Η διοίκηση της Μπαρτσελόνα προσπαθεί να βελτιώσει την οικονομική κατάσταση του συλλόγου αλλά αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο, όπως δείχνει και το γεγονός ότι χρωστάει ακόμη για μεταγραφές και μάλιστα 147 εκατ. ευρώ.

Από την ημέρα που επέστρεψε στην προεδρία του κλαμπ ο Τζοάν Λαπόρτα έθεσε ως πρώτο στόχο την οικονομική εξυγίανση. Ή τουλάχιστον έτσι έλεγε, γιατί η αλήθεια είναι ότι οι «μπλαουγκράνα» βρίσκουν συνεχώς τον τρόπο για να κάνουν πολλές και ακριβές μεταγραφές.

Έτσι, με τα οικονομικά δεδομένα να μη βελτιώνονται, τουλάχιστον προς το παρόν, στον βαθμό που θα ήθελε η διοίκηση, τα χρέη παραμένουν πολλά και αφορούν και σε μεταγραφές.

Όπως αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ, η Μπαρτσελόνα χρωστάει 147 εκατ. για μεταγραφές που έχει κάνει και η μεγαλύτερη οφειλή, ύψους 42 εκατ. ευρώ, είναι προς τη Λιντς για τον Ραφίνια.

Γενικά, το καλό για τους Καταλανούς είναι ότι από αυτά τα 147 εκατ. ευρώ μόνο τα 45 πρέπει να καταβληθούν άμεσα και τα υπόλοιπα θα εξοφληθούν μακροπρόθεσμα, οπότε η λογική λέει ότι εύκολα ή δύσκολα θα γίνει αυτό που πρέπει και δεν θα υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα.