Στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας φαίνεται έχουν… κουραστεί. Οπότε τα έβαλαν κάτω πρόχειρα και όρισαν… ό,τι να ’ναι: Ξανά Τριτσώνη σε ματς ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού (όπως στον α’ γύρο), ξανά Βοσκάκη σε ματς Καβάλας-Κέρκυρας (όπως στον α’ γύρο), ξανά Αρετόπουλο στο Καραϊσκάκη (όπου δεν είχε αποβάλει τον Τοροσίδη) ενώ μάλλον ξεχάστηκαν και όρισαν τον Μάνταλο για… 5η φορά σε 20 ήμερες!

Οι διαιτητές της 21ης αγωνιστικής.

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: Πανσερραϊκός-Ηρακλής (5/2, 17:15)

Δεύτερος συνεχόμενος ορισμός για τον Γιώργο Σταθόπουλο, έπειτα από την επιτυχημένη διαιτησία του την περασμένη εβδομάδα στο Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης 0-0. Παιχνίδι του Πανσερραϊκού σφυρίζει για πρώτη φορά στην καριέρα του στη Σούπερ Λίγκα (τον είχε σφυρίξει όμως στα περσινά πλέι οφ της Β’ Εθνικής, όπου νίκησε τον Εθνικό και έφερε ισοπαλία με τον ΟΦΗ). Αντίθετα, τον Ηρακλή τον έχει συναντήσει αρκετές φορές. Φέτος ήταν στα δύο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, όπου ο «γηραιός» μέτρησε μία νίκη και μία ήττα: Ηρακλής-Άρης 1-0 και ΠΑΟΚ-Ηρακλής 1-0.

Αυτό που μας έμεινε όμως, είναι το Ηρακλής-Ολυμπιακός 2-1 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Σε εκείνο το παιχνίδι, ο ρέφερι από την Αχαΐα είχε κάνει μια υποφερτή διαιτησία, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» διαμαρτυρήθηκαν έντονα και η φασαρία που έκαναν είχε ως συνέπεια να μπει ο Σταθόπουλος στο «ψυγείο» για 7 ολόκληρες αγωνιστικές! Στην πραγματικότητα, όμως, η πιο καθαρή φάση ήταν το πέναλτι που δεν δόθηκε στον Ηρακλή στην καθυστερήσεις (Ντουντού στον Κομπαγιάσι). Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του, φώναξε για μια ανατροπή του Ιμπαγάσα (που εξελίχθηκε σε ευκαιρία του Μήτρογλου) και μια ανατροπή του Φετφατζίδη από τον Λίμα.
Να σημειωθεί επίσης ότι στα 8 ματς που έχει σφυρίξει φέτος ο Σταθόπουλος, σε κανένα δεν κέρδισε η φιλοξενούμενη ομάδα! Γενικά στην καριέρα του στη Σούπερ Λίγκα, έχει διευθύνει 43 ματς: μόλις τα 8 από αυτά έχουν έρθει «διπλά»!

Ο Ηρακλής με τον Σταθόπουλο:

2010-2011: Ηρακλής-Ολυμπιακός 2-1 (δεν έδωσε πέναλτι του Ντουντού στον Κομπαγιάσι, ενώ ελέγχεται και για ένα του Λίμα στον Φετφατζίδη), Ηρακλής-Άρης 1-0, ΠΑΟΚ-Ηρακλής 1-0.
2009-2010: Καβάλα-Ηρακλής 1-0, Ολυμπιακός-Ηρακλής 1-1, Άρης-Ηρακλής 4-2 (δεν απέβαλε Ρονάλντο Γκιάρο, Ιωαννίδη, Ιάκομπ).
2008-2009: Πανιώνιος-Ηρακλής 0-2, Λάρισα-Ηρακλής 2-0.
Σύνολο σε 8 ματς: 3 νίκες, 1 ισοπαλία, 4 ήττες.

ΜΑΝΤΑΛΟΣ: Αστέρας Τρ.-Λάρισα (5/2, 17:15)

Από τότε που επέστρεψε από την τιμωρία των τεσσάρων αγωνιστικών για το πέναλτι που δεν είχε δώσει σε χέρι του Πλεσί, στο Παναθηναϊκός-Πανσερραϊκός 2-0 (13η αγ.), ο Σταύρος Μάνταλος έχει δημιουργήσει ένα ανεπανάληπτο ρεκόρ χάρη στην ΚΕΔ και τον Βασίλη Τεροβίτσα που κάνει τους ορισμούς. Διότι… κι άλλοι έχουν πραγματοποιήσει καλές διαιτησίες. Ουδείς όμως σφύριξε σε 5 συνεχόμενα ματς! Ποτέ! Έχουμε και λέμε: 18η: Άρης-Πανιώνιος 0-2, 19η: ΑΕΚ-Ολυμπιακός Βόλου 0-4, 20η: Ηρακλής-Κέρκυρα 0-0, Προημιτελικά Κυπέλλου: ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-0, 21η: Αστέρας Τρίπολης-Λάρισα.
Πέντε ματς σε 20 ήμερες! Και να σκεφτεί κανείς ότι στο ντέρμπι της Τούμπας για το Κύπελλο την Τετάρτη, υπήρχουν δύο περιπτώσεις πέναλτι: ένα υπέρ του Ολυμπιακού σε κράτημα του Τοροσίδη και ένα υπέρ του ΠΑΟΚ (ακόμη πιο καθαρό) σε χέρι του Μιραλάς. Η ΚΕΔ, ωστόσο, έκρινε πως ο Αθηναίος ρέφερι, που μόλις το περασμένο καλοκαίρι προβιβάστηκε στη Σούπερ Λίγκα, έπρεπε να διευθύνει τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι στο πρωτάθλημα και πέμπτο συνολικά.

Βέβαια, δεν πρέπει να αδικούμε τον Μάνταλο. Με εξαίρεση εκείνο το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, έχει διευθύνει φέτος 9 ματς στα οποία τα έχει πάει περίφημα και είναι μακράν ο καλύτερος διαιτητής από τους «νέους».
Παιχνίδι του Αστέρα Τρίπολης σφυρίζει για πρώτη φορά στην καριέρα του. Τη Λάρισα την είχε «σφυρίξει» στην εντός έδρας ήττα από τον Πανιώνιο με 1-0 την 11η αγωνιστική.
Ένα άλλο χαρακτηριστικό που πρέπει να έχουν υπόψη τους στον Αστέρα, είναι πως ο Μάνταλος δεν παίζει έδρα: στα 9 φετινά του παιχνίδια, έχει «φέρει» μόλις έναν «άσο»!

ΘΑΝΟΣ: ΑΕΚ-Άρης (5/2, 19:30)

Ο Δημήτρης Θάνος προβιβάστηκε στη Σούπερ Λίγκα μόλις το περασμένο καλοκαίρι και έπειτα από επτά παιχνίδια στη μεγάλη κατηγορία, ορίστηκε στο μεγαλύτερο (βάσει ονομάτων των δύο αντιπάλων) ματς της καριέρας του. Ο ρέφερι από τα Γρεβενά δεν έχει σφυρίξει ποτέ στο παρελθόν είτε αγώνα της ΑΕΚ, είτε του Άρη. Ωστόσο, έχει οριστεί μέχρι τώρα σε παιχνίδια του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ. Στα επτά φετινά του ματς, έχει δείξει ότι έχει ικανότητες, χωρίς βέβαια να αποφεύγει τα λάθη (κυρίως στον πειθαρχικό έλεγχο), αλλά και χωρίς αυτά να είναι σοβαρά και να έχουν αλλοιώσει κάποιο αποτέλεσμα. Είναι διαιτητής της ισοπαλίας, καθώς έχει φέρει τέσσερις μέχρι στιγμής.

Για την ιστορία και επειδή σφυρίζει ένα πολύ δυνατό παιχνίδι αυτή τη φορά, παραθέτουμε όλα τους αγώνες του στη Σούπερ Λίγκα:

2η: Ατρόμητος-Ηρακλής 1-1
6η: Ηρακλής-Πανσερραϊκός 1-1
10η: Παναθηναϊκός-Λάρισα 1-1
12η: Αστέρας Τρ.-Ξάνθη 1-2
14η: Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-1
16η: Πανσερραϊκός-ΠΑΟΚ 1-1
20η: Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 2-0


ΒΟΣΚΑΚΗΣ: Καβάλα-Κέρκυρα (6/2, 15:00)

Ο Μιχάλης Βοσκάκης είχε σφυρίξει και το αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου, τότε που στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο και έχοντας κάνει μια άριστη διαιτησία, Κέρκυρα και Καβάλα είχαν αναδειχθεί ισόπαλες 1-1 για την 6η αγωνιστική. Από τότε έχει διευθύνει άλλο ένα ματς της Κέρκυρας, αυτό με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (16η), όπου οι «Φαίακες» είχαν αποσπάσει «λευκή» ισοπαλία. Άλλο ματς της Καβάλας δεν έχει σφυρίξει φέτος. Πέρσι, όμως, ο ρέφερι από το Ρέθυμνο είχε διευθύνει το Πανθρακικός-Καβάλα 1-3.
Τη φετινή σεζόν, εξάλλου, ο Βοσκάκης έχει μπει δύο φορές στο «ψυγείο»: Τη μία για 3 αγωνιστικές, επειδή στο Αστέρας Τρ.-Ηρακλής 0-0 δεν είχε δώσει πέναλτι του Αραμπατζή στον Αράς και την άλλη για άλλες 3 αγωνιστικές, καθώς στο Παναθηναϊκός-Ηρακλής 4-2 δεν είχε δώσει πέναλτι στον Παναθηναϊκό, ενώ είχε αποβάλει με μεγάλη ευκολία τον Σολτάνι.

ΣΠΑΘΑΣ: Εργοτέλης-Πανιώνιος (6/2, 15:00)

Μόλις μία αγωνιστική έμεινε εκτός ορισμών ο Ηλίας Σπάθας, παρά το γεγονός ότι στο Καβάλα-Ηρακλής 3-0 (19η) δεν έδωσε από ένα πέναλτι στην κάθε ομάδα (Ελευθερόπουλος στον Ονουάτσι και χέρι του Ντιέ). Πριν από αυτό, ήταν τιμωρημένος για 3 αγωνιστικές, καθώς στο Λάρισα-Ολυμπιακός 0-1 δεν είχε δώσει πέναλτι του Ουρτάδο στον Μετίν. Αυτές είναι και οι μοναδικές κακές διαιτησίες του Πειραιώτη ρέφερι στα 8 φετινά του ματς.
Φέτος, εξάλλου, έχει διευθύνει και από ένα παιχνίδι του Εργοτέλη και του Πανιωνίου: Την 1η αγωνιστική ήταν στο Πανιώνιος-Ολυμπιακός Βόλου 0-1 και την 3η στο Εργοτέλης-Ξάνθη 1-0. Γενικότερα, ο Πειραιώτης έχει βρει στο δρόμο του ξεχωριστά τις δύο ομάδες 9 φορές συνολικά. Ας τις δούμε…

Ο Εργοτέλης με τον Σπάθα:

2010-2011: Εργοτέλης-Ξάνθη 1-0.
2009-2010: Εργοτέλης-Ολυμπιακός 1-1 (δεν έδωσε πέναλτι του Στολτίδη στον Λεάλ και άλλο ένα του Τζούνιορ στον Τοροσίδη, ενώ δεν απέβαλε τον Ρομάνο και τον Μέλμπεργκ.
2008-2009: Ηρακλής-Εργοτέλης 0-0, Εργοτέλης-ΟΦΗ 1-3.
2007-2008: Άρης-Εργοτέλης 2-0.
Σύνολο σε 5 ματς: 1 νίκη, 2 ισοπαλίες, 2 ήττες.

Ο Πανιώνιος με τον Σπάθα:

2010-2011: Πανιώνιος-Ολυμπιακός Β. 0-1.
2009-2010: Πανιώνιος-Αστέρας Τρ. 1-3, Πανιώνιος-ΑΕΚ 3-1.
2008-2009:-
2007-2008: Ατρόμητος-Πανιώνιος 0-2.
Σύνολο σε 4 ματς: 2 νίκες, 2 ήττες.


ΑΡΕΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ολυμπιακός-Ξάνθη (6/2, 15:00)

Η ΚΕΔ επέλεξε να ορίσει στο Καραϊσκάκη τον ίδιο διαιτητή που είχε σφυρίξει το Ολυμπιακός-Ολυμπιακός Βόλου 3-1, όπου ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος δεν είχε αποβάλει τον Τοροσίδη και τον Μόνχε για αντιαθλητικά μαρκαρίσματα σε εξόφθαλμες φάσεις και αμέσως μετά πάλι τον Τοροσίδη που έπιασε απ’ το λαιμό τον Μόνχε. Αυτό είναι και το μοναδικό παιχνίδι του Ολυμπιακού που έχει σφυρίξει στην καριέρα του ο Τρικαλινός ρέφερι, ενώ την Ξάνθη την σφυρίζει για πρώτη φορά.

Στην πρώτη του χρονιά στη Σούπερ Λίγκα, έχει καλές και κακές στιγμές. Αυτός είναι ο δεύτερος συνεχόμενος ορισμός του έπειτα από την επιτυχημένη διαιτησία στο Πανιώνιος-Καβάλα 1-1. Πριν από αυτό, στο Ηρακλής-Ατρόμητος 1-0 (17η) δεν είχε δώσει διπλό πέναλτι υπέρ του Ατρομήτου (στον Τάτο) και είχε μείνει εκτός για δύο αγωνιστικές. Πέραν των τριών προαναφερομένων, τα υπόλοιπα φετινά ματς του Αρετόπουλου στη Σούπερ Λίγκα ήταν: Ηρακλής-Καβάλα 0-1, Αστέρας Τρ.-Πανσερραϊκός 0-2, Άρης-Κέρκυρα 2-0, Άρης-Αστέρας Τρ. 1-0 και Κέρκυρα-ΠΑΟΚ 2-1.

ΓΙΑΧΟΣ: Ολυμπιακός Βόλου-Ατρόμητος (6/2, 17:15)

Δεύτερος συνεχόμενος ορισμός και για τον Θανάση Γιάχο, ο οποίος την προηγούμενη αγωνιστική σφύριξε το Ξάνθη-ΑΕΚ 0-2. «Κατάπιε» βέβαια ένα πέναλτι στον Έντερ και μια δεύτερη κίτρινη στον Μαρσελίνιο, αλλά η νίκη της ΑΕΚ «κάλυψε» τα λάθη του.
Τον Ολυμπιακό Βόλου τον σφυρίζει για τρίτη φορά φέτος: Ήταν στο Ηρακλής-Ολυμπιακός Βόλου 0-0 για την 8η αγωνιστική και στο Ολυμπιακός Βόλου-Πανσερραϊκός 2-0 για την 5η φάση του κυπέλλου. Σε ματς του Ατρομήτου δεν έχει οριστεί φέτος, ωστόσο πέρσι ήταν στο Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-0, όπου δεν είχε δώσει πέναλτι-μαρς του Μέλμπεργκ στον Σαγκανόφσκι.

Τη φετινή σεζόν, ο ρέφερι από τη Χίο είχε μπει στο «ψυγείο» για 6 αγωνιστικές έπειτα από τη διαιτησία του στο Εργοτέλης-Ολυμπιακός 0-2 που είχε διεξαχθεί σε δύο δόσεις. Τα υπόλοιπα φετινά του παιχνίδια ήταν: Ολυμπιακός-Κέρκυρα 2-0, Άρης-Εργοτέλης 1-0 (απέβαλλε άδικα τον Ολίσε), ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 3-1, Πανσερραϊκός-ΑΕΚ 1-3 και Λάρισα-Ηρακλής 2-1 (δεν έδωσε πέναλτι του Λίμα στον Μετίν).


ΤΡΙΤΣΩΝΗΣ: ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (6/2, 19:30)

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής, η ΚΕΔ όρισε τον ίδιο διαιτητή που είχε ορίσει και στον πρώτο γύρο: ο Σταύρος Τριτσώνης είχε σφυρίξει και το Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-0 στο ΟΑΚΑ, όπου τα είχε πάει γενικά καλά, ωστόσο μπορούσε να αποβάλει τον Σαριέγκι για την ανατροπή του Ίβιτς που ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Φέτος, ο Αθηναίος ρέφερι έχει διευθύνει άλλο ένα (οδυνηρό αυτή τη φορά) ματς του Παναθηναϊκού: την εντός έδρας ήττα (0-1) από τον Ολυμπιακό Βόλου τη 15η αγωνιστική. Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, τον σφύριξε πρόσφατα στο 1-1 με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη για τα προημιτελικά του κυπέλλου.
Γενικότερα, από την περίοδο 2007-2008, ο ΠΑΟΚ έχει στο πρωτάθλημα 3 νίκες και 2 ήττες με τον Τριτσώνη, ενώ οι «πράσινοι» έχουν εξαιρετική παράδοση με 7 νίκες και 1 ήττα (φέτος από τον Ολυμπιακό Βόλου).

Να σημειωθεί ότι επανειλημμένως από αυτήν εδώ τη στήλη έχουμε πει πως ο Σταύρος Τριτσώνης διανύει φέτος την καλύτερη χρονιά στην καριέρα του, με διαιτησίες άριστες. Τον ματιάσαμε, βέβαια, μιας και στο Πανσερραϊκός-Ατρόμητος 0-1 (19η) δεν έδωσε πέναλτι στον Ατρόμητο (Άμο σε Μπρίτο) και ελέγχεται για άλλο ένα (χέρι Γεωργιάδη). Ωστόσο, δεν τιμωρήθηκε καθώς δεν αλλοίωσε το αποτέλεσμα. Η καλή του εικόνα τον έχει φέρει στην πρώτη θέση σε αριθμό ορισμών, μιας και έχει οριστεί 12 φορές σε 21 ματς. Συνολικά στην καριέρα του, έχει φέρει 27 «άσους» και μόλις 9 «διπλά», σε 42 παιχνίδια.

Ο ΠΑΟΚ με τον Τριτσώνη:

2010-2011: Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-0.
2009-2010: Εργοτέλης-ΠΑΟΚ 0-2 (δεν έδωσε πέναλτι του Ρουμπάκη στον Παπάζογλου και δεν απέβαλε τον Ρουμπάκη), ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 0-1, Ξάνθη-ΠΑΟΚ 0-3 (με πολλά λάθη).
2008-2009:-
2007-2008: Εργοτέλης-ΠΑΟΚ 2-0.
Σύνολο σε 5 ματς: 3 νίκες, 2 ήττες.

*Έχει διευθύνει φέτος και το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1 για τα προημιτελικά του κυπέλλου.

Ο Παναθηναϊκός με τον Τριτσώνη:

2010-2011: Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-0, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός Βόλου 0-1.
2009-2010: Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 0-2, Αστέρας Τρ.-Παναθηναϊκός 0-1 (δεν απέβαλε Νίνη και Μπαρτολίνι).
2008-2009: Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 1-2, Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 3-1.
2007-2008: Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 3-1, Παναθηναϊκός-Βέροια 1-0.
Σύνολο σε 8 ματς: 7 νίκες, 1 ήττα.

πηγή: sportfm