Γιουνγκ Μπόις 18:00 (1-2)
Σπόρτινγκ Λισ.-Ρέιντζερς 20:00 (1-1)
Λίβερπουλ-Σπάρτα Πράγας 20:00 (0-0)
Σπαρτάκ Μόσχας-Βασιλεία 20:00 (3-2)
Αϊντχόφεν-Λιλ 20:00 (2-2)
Λεβερκούζεν-Μέταλιστ 20:00 (4-0)
Άγιαξ-Άντερλεχτ 22:05 (3-0)
Μπράγκα-Λεχ Πόζναν 22:05 (0-1)
Ντιναμό Κιέβου-Μπεσίκτας 22:05 (4-1)
Μάντσεστερ Σίτι-Άρης 22:05 (0-0)
Τβέντε-Ρουμπίν Καζάν 22:05 (2-0)
Στουτγάρδη-Μπενφίκα 22:05 (1-2)
Παρί Σεν Ζερμέν-Μπάτε Μπορίσοφ 22:05 (2-2)

– Οι πρώτοι αγώνες για τους «16» του Europa League θα διεξαχθούν στις 10 Μαρτίου και οι επαναληπτικοί στις 16 του ίδιου μήνα.

Τα ζευγάρια που προκύπτουν είναι τα έξης:
Μπενφίκα/Στουτγάρδη-Μπάτε Μπορίσοφ/Παρί Σεν Ζερμέν
Μπεσίκτας/Ντιναμό Κιέβου-Μάντσεστερ Σίτι-Άρης
Ρουμπίν Καζάν/Τβέντε-Γιουνγκ Μπόις/Ζενίτ
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Πόρτο
Λιλ/Αϊντχόφεν-Ρέιντζερς/Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Μέταλιστ/Λεβερκούζεν-Νάπολι/Βιγιαρεάλ
Άντερλεχτ/Άγιαξ-Βασιλεία/Σπαρτάκ Μόσχας
Σπάρτα Πράγας/Λίβερπουλ-Λεχ Πόζναν/Μπράγκα

Πηγή: sport-fm.gr