Λίγες ώρες πριν από τον αγώνα της Μποταφόγκο με την Πενιαρόλ για το Copa Libertdores, η κατάσταση ξέφυγε ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων, με αποτέλεσμα να επικρατήσει χάος στους δρόμους του Ρίο Ντε Τζανέιρο, ενώ η αστυνομία της Βραζιλίας προχώρησε σε περισσότερες από 200 συλλήψεις.

Το να γίνονται επεισόδια στη Νότια Αμερική και ειδικά πριν από ένα μεγάλο παιχνίδι είναι σύνηθες φαινόμενο, είναι άλλο όμως το να γίνουν επεισόδια και άλλο το να ξεφύγει εντελώς η κατάσταση, με αποτέλεσμα να βλέπουμε οπαδούς να… πυρπολούν πούλμαν που μεταφέρει αντιπάλους.

Όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ της Βραζιλίας και της Ουρουγουάης, οι οπαδοί της Μποταφόγκο είχαν στήσει ενέδρα σε αυτούς της Πενιαρόλ και έβαλαν φωτιά σε ένα από τα πούλμαν που τους μετέφεραν, με την κατάσταση να είναι εκτός ελέγχου και τις μάχες που ακολούθησαν να είναι σώμα με σώμα σχεδόν σε όλους τους δρόμους του Ρίο.

Μάχες που προσπάθησε να σταματήσει η αστυνομία προχωρώντας σε περισσότερες από 200 συλλήψεις, αριθμός που φανερώνει και το… χάος που επικρατούσε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.